Mango-passioncurd

Ladataan...
Kivistössä

Teoriani on, että talvella kannattaa aamulla syödä jotain, joka muistuttaa auringosta. Että muistaa, miltä tuntuu, kun ulkona on valoa ja olo on virkeä.  Tämä curd sekä näyttää että maistuu auringolta.

Louskutellaan tuorejuuston ja paahtoleivän tai skonssien kanssa. Pirteyden itsepetosta parhaimmillaan.

Curd mangosta ja passionhedelmistä

1 kypsä mango
3/4 dl sokeria
3 passionhedelmää
3 keltuaista
50 g voita pieninä kuutioina

Pilko mango kuutioiksi. Laita kuutiot ja sokeri tehosekoittimeen (tai käytä sauvasekoitinta) ja aja tasaiseksi. Hiero massa siivilän läpi metallikulhoon niin, että puuumaiset kuidut jäävät siivilään. Lusikoi mukaan passionhedelmien liha ja sekoita keltuiaset joukkoon huolellisesti.

Kypsennä vesihauteessa koko ajan sekoittaen n. 10 minuuttia kunnes seos paksuuntuu eikä enää maistu kananmunalle. (Jos käytössäsi on lämpömittari, lämpö saisi olla n. 75 astetta.) Ota kypsä seos pois vesihauteesta ja sulata voikuutiot mukaan sekoittamalla ne yksi kerrallaan kuumaan seokseen. Kaada curd purkkeihin ja anna jäähtyä ja asettua yön yli.

Lempeitä, aurinkoisia viikonloppuaamuja ja pitkäksi venyviä aamiaisia à tout le monde!

 

 

Share

Kommentit

Omenaminttu (Ei varmistettu)

Oi, mangot ja passionhedelmät ovat lemppareitani. Tuo curd on varmasti todella hyvää, otan ohjeen heti ylös.
t. Omenaminttu

Vierailija (Ei varmistettu)

Satuin mangojuttuja hakiessani tänne.
Pitäisi "tuhota" yksi purkillinen mangososetta.
Paljonkohan yhdessä mangossa on hedelmälihaa ?

Loput voin nakata pakkaseen odottamaan uutta inspiraatiota.
(ellei sitten ihan kaikki mene parempiin suihin)

Tähän inspis tuoreesta minttupuskasta, jonka hain lampaaseen http://www.lintulaakso.net/kallionbasaari/puoti.php?puoti=jasmin

Minttu-mangochutney: 1 mango 1 ruukkuminttua 1 sipuli 1/2 vihreä chili
1 rkl valkoviinietikkaa 1 rkl sokeria suolaa
Kuutioi mango ja hienonna minttu, chili ja sipuli. Laita sokeri kuivalle pannulle ja anna paahtua hetki, lisää sipuli ja chili, lisää etikka ja mango sekä tilkka vettä, anna kiehua aivan hiljalleen noin 10 minuuttia, lisää suola ja minttu

MariMaalla
Kivistössä

Omenaminttu: tämä oli kyllä herkkua, yhden pikkupienen purkin  maltoin laitaa pakkaseen odottamaan lähitulevaisuuden viikonloppuaamua. Tämän ympärille täytyy kyllä kehittää vielä kokonainen kakku!

Vierailija: apua, kylläpä kysymyksen asetit. Uskoisin, että noin desi mangososetta olisi hyvä määrä kolmelle keltuaiselle. Eipä tullut kyllä mittailtua, mutta sen perusteella, minkä verran purkeissa oli lopputuotetta. Mangosose pääsee kyllä päiviltä täällä sellaisenaankin, taivas mitä herkkua :) Kiitos inspiksestä, täytyypä testata, ei ole mintun voittanutta!

Kommentoi

Ladataan...