Pääsiäisen brunssille

Kivistössä

Kivistössä odotellaan innolla pääsiäistä ja pidempiä vapaita. Ennen pyhiä julkaisemme joka päivä yhden pääsiäiseen sopivan yksinkertaisen ja hauskan reseptin. Tässä ensimmäinen: keitetyt kananmunat ja pinjansiementahna. Erinomainen pikkuherkku pääsiäisaamiaiselle tai -brunssille.

0,5-1 kananmuna per ruokailija

75 g pinjansiemeniä
2+1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl hunajaa
suolaa ja mustapippuria
6 varsisellerin sisimmäistä vartta lehtineen, hienonnettuna
3 rkl hienonnettua tuoretta minttua
1 rkl vettä

Keitä kananmunat koviksi ja laita jääkylmään veteen jäähtymään.

Sekoita kattilassa pinjansiemenet, 2 rkl valkoviinietikkaa, hunaja ja suola sekä pippuri. Kuumenna ja anna kuplia muutaman minuutin, kunnes kattilasta nousee hieman paahtunut tuoksu ja nestettä on haihtunut ja se muuttunut siirappimaiseksi. Anna jäähtyä.

Lisää pinjansiemeniin selleri ja minttu sekä 1 rkl valkoviinietikkaa. Hurauta tasaiseksi tahnaksi esimerkiksi sauvasekoittimella. Lisää viimeiseksi 1 rkl kylmää vettä tahnaa notkeuttamaan.

Kuori kananmunat ja leikkaa puoliksi. Nosta jokaisen päälle teelusikallinen tahnaa ja koristele pienillä sellerinlehdillä ja granaattiomenan siemenillä. Tahna riittää noin 20:lle munanpuolikkaalle, ja maistuu hyvältä myös hapankorpulle sipaistuna.

Ohje on alunperin Martha Stewart Living -lehdestä.

 

Share

Kommentit

jokihaka kokkaa (Ei varmistettu) http://jokihakakokkaa.blogspot.fi/

Aika vinkeä tuo tahnan resepti! Pitääkin joskus kokeilla.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ompa kauniit astiat!

MariMaalla
Kivistössä

Jokihaka: joo, erikoinen mutta maukas yhdistelmä!

Vierailija: kiitos! Ne ovat Liisan keräilyvarastosta Arabian Kesäkukkaa. Täydelliset mökkisievistelyyn.

Pääsiäinen on yksi ihan suosikkipyhistäni, saa ihan rauhassa vaan loikoilla, lukea ja syödä kaikkea ihanaa. Ehkä ihan vähän myös ulkoilla. Mutta kun kaikki on kiinni, ei ole tosiaankaan mitään turhia suorituspaineita. Aion siis seurailla silmä tarkkana näitä teidän pääsiäisreseptejä.

Mikä siinä muuttuu?

Minäkin tulin tänne pääsiäisreseptien toivossa ja tällainen täältä jo löytyi :)

Tosin muutama pääsiäisen pääruoka olisi vielä hakusessa (lammasta ja siiderikanaa on suunnitteilla), joten toivotaan, että huomenna tai viimeistään keskiviikkona kun menään kauppaan, olisi sitten pääruokareseptejäkin. Eikös juu.

MariMaalla
Kivistössä

Jonna: pääsiäinen on ihana! Itse juhla menee meillä viime vuoden tapaan Ranskassa, niinpä pidettiin viime viikonloppuna Kivistössä siellä täällä pieniä pääsiäishetkiä näiden ruokien parissa.

MariMaalla
Kivistössä

Oi Lyy, kiva että tulit, kiitos luottamuksesta! Mutta apua, yhtään uutta pää(siäis)ruokareseptiä ei ole tulossa, tällaisia kivoja pikku makupaloja vaan..

Kelpaisko Liisan parin vuoden takainen prässilammas? Tai Kaikki äitini -Nannan sivublogin riivitty pääsiäislammas? Fannin ja kanelin Tiina juuri muistutti karitsankareesta. Ja kokkaavien siskojen siiderikastikkeella sivelty kananen maistui erinomaisesti meillä myös!

Toivottavasti kauppareissuun mennessä reseptit on taskussa :)

Tiina - Fanni ja Kaneli (Ei varmistettu) http://www.evitalehti.fi/blogit/fanni-ja-kaneli

Mitä mitä, tämä juttu meinasi mennä multa ohi! Heti alkoi mielikuvistus laukkaamaan, että minkä muun kanssa tuota tahnaa voisikaan syödä. Näitä voisi muuten tehdä vaikka vappupäivän brunssille.

MariMaalla
Kivistössä

Tiina, hyvä että löysit! :) Joo, ainakin ruislastut ja hapankorppu, ja mietin, että toimisikohan esim lampaankareiden kuorrutteenakin.. Ja vappu, ehdottomasti!

Kommentoi