Makea vuohenjuustotorttu

Ladataan...
Kivistössä

Ensimmäisen lomaviikon ja erikoisvieraiden kunniaksi: hunajalla makeutettu vuohenjuustotorttu karhunvatukoilla ja pensasmustikoilla. Hyvää, herkkää, kesään sopivaa.

Tortun ohje löytyi alunperin Pastry Affair -blogista. Pohja on maustettu basilikalla ja vuohenjuustotäyte makeutettu hunajalla, ja resepti kuulosti vinksahtaneen herkulliselta. Ohje oli hieman liian suuri piirasvuoallemme, niinpä heitin palan taikinaa pakkaseen. Siitä voi vaikka tehdä hätätartalettipohjia makeanhimon yllätysvieraiden iskiessä.

Vuohenjuusto-marjatorttu
8 tartalettia tai yksi n. 25 cm halkaisijaltaan oleva piirakkavuoka

Pohja
110 g voita
1,2 dl tomusokeria
0,5 tl suolaa
1 tl vaniljauutetta
8 (punaisen) basilikan lehteä hienonnettuna
1 muna
4,75 dl vehnäjauhoja

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää suola, vanilja ja basilika sekä muna. Sekoita kunnolla. Lisää  jauhot muutamassa erässä ja sekoita kunnolla mutta nopeasti taikinaksi. Kääri taikina tuorekelmuun ja laita jääkaappiin jähmettymään noin neljäksi tunniksi.

Voitele vuoka tai vuoat. Kauli taikina hiukan vuokaa suuremmaksi ja nosta vuokaan. (Jos teet pieniä, leikkaa hiukan vuokaa suurempia paloja kaulitusta taikinalevystä.) Painele taikina tiukasti pohjaan ja reunoille, töki haarukalla reikiä pohjaan ja reunoille, laita päälle leivinpaperi ja kaada päälle paistoherneet. Paista pohjaa 180 asteessa 15 minuuttia, ota  paperi ja herneet pois ja paista vielä muutama minuutti, jotta pohjan pinta kuivuu.

Täyte
150 g pehmeää vuohenjuustoa
1 prk (200g) ranskankermaa
0,6 dl juoksevaa hunajaa
tuoreita marjoja ja hunajaa

Sekoita kaikki täytteen ainekset tasaiseksi ja kaada pohjalle. Paista vielä 20-25 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt, muttei ruskettunut. Anna tortun jäähtyä, päällystä marjoilla ja valuta hiukan hunajaa päälle ennen tarjolle laittamista.

Jaa, ai mitä muuta kuuluu? No kiitos, tälläistä lomaa. Haaveilemme omista perunoista munakastikkeella, perunoista sillillä, tomaattisipulisalaatista, savukalasta. Toteutamme haaveemme. Pelaamme mölkkyä, luemme kirjaa, kitkemme kasvimaata, katsomme tiluksia vieraiden myötä muiden silmillä ja olemme salaa pakahtua ylpeydestä. Kyllä täällä on hyvä.

Share

Kommentit

Tropnordique (Ei varmistettu)

Kiinnostava ohje ja - jälleen - todella kauniit kuvat! Hmm, basilikalla maustettu piirakkapohja, pitääpä ehdottomasti laittaa korvan taakse.

4,8 dl vehnäjauhoja... Kauhian tarkkaan näin suurpiirteiselle ihmiselle ;-)

Olette niin kovasti ahertaneetkin, että sietääkin olla ylpeä. Nyt voitte pällistellä siellä ja kehua estoitta toisianne!

Mikä siinä muuttuu?

Mitä on paistoherneet?

koemaistaja
Koemaistaja

Testaan tätä ehdottomasti ensi viikonloppuna!

MariMaalla
Kivistössä

Tropnordique: kiitos! Basilika antoi mukavan miedon aromin, tykkäsimme.

Jonna: öh, joo. Muuttelin mitat kupeista kirjoitusvaiheessa, kun meillä on kuppimitta. Jos olisin tekovaiheessa muuttanut, olisin laittanut 4 3/4 desiä.. Tuo laittamani mitta on näin ajateltuna aika älytön ;)

 

MariMaalla
Kivistössä

Lyy: hyvä, kun kysyit, oioin näköjään kirjoittaessa muussakin kuin deseissä.. Ihan tavallisia kuivattuja herneitä, jotka laitetaan leivinpaperin päälle piiraspohjan painoksi, että se säilyttää muotonsa eikä lähde liikaa paistuessa pullistelemaan. On niitä kai keraamisiakin, mutta ne on rahanhukkaa. Kerran uunitetuista herneistä ei voi enää keittoa keittää, niinpä mulla lukee käytettyjen pussissa erotukseksi "paistoherneet" :)

Koemaistaja: kerro sitten miten teille maistui, me kaikki tykästyttiin! Tämä ohje näkee varmasti myös metsämustikat, jahka ne tuolla harjulla kypsyvät.

masutoaitemu-Riitta (Ei varmistettu)

Kerrassaan ihanan näköinen torttu! Tosiaan herkkä, kuten kirjoitit.

Sirkku (Ei varmistettu)

Tyylikäs, kaunis ja varmasti maukas!

Ihme

Oi, vaikuttaapa herkulliselta ja niiiiin kauniita kuvia. Mistä muuten tuo vuoka on? Ihanan mallinen. :)

MariMaalla
Kivistössä

Riitta&Sirkku: Kiitos!

yoslene: eikös olekin kiva vuoka? Oli pitkään ostoslistalla. Mukaan otin muistaakseni Helsingin Kokkipuodista.

Kommentoi

Ladataan...