Kesäkurpitsasalsa

Kivistössä

Päätettäköön tämä viikko vielä yhteen reseptiin, jossa saatiin käyttää oman maan antimia. Tämä raikas salsa sopii hyvin grilliruokien kaveriksi. Kuumalla pannulla nopeasti paistetut kurpitsakuutiot säilyttävät rapean suutuntuman ja eikä tästä tule ähkyäkään. 

Ohje on Sonja Leen Kastike-kirjasta, jonka äiti toi meille kirppisreissultaan. Alkuperäiseen reseptiin olisi kuulunut vielä 1 rkl tuoretta kirveliä, jonka jätimme pois, koska sitä ei Kivistön ryytimaalta löydy. Suolaa ei ohjeessa myöskään ollut mutta mielestämme salsa kaipasi sitä.

1 vihreä kesäkurpitsa

1-2 keltaista kesäkurpitsaa

1/2 dl oliiviöljyä

2 valkosipulinkynttä

1 rkl hienonnettua timjamia

2 rkl parmesaania raastettuna

1/2 sitruunan mehu

suolaa

mustapippuria myllystä

Leikkaa kurpitsa kuutioiksi. Kuumenna puolet oliiviöljystä paistinpannussa. Kun öljy on savuavan kuumaa, lisää kurpitsakuutiot. Paista puolitoista minuuttia niin, etteivät ne ehdi pehmentyä kokonaan. Murskaa valkosipulinkynnet ja lisää ne pannuun timjamin kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita ja kaada kulhoon. Kun seos on jäähtynyt, lisää parmesaani ja sitruunan mehu sekä kirveli jos käytät sitä. Sekoita mukaan loput öljystä ja anna salsan vetäytyä jääkaapissa n. tunnin ajan ennen tarjoilua.

Share

Kommentit

Minna Vuo-Cho (Ei varmistettu)

Voi, kun on herkun näköistä ! Meillä syödään tänään kesäkurpitsa-couscoussalaattia fetajuustolla. Ei pahaa sekään :-)

LiisaMaalla
Kivistössä

Minna ei tosiaankaan! Feta ja kesäkurpitsa käy hyvin yhteen!

Onpas herkunnäköiset kurpitsat ja lopputuote.

Meilläkin tänään poimittiin ensimmäinen kesäkurpitsa ja syötiin sitä salaatissa paahdettuna. Omasta maasta maistuu aina parhaalle ;-)

Tusla / Soppakellari (Ei varmistettu)

Kirveli kuuluu mintun ohella ryytimaan suurmenestyjiin, ainakin meillä. Talvehtii hyvin ja on ensimmäisen keväällä pukkaamassa pintaan. Leviää aika innolla... Hauska aniksinen maku.

Ihanat nuo keltaiset kesäkurpitsat! Ja kurpitsareseptejä ei ole koskaan liikaa!

Pitääköhän tässä järjestää joku taimivaihto vielä syksyllä tai sitten heti keväällä? Sitkeitä, koeteltuja minttuja ja kirveleitä etsimässä uusia koteja... :) Samoin piparjuurta, joka on kasvanut samassa paikassa ainakin 70-luvulta saakka, mutta epäilen sen olevan peräisin jostain 40-50-luvulta kyllä.

Kotiharmi Kokkeillaan-blogista (Ei varmistettu)

Kiva idea tämä salsa, kiitos! Meillä kesäkurpitsa pukkaa parvekeolosuhteissa ihan kiitettävästi pötkylöitänsä, joten uudet idikset niiden tarjoiluun ovat tervetulleita.

LiisaMaalla
Kivistössä

Tusla, taimivaihto kuulostaa oikein mainiolta idealta! Just Marim kanssa mietittiin piparjuuren k ylvämistä ja kirvelikin ois kyllä tervetullut lisä!

Kotiharmi, kesäkurpitsareseptejä alkaa tosiaan aina jossain vaiheessa kaivata, kun se on niin satoisa vihannes!

Akvamarin (Ei varmistettu)

Erinomainen tapa käyttää kesäkurpitsaa! Täytyy laittaa kokeiluun, kun kasvimaalla näköjään kurpparia vielä pukkaa.

Kiitos vielä äskeisestä ke+to -äksönistä! ;-)

MariMaalla
Kivistössä

Kiitos itsellesi! Ja sitten vaan veitsi kokin käteen, tästä ei tule sulle paljon tiskattavaakaan..

Kommentoi