Myslipatukat

Ladataan...
Kivistössä

Ihanaa, paljon lunta! Viikonloppuna kaikki suksille tai lumikengille ja itsetehdyt myslipatukat evääksi taskuun.

Myslipatukoiden inspiraatio ja ainessuhteet ovat Smitten Kitchenistä, jonka ohje näytti sopivan vähän makealta. Vähensin vielä hieman makeutta. Tässä ollaan nyt sellaisissa  määrissä, että vähempi ei varmasti riittäisi sitomaan massaa koossapysyviksi patukoiksi.

Myslipatukat

5 dl kaurahiutaleita
1 dl ruishiutaleita
1 dl kookoshiutaleita
100 g pussi mantelilastuja
1 dl cashewpähkinöitä palasina
0,5 dl erilaisia siemeniä
3,5 dl kuivattuja aprikooseja, kuivattuja karpaloita ja rusinoita
1 mandariinin raastettu kuori
0,5 tl vaniljajauhetta
0,25 dl vaahterasiirappia
0,5 dl hunajaa

Paahda hiutaleita, siemeniä ja pähkinöitä 225 asteessa uunipellillä noin 10 minuuttia. Vähennä uunin lämpö 175:een. Kaada kuuma hiutaleseos kulhoon ja sekoita hedelmät ja mausteet mukaan. Sekoita siirappi ja hunaja huolellisesti seokseen, kun se vielä on  kuumaa.

Vuoraa pieni uunivuoka (n. 20x30 cm) leivinpaperilla ja voitele paperi kevyesti öljyllä. Nostele seos vuokaan ja painele kotutetuin käsin se kunnolla tiiviiksi. Tässä ei kannata fuskata: kunnolla hommiin vaan. Muuten patukat saattavat hajota.

Paista 20-30 minuuttia, kunnes pinta on hieman ruskistunut. Ota uunista ja anna jäähtyä vuoassaan ainakin 2 tuntia ennen leikkaamista. Leikkaa jäähtynyt ja jähmettynyt levy patukoiksi. Säilytä metallirasiassa ne, joita et ota mukaan ulkoilureissulle.

Share

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Voi, tätä on pakko kokeilla. Ehtisiköhän vielä viikonlopun pulkkamäkeen ? Paria muutakin reseptiä olen testannut ja aina epäonnistunut. Ehkäpä nyt sitten toimisi. Ainakin tuossa kuvassa ovat juuri sen näköisiä kuin pitäisi :-)

MariMaalla
Kivistössä

Ehdit, ehdit: tämä on niin nopea, että illalla uuniin, aamulla leikkuuseen ja ja mäkeen mukaan! Smitten Kitchenin viisauksia oli se, että nähtävästi lisätty voi tai öljy aiheuttaa aika usein sen, että patukat ei pysy kunnolla koossa. Järkeenkäypää, vai mitä? Jos haluat varmistua vielä kiinteydestä, turauta mukaan ekstrahunajat. Mä en vaan pidä kauhean makeista myslipatukoista, joten vähensin makeutuksen minimiin.

ps. en lupaa, että pysyvät yhtenä kappaleena, jos säilytetään pulkkailutakin taskussa :)

Tiina Garvey
Fanni ja Kaneli

Tosi kiva juttu, Mari! Go Smitten Kitchen - kokeilein blogin ohjeita usein. Ja nyt kokeilen kyllä viikonloppuna tätä sun versiota! Hauskaa viikonloppua!

Vierailija (Ei varmistettu)

Oooh ihanan näköisiä!

Riikka/Vatsasekaisin Kilinkolin

(Niin kun kerran olisin jo luonut tunnuksen Lilyyn, mutta äsh kun on hatara pää, enkä muista kumpaakaan: tunnusta tai salasanaa...plääh)

MariMaalla
Kivistössä

Tiina, kiitos! Ja viikonloppua sinnekin!

Riikka, kiitti :) Meneehän tuo tunnuksettakin, on muuten vähän harmi ettei tänne voi kommentoida samanlailla linkkaamalla oman nimensä kuin blogialustoilla.. Viikonloppua!

Meu (Ei varmistettu)

Suksille?!

MariMaalla
Kivistössä

:D kaikki = te siellä, en niinkään välttämättä minä. Tai sinä.

Kommentoi

Ladataan...