Lounasleivät

Kivistössä

Rakastan leipää. Rakastan kaalisalaattia. Rakastan grillissä kauan paahtunutta possua. 

Rakastin tätä täytettyä lounasleipää, joka sai innoituksensa Ree'ltä

Grillasimme muutama ilta sitten kahden kilon porsaan kasslerin, joka marinoitiin tällä Strömsöstä tutun Paulin Grilli kuumana -kirjan marinadiohjeella. Loistava kirja muuten, suosittelemme lämpimästi!

Paprikakiillote/marinadi

6 paprikaa
6 punaista chilipaprikaa
2 valkosipulinkynttä
1 tl raastettua inkivääriä
0,5 tl maustepippuria
2 tl kokonaisia mustapippureita
2 tl paprikajauhetta
1 tl raastettua muskottipähkinää
3 rkl limettimehua
1 tl soijaa
4 rkl raakasokeria (käytimme ruokosokeria)
2 rkl vettä 
punaviinietikkaa
suolaa

Puolita paprikat ja chilit ja poista siemenet. Kiehauta kattilassa kevyesti suolattua vettä ja keitä paprikoita ja chilejä noin 1 minuutti. Siirrä ne monitoimikoneeseen ja lisää muut ainekset paitsi viinietikka ja suola. Soseuta sileäksi ja kaada kattilaan. Keitä hiljaa noin 10 minuuttia ja mausta punaviinietikalla ja suolalla.

Paul mainitsee ohjeen yhteydessä vielä, että marinadi on voimakas ja sopii siksi parhaiten rasvaisemman lihan kanssa. 

Hyvin se sopikin possun kanssa joskin liha olisi saanut olla marinadissa hieman pidempään.  Possua kypsennettiin grillissä n. 2-3 tuntia siihen asti, kun paistomittari näytti 80 astetta. 

Pioneerinainen Ree oli tehnyt possulla täytettyjä leipiä jokin aika sitten ja nappasin sieltä kaalisalaatin ohjeen meidän lounasleipiimme.

Korianterilla terästetty kaalisalaatti

1/2 punakaali
1/2 varhaiskaali
1 jalapeno (tai miedompi chili)
1,5 dl maitoa (käytin smetanaa)
1,5 dl majoneesia
1 tl valkoviinietikkaa
2 rkl sokeria (laitoin vähän vähemmän)
1/4 tl suolaa (laitoin enemmän)
1/4 tl cayenne-pippuria
runsaasti korianterin lehtiä

Suikaloi kaalit ohueksi ja laita kulhoon. Puolita jalapeno tai chili, poista siemenet ja suikaloi. Kippaa kaalin kaveriksi kulhoon. Sekoita toisessa kulhossa kastikkeen ainekset (ei korianteria vielä tässä vaiheessa), kaada kaalin päälle ja sekoita. Anna vetäytyä jääkaapissa muutama tunti. Lisää silputtu korianteri ennen tarjoilua.

Leikkasin jääkaappikylmän possun viipaileiksi ja paistoin sitä hetken pannulla paprikamarinadissa ennen kuin täytin leivät. Marinadia lorautettiin vielä vähän lisää leipien väliin tuomaan lisäpotkua.

 

 

Share

Kommentit

MariMaalla
Kivistössä

Paul <3 <3. Huoh.

Vierailija (Ei varmistettu)

NAM!

Kommentoi