Lukijan toive: Avokadopiiras

Ladataan...
Kivistössä

Tunnustettakoon kättelyssä: otsake pyrkii hävyttömästi esittämään vaatimattoman pienen blogimme paikkana, jonne tulvii toiveita ja juttuehdotuksia. Totta toinen puoli: tämän piiraan pyysi tekemään hyvä ystäväni, lapselleen kärsivällisesti jo toista vuotta säärystimiä odotteleva Meu. Motivaattori pyynnölle tosin oli kai lähinnä se, että piiras yksinkertaisesti ei voi olla hyvää ja jonkun pitää olla koekaniini. Ei siis se, että tässä oltaisiin jotain ruoan jumalattaria.

Koska olen yllytyshullu ja koska resepti kieltämättä kuulosti aika kummalliselta ja alkuperäisessä kuvassa näytti härskin väriseltä, otin haasteen vastaan ja kirmasin kauppaan. Meu ystävällisesti kieltäytyi ensimmäisen kokeilun maistamisesta, joten tarvitsin muita uhreja. Niinpä päätin tehdä piiraan lauantain pilkin ja lounaan jälkilöylyille, jonne luvassa oli myös Kivistön tilan kunnia(appi)vanhemmat, Liisan äiti miehineen. Mitäs sitä yksin kärvistelemään, jos ruoka on pahaa.

Mutta kuinkas sitten kävikään? Sen kuulette jo tällä kerralla: piiras oli kaikkien luonnonlakien vastaisesti tosi hyvää, etenkin kun rapistelin päälle granaattiomenaa. Tästä vaikka pääsiäispöytään, homma on kuulkaa helppo!

Pohja
100 g sulatettua voita
13 isoa digestivekeksiä

Täyte
2 kypsää avokadoa
1,5 sitruunan mehu (n. 2 dl)
1 tlk kondensoitua maitoa

Jauha keksit hienoksi esim. monitoimikoneessa ja sekoita voi joukkoon. Taputtele seos tiiviisti kevyesti voideltuun piirakka- tai irtopohjavuokaan ja laita jääkaappiin hetkeksi jäähtymään.

Soseuta avokado monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Kaada sekaan sitruunamehu. Pyöräytä seos tasaiseksi ja lisää kondensoitu maito. Levitä täyte pohjalle ja laita jääkaappiin jäähtymään ja asettumaan useammaksi tunniksi.

Share

Kommentit

Ainakin omilla brasilialaisilla ystäväisilläni oli muinoin tapana muussata avokado, lisätä sokeria ja maitojauhetta(?) sekaan ja syödä se välipalana. Siellä avokado ainakin on nimenomaan hedelmä, joka syödään makeana. Mutta silti, kyllähän tuo piiras vaikuttaa hillittömän hassulta! 

Minna Vuo-Cho (Ei varmistettu)

Tätä lienee ihan pakko kokeilla joskus...

MariMaalla
Kivistössä

Riikka: joo, olen kuullut myös juttua tuosta makea-tyyppisestä käytöstä, ja tän myötä siihen tuli perspektiiviäkin! Mutta kyllä avokado mulle edelleen on nimenomaan aamulla paahdetun ruisleivän päälle ja illalla salaattiin -aines :)

Minna: joo, helpompaa ei olekaan ja koostumus on mahtavan samettinen!

Vierailija (Ei varmistettu)

Lukija kiittää :).

Omenaminttu (Ei varmistettu)

Olen tehnyt avokadosta usein myös makeita juttuja. Piirastakin olen maistanut kauan sitten ja se oli todella hyvää. Resepti makumuistosta on ollut jo pitkään kehitteillä, mutta toteutusta vailla. Ehkä nyt sain uuden inspiksen tämän sinun piiraasi ansiosta. Kiitos tästä!

Tyttäreni teki viime kesänä aivan superhyvää avokadojäätelöä.
t. Omenaminttu

LinaS
iivents

Avocado on herkkua, joten tätä pitää kokeilla. Kiitos reseptistä! :)

http://jokihakakokkaa.blogspot.com (Ei varmistettu)

Mielenkiintoista! Eipä ole koskaan tullut edes maistettua mitään avokadosta tehtyä makeaa...

MariMaalla
Kivistössä

Lukija: ole hyvä. Seuraavaksi uskallat ehkä maistaa?'

Omenaminttu: Ole hyvä! Jäätelö kuulostaa kyllä hyvältä..

LinaS: my pleasure :)

Jokihaka: avokado on meille täällä pohjolassa jotenkin niin suolaisen ruoan ainesosa. Maailmani avartui tämän myötä!

Vierailija (Ei varmistettu)

Hieman höpsö kysymys, mutta pitääkö tuo kondensoitu maito keittää ennen käyttämistä?

MariMaalla
Kivistössä

Ei tartte, siitä tosin keitetään joskus jälkkäriresepteissä kinuskia. Tässä reseptissä tölkki vaan auki ja paksu ja tahmea makea maito avokadon sekaan :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Kuulosta kyllä niin jänskältä kombolta että on ihan pakko kokeilla! :o)

//Kira

Vierailija (Ei varmistettu)

Vierailija kiittää! Oli erittäin hyvä kombinaatio tässä keväänvihreässä luomuksessa! Ei liian makea, granaattiomenan mehukkuus ja esteettinen makunautinto!

MariMaalla
Kivistössä

Kira, go for it! Ja vierailija: ole hyvä! :)

Matteus
Oisko tulta?

Tämä on kyllä niin mystisen näköinen pakkaus, että tätä melkein pitää kokeilla. Ihana kontrasti noilla punaisilla ja vihreällä pohjavärillä. :D

MariMaalla
Kivistössä

Matteus, kyllä! Laitapa tehden: sopii pääsiäiseen pirteidenväriensäkin puolesta.

Mausteinen Manteli (Ei varmistettu) http://mausteinenmanteli.blogspot.com.br

Nyt kuulostaa tosiaan brasilialaiselta herkulta, täällä tehdään valtavasti avokadosta ja kondensoidusta maidosta moussea, on ihan joka puolella tarjolla :) Avokadoa tosiaan käsitellään hedelmänä aina, ja syödään sokerin kanssa.. Suomessa olen sen ajatellut aina vihanneksena :) Mutta tuota kyllä maistaisin heti, tosi kivannäköinenkin ;)

MariMaalla
Kivistössä

Tällaiselle vihannes-avokadon ystävälle tämä oli suuri kynnys ylittää, mutta se kannatti. Seuraavaksi sitä sinun mousseasi :)

Meren rannalla

Tämä oli kyllä todella hyvä kakku, vaikka suhtauduin siihen erittäin epäillen. Tästä tuli heti keittiömme vakioresepti, jota tarjotaan varmasti vieraillekin. Laitoin reilusti granaattiomenan siemeniä koristeeksi ja mielestäni olivat loppujen lopuksi aika olennainen osa kakkua. 

MariMaalla
Kivistössä

Nadja: erittäin tuttu tunne! Joku tässä vaan vetää meidät epäilijätkin kokeilemaan. Hauskaa, että maistui ja kiva että muistuttelit muakin tästä sopivasti pääsiäisen kynnyksellä. Granaattiomenaa mieluummin enemmän kuin vähemmän, olen samaa mieltä!

Kommentoi

Ladataan...