Perjantai-illan express

Ladataan...
Kivistössä

Aasialaisilla viboilla jatketaan tämän tulisen naudanliha salaatin kanssa. Mies onnitteli minua kädestäpitäen vielä sunnuntai-iltanakin tämän ruuan erinomaisuudesta. Välitetään kiitokset kuitenkin brittien keittiöjumalattarelle Nigellalle, jonka käsialaa resepti on. Salaatti valmistuu ilahduttavan nopeasti mutta valitsisin lihaksi ehkä jotain muuta kuin epämääräisen muotoisen sisäpaistin palan niin kuin meillä oli. Ohje on 3-4 henkilölle.

Salaattia sen verran, että suurehko vati peittyy
n. 250gr pihvilihaa
2 rkl kalakastiketta
2 rkl limen mehua 
1 tl sokeria
pari kevätsipulin vartta pilkottuna
tuoretta chiliä maun mukaan ohuiksi renkaiksi pilkottuna
tuoretta korianteria

Kuumenna paistinpannu. Levitä salaatti sillä aikaa vadille. Mausta pihviä hieman suolalla ja mustapippurilla. Paista pihvi sopivan kypsäksi (meillä sisälämpötila jätettiin n. 55 asteeseen). Kääri paistettu pihvi folioon ja anna vetäytyä. Sekoita kastiketta varten kalakastike, limen mehu, sokeri, kevätsipuli ja chili. Avaa foliokääre ja kaada pihvistä irronneet nesteet kastikkeen joukkoon. Viipaloi liha ja laita kastikkeeseen hetkeksi marinoitumaan. Siirrä viipaleet salaattipedin päälle ja kaada päälle kastike. Ripottele päälle runsaasti korianterisilppua.

Share
Ladataan...

Kommentit

Nigellalla on loistoreseptejä, upeita makuja helposti toteutettuna, my kinda cooking!

No äläs kuule muuta viserrä! Se on kumma, ettei mun kirjahyllyyn ole päätynyt yhtään Nigellankaan teosta.

Kommentoi

Ladataan...