Matchadonitsit

Ladataan...
Kivistössä

Sain inspiraation Pinterestin ruokakuvia selaillessani: minidonitseja tehdään nyt joka paikassa ja matcha-tee vihertää vaikka millaisissa resepteissä. -> Oh, suklaakuorrutteiset matchadonitsit!

Järjestimme vappuna kaupungissa tuparit ja värikäs ruoka sopii vappuun kuin vappunenä teekkarin päähän. Niinpä vapunpäivän aamuna paistoin otsa hiessä donitseja ja temperoin suklaata. Aiempaa kokemusta matchan käytöstä ei ollut, eikä tietoa mausta, mutta mitäpä siitä, värinhän takia näitä paisteltiin.

Guuglailemalla törmäsin sopivan kuuloiseen reseptiin ja kaupasta löytyi donitsivuoka. Ei se minisellainen ollut, mutta ei haitannut, pikkusievä ei ole muutenkaan mua.

Donitsit (n. 18-20 donitsia)
5 dl jauhoja
1,25 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
4 tl matcha-jauhetta
maustemitallinen suolaa
0,5 tl vaniljajauhetta/1 tl vaniljasokeria
2,5 dl piimää
2 munaa
2 rkl sulatettua voita

250 g suklaata
(nonparelleja)

voita vuoan voiteluun

Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe, vanilja ja matcha keskenään. Riko munat ja vatkaa rakenne rikki. Sekoita puuhaarukalla jauhoihin piimä, munat ja voi. Sekoita vain sen verran että taikina on tasaista.

Voitele donitsivuoan kolot ja täytä ne taikinalla pursotuspussia apuna käyttäen. Täytä noin 3/4 koloista ettei donitsit tursua liiaksi. Paista 210 asteessa n. 10-12 minuuttia.

Pikatemperoi suklaa.  (Jos donitseja ei tarvitse laittaa tarjolle päällekäin ja sotku suupielissä ja sormissa ei haittaa, voit vain yksinkertaisesti sulattaa suklaan ja dipata siihen.) Sulata suklaa vesihauteessa. Siirrä sen jälkeen suklaakulho kylmään (ei jäiseen) veteen ja laita siihen lämpömittari. Sekoittele suklaata, kunnes sen lämpötila on 20 astetta. Nosta sitten kulho takaisin vesihauteen päälle ja lämmitä sekoittaen n. 30 asteeseen.

Dippaa jäähtyneet donitsit suklaaseen ja nosta ne työtasolle jähmettymään. Ripottele tässä vaiheessa halutessasi päälle nonparelleja.

Ps. ai niin. Se maku. Mun mielestä se oli tosi hyvä, tässä ja juomana. Jos matcha ei olisi niin pirun kallista, musta voisi tulla sen säännöllinen juoja. Ja jokainen donitsi hävisi, joten ei niitä ainakaan vihattu. Liisa ei ollut kuulemma ihan varma..

Pps. Lähes aina kun matchasta on leivottu jotain US-tyyppisissä blogeissa, tekijä jaksaa mainostaa leivosta terveellisenä, teellä kun on tiettävästi terveellisiä ominaisuuksia. Oh well, aika kaukaa haettua. Näistä suklaa-sokeri -renkaista ei terveystuotetta saa, saatikka vaikkapa kermaisesta juustokakusta. Enkä minä terveystuotteita haekaan silloin, kun leivon herkkuja. (Tämä nyt vaan piti päästä sanomaan, kun alkoi rasittaa .)

Share

Kommentit

Anna Karhubear

Mä en olekaan tuollaista matchaa koskaan maistanut. Mutta minidonitsivuoka löytyy tuliaisena jenkeistä, pitää siis testailla! P.S. Söpöt vappukoristeet!

Mahtiasenne!!!!

 

...ja hyvä kuva!

jokihaka kokkaa (Ei varmistettu)

Vinkeän värisiä tosiaan! Osoittaa melkoista ylipositiivisuutta jos noista saa kehiteltyä terveystuotteen... jotain rajaa ja leivokset saa olla leivoksia. Ei ihme jos alko rasittaa.

MariMaalla
Kivistössä

Anna: nyt äkkiä vuoka käyttöön, niin olet ruokamuodin aallonharjalla! Jos matchaa haluaa kokeilla, niin varmin paikka löytää on teekaupat. (Se on siis sitä japanialaista hienoksi jauhettua vihreää teeseremonia-teetä.) P.S. Kiitti! Mä tykkään vapusta, kun saa olla kirjava ja iloinen ja vähän lapsellinen eikä yhtään pönöttävä :)

Nanna: kiitti!

Jokihaka: joo, olin tosi yllättynyt, että kaikenmaailman browniet mainittiin terveellisinä vain siksi, että yhdessä (vähäisessä määrin käytetyssä) raaka-aineessa on paljon vitamiineja ja antioksidantteja. Ravitsemusasiat on välillä hakusessa etenkin valtameren takana.

Kommentoi

Ladataan...