Leipätikut

Kivistössä

Nämä leipätikut, jotka myös grissineinä tunnetaan, syntyvät käden käänteessä etenkin jos olet epähuomiossa tehnyt liian ison pizzataikinan. Varoituksen sanana, että ne myös häviävät käden käänteessä parempiin suihin, joten näitä varten voisi tehdä ihan oman pizzataikinan!


Meillä käytetään pizzapohjan reseptinä tätä Myllyn Parhaiden durumvehnäjauhopussin kyljestä löytyvää ohjetta. Jonkin verran se saattaa vaihdella kerrasta toiseen, sillä vaikka minä vastaankin meillä yleensä taikinoiden vaivaamisesta, niin pizzataikinan pyöräyttää yleensä aina Juha ja melko näppituntumalla.Tämä oli itse asiassa ensimmäinen kerta, kun näitä leivoin, mutta täytynee ottaa uusintakierros lähitulevaisuudessa. Tee siis haluamasi pizzataikina, anna sen kohota vaadittu aika ja kippaa sitten leivinalustalle. Voit halutessasi jauhottaa leivinalustan kevyesti mutta jos haluat koristella pinnan siemenillä suosittelen, ettet jauhota alustaa (siemenet tarttuvat paremmin jauhottomaan pintaan).


Tuosta perustaikinamäärästä tulee n. 30 grissiniä, joten jaa taikina 30 yhtä suureen osaan. Pyörittele taikinasta kämmenten välissä tai leivinalustaa vasten n. puolen sentin paksuisia pitkulaisia leipätikkuja.  Kierittele tikut halutessasi sesamin-, unikon- tai kurpitsansiemenissä ja aseta ne leivinpaperinpäälle. Paista 220-asteessa leivinkiven päällä tai tavallisesti pellillä n. 10-15 minuuttia kunnes tikut ovat kauniin kullanruskeita.Näissä oli hieman jäähtyneinä mukavan rapea pinta mutta vielä aavistuksen pehmeä sisus. Viikon verran kuivuneinakin ne maistuivat vallan mainiolle. Säilytä valmiit leipätikut ilmavasti paperipussissa tai purkissa.


Ja hei vielä ehtii äänestää Kivistön Pretzel-piiloja Snellmannin Kunnon lenkkimakkara kisassa! Voittaja julkistetaan 1. huhtikuuta. Kaikkien äänestäjien kesken arvotaan illallinen huippuravintolassa ja hotelliyö Helsingissä!


 

Kommentit

annemi

Meillä ollaan niin suuria rouskuvien herkkujen faneja, että eivät nämä varmaan kauaa säilyisi meilläkään ;) kiva idea esim. iltanposteluun (köh köh) tai iltamiin.

Vierailija (Ei varmistettu) http://kaisaneuloo.blogspot.fi/

Noita pitää ehdottomasti kokeilla! Voisivat sopia vaikka salaatin tai keiton lisukkeiksi. Kotivinkissä tikkujen päälle oltiin ripoteltu unikonsiemeniä ja merisuolaa, mikä toisi vielä lisää makua.

LiisaMaalla
Kivistössä

Annemi, joo nää on kyllä vaivansa väärti!

Vierailija, seuraavalla kerralla meinaan kyllä testata erilaisilla siemenillä koristelua, suolahiputkin on kyllä hyvä idea!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.