Kylmä retrokastike kalalle

Kivistössä

Eilen graavattu lohi ja perunat omasta maasta. Sellaisenaankin käypä illallinen minä tahansa kesätiistaina. Siihen jos vielä vatkaa tämän yksinkertaisen, mummon keittiön mieleen tuovan kesäkastikkeen, ei pieni viikkoja kestänyt kesäsadekaan haittaa.

Kylmä sipulikermakastike

2 dl kuohukermaa
1 kesäsipulin varret silputtuna (3-4 isoa vartta)
2 tl väkiviinaetikkaa
n. 0,5 tl suolaa
muutama myllynkierros valkopippuria

Vatkaa kerma hyvin löysäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon sipuli, etikka ja mausteet. Tarjoa savu-, grilli-, tai graavikalan kanssa.
 

Share

Kommentit

k1su (Ei varmistettu)

Nam! Meidän farmuori laittoi tuota lehtisalaatin ja kananmunalohkojen kanssa, ilman sipulia. Lapsuusmuistoja!

MariMaalla
Kivistössä

k1su: juu, tuttu juttu: mä vihasin sitä lapsena, yksi harvoista asioista, joita en oikein suostunut syömään (lipeäkalan ohella).  Meillä laitettiin kananmunan keltuainen kastikkeeseen ja valkuainen salaattiin. Se oli kamalaa. Nyt se on ihanaa!

Kommentoi