Keskikesän kattaus

Kivistössä

Joko se juhannuksen ruokalista on valmis? Eikö? Alkaa olla jo kiirus! Kivistö auttaa mielellään.

Ota kaupasta mukaan fenkolia ja sitrushedelmiä. Niistä syntyy raikas salaatti, joka sopii myös niille, jotka luulevat vierastavansa raakaa fenkolia. Kokeile, kokeile, ymmärrät fenkolin hienouden!

Pääruoaksi sitruunaista possua. Sitruunaa, parmesaania, basilikaa, valkosipulia. Joko herahti vesi kielelle?

Aterian päätteeksi mansikkakakkua, tietysti. Tällä kertaa rullalla. Ja marengilla.

Sitten voikin olla muutaman tunnin syömättä. Kunnes taas tekee mieli purtavaa. Yöruoaksi suosittelemme mansikkafocacciaa.

Juhannuspäivänä maistuu varmasti rasvainen ja suolainen. Iloa elämään tuovat corn dogsit. Takaamme, että näitä syödessä ei voi olla hymyilemättä!

Hauskaa keskikesän juhlaa järven rannoille, pellon pientareille ja kaupungin humuun! Kivistö vetäytyy vihtomaan.

P.S. Muista myös kesäarvonta! Juhannussunnuntaihin asti aikaa osallistua.

Share

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Apua, nytkö se juhannus jo on! Ei tosiaan ole vielä mitään suunnitelmia, mutta tuo vinkkaamasi salaatti menee ehdottomasti harkitaan-listalle. :-) Rakastan tuoretta fenkolia, ja just sitrushedelmien kanssa.

Hyvää juhannusta Kivistöön!

Mikä siinä muuttuu?

Arggh! Olipa hyvän näköisiä herrrrrrkkuja tuossa kattauksessa. Pitäisiköhän kokeilla tuota masikkafocacciaa. Mökillä kun puulämmitteinen uuni on nuohoojan toimesta käyttökiellossa (onneksi hellankäyttöoikeus säilyi), niin pitäisi tehdä tuo valmiiksi jo tänään, mutta säilyisi varmasti mökkimatkan ihan hyvänä. Liuh!

MariMaalla
Kivistössä

Vierailija, juu, nyt se jo on! Se jotenkin pääsee joka vuosi yllättämään aikaisuudellaan. Kiitokset toivotteluista, sitä samaa sinne :)

Lyy: mansikkafoccaccia on kyllä hauska tuttavuus. Ihanaa juhannusta, vaikka uuniton onkin. Onneksi aina voi grillata! Tuon possunkin voi muuten laittaa grillissä.

Mikä siinä muuttuu?

Jeps! Tuolla se odottelee mökille pääsyä nyt focaccia! Harmittavasti kesken leipomusten ensin leikkasin sormeeni minttua silputessa (se silppu meni tosin kreikkalaisiin lihapulliin, loput sitten tähän päälle) ja jätin vielä samaisen etusormen parvekkeenoven väliin, joten kohotusajat meni vähän pitkäksi ja focacciasta tuli hivenen koppura. Maku onneksi on täydellinen!
Hyvää juhannusta myös Kivistöön!

MariMaalla
Kivistössä

Lyy, voi ei! Sormi parka, mitä kaikkea se joutuikaan kokemaan.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.