Kurpitsaa ja belugaa

Ladataan...
Kivistössä


Se on niin nätti! Meillä Kivistössä on tykästytty kovasti niin kurpitsaan kuin belugalinsseihin. Ja kun kurpitsavalikoima on kaupassa nyt parhaimmillaan, niin eihän sitä voi olla nappaamatta kaupasta mukaan.


Ja koska näiden kahden edellämainitun liitto on todettu hyvin toimivaksi, päädyin tekemään seuraavanlaista lisuketta savustetun siian kylkeen viime lauantaina. Inspistä haettu täältä.


1 butternut-kurpitsa, n. kilon painoinen yksilö (myös myskikurpitsana kaiketi tunnetaan)
2 dl belugalinssejä
1 pieni punasipuli
1 tl jauhettua kuminaa
1 tl jauhettua inkivääriä
hömpsäys paprikajauhetta
suolaa
mustapippuri
a
oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
1 rkl Dijon-sinappia

2 rkl siideriviinietikkaa
kourallinen silputtua lehtipersiljaa
2 palleroa puhvelimozzarellaa


Laita uuni lämpenemään 225-asteeseen. Kuori ja pilko kurpitsa. Levitä kurpitsakuutiot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Sekoita kumina, inkivääri, paprikajauhe, suola ja pippuri kulhossa ja ripottele kurpitsakuutioiden päälle ja perään vielä kunnon loraus oliiviöljyä. Sekoita mausteet ja öljy käsin kurpitsaan. Paahda kurpitsakuutioita uunissa n. 20-35 minuuttia. 


Keitä linssejä n. 20 minuuttia. Voit laittaa keitinveteen suolaa tai kasvisliemikuution, minulta ne unohtuivat, mutta maukasta tuli silti. Valuta linssit ja hienonna sillä välin valkosipulinkynnet. Kuumenna pannussa tilkka oliiviöljyä ja anna valkosipulin paistua hetken verran (älä kuitenkaan ruskista). Lisää linssit ja sekoita niin, että ne ovat öljyn peitossa. Lisää myös suolaa jos et laittanut sitä keitinveteen. Hämmennä tasaisesti n. 10 minuutin ajan ja laita sitten levy pois päältä jättäen linssit vielä pannuun.


Ota kurpitsa uunista ja anna jäähtyä hetken. Pilko sillä välin punasipuli hienoksi silpuksi ja kippaa kulhon pohjalle. Sekoita mukaan siideriviinietikka ja sinappi. Lisää linssit ja persiljasilppu ja sekoita kunnes kastike on levittynyt tasaisesti. Lisää kurpitsakuutiot, revi päälle mozzarella(t) ja rouhi vielä päälle myllystä mustapippuria. 



 

Share

Kommentit

Janoinen persilja

Nyt olen niin monta kertaa ohjeistanne bongannut nuo belugalinssit, että pitää tiedustella miten ne eroavat tavallisista linsseistä, tai mistä niitä saisi? Mulle on fiinimmistä linsseistä tuttuja ainoastaan ranskalaiset puy:t, lienevätkö yhtään lähellä näitä?

MariMaalla
Kivistössä

Just Liisan kanssa naureskeltiin, että belugalinssi- ja papusalaatit. Niitä ne siellä Kivistössä vääntää. Puy-linsseissä ja belugoissa on yhteistä kiinteys: ne pysyvät hyvin kasassa ja sopivat siksi hyvin muuksikin kuin keitoksi tai padaksi. Olen tehnyt puysta salaattia myös, erittäin namia saa aikaiseksi niilläkin.

Belugoita alkaa löytyä jo ainakin pk-seudulta oikein hyvin isoista marketeista ja stockmannilta + niitä myydään myös ruohonjuuri- ja ekolo -tyyppisissä viherkaupoissa. Suosittelen kokeilemaan jos sattuu silmään! Nimensä ne ovat saaneet kaviaarista: mustia ja pyöreitä kuten kaimansa.

LiisaMaalla
Kivistössä

Marihan se ehtikin jo antaa kattavan vastauksen, mutta tosiaan suosittelen minäkin kokeilemaan!

Janoinen persilja

Kiitos linssivinkeistä! Linssit tai keitetyt pavut + vihannesta + hieman jotain rasvaista lihaa (pancettaa, chorizoa) mausteeksi = täydellistä arkiruokaa!

pumpkinjam

K I I T O S, kun vinkkasit tästä  blogissani! Kokeilin tänään ja oli niin hyvää, että huh ja uh! Teen saletisti uudestaan ja bloggauskin on tulossa :)

LiisaMaalla
Kivistössä

Mari, hei mahtavaa että tuli huh uh hyvää! Uskomatonta kyllä, Kivistössä ei ole vielä tänä syksynä syöty lainkaan kurpitsaa eikä belugalinssejä! Pitääpä ottaa tämä kaimasi kanssa puheeksi ja korjata tilanne :)

Kommentoi

Ladataan...