Omenavoi

Kivistössä

Niin, omenasta voi todella tehdä voita. Ilman voita. Törmäsin tähän tänä syksynä ensimmäistä kertaa ja pakkohan sitä oli sitten kokeilla.



reilu kilo omenaa
1 dl siideriviinietikkaa
1 dl omenamehua
2 dl vettä
n. 3 dl ruokokidesokeria
1/4 tl neilikkaa (jopa vähemmän, kun se on niiin tujua)
0,5 tl kanelia
sitruunan raastettu kuori
puolikkaan sitruunan mehu


Huuhtele omenat ja lohko ne niin, että siemenkota ei tule mukaan. Omenoita ei välttämättä tarvitse kuoria jos sinulla on käsikäyttöinen soseutusasia (en nyt millään keksi, mikä sen oikea nimi on mutta se sellainen, johon tulee reiällinen terä). Laita omenalohkot, etikka, mehu ja vesi kattilaan ja anna kiehua n. 20 minuuttia tai kunnes omenat ovat pehmenneet. Tämän voi tehdä myös n. 200-asteisessa uunissa. Kun omenat ovat pehmenneet, soseuta ne sillä kierrevempaimella tai tehosekoittimessa.


Laita sose takaisin kattilaan ja lisää sokeri, mausteet, sitruunankuori ja -mehu. Anna kiehua hiljaa n. tunnin ajan. Maista ja lisää tarvittaessa sokeria tai mausteita. Purkita kuumennettuihin purkkeihin ja nauti vaikka paahtoleivän tai juustojen kera.


Kilosta omppuja tulee suurinpiirtein litran verran valmista voita.  

Share

Kommentit

Janoinen persilja

No voihan voiton voi, mikä idea :) Tämähän kuulostaa vähän samantapaiselta kuin englantilaisten lemon curd. Paitsi siihen taitaa kyllä mennä voita....

LiisaMaalla
Kivistössä

No niinpä! Maistelin voita siinä keitellessäni, mutta varsinaiseen maku- ja koostumustestiin se päässee ensi viikonloppuna.

Kommentoi