Poro wonton-raviolit

Ladataan...
Kivistössä

Tämä on nyt sitten sellaista kroskitseniä oikein parhaimmillaan. Pakastimeen oli ennen joulua säilötty mm. poron niskaa ja etuselkää enkä halunnut valmistaa niistä keittoa tai lihapataa. Deliporon sivuilla oli oikein hyvä reseptihaku ja ensimmäisenä tärppinä sieltä tulivat poronniskaraviolit.



Raviolitaikinan tekeminen mökkiolosuhteissa ilman pastakonetta ei kuitenkaan houkutellut, joten katseeni kääntyi aasialaisen keittiön suuntaan ja valmiisiin wonton-taikinalevyihin (niitä löytyy varmimmin etnisten ruokakauppojen pakastealtaasta).


Lihan haudutus
n. 400 gr poron etuselkää
n. 400 gr poron niskaa
4 salottisipulia
1 valkosipuli
1/2 purjosipuli
1 palsternakka
juuriselleriä
muutama timjamin oksa
n. 0,5 dl lehtipersiljaa karkeasti silputtuna


Täyte
ylikypsää liha
5 siivua pekonia
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
lehtipersiljaa
suolaa
mustapippuria


2 pkt wonton-levyjä
voita
tuoreita yrttejä (esim. lehtipersilja, timjami tai salvia)


Kuori juurekset ja pilko paloiksi. Laita lihat kylmään veteen niin, että ne juuri peittyvät. Lisää 2 rkl merisuolaa ja anna kiehahtaa. Kuori pinnalle syntyvä vaahto pois ja lisää juurekset sekä yrtit. Hauduta liha ylikypsäksi n. 2 tuntia. Siivilöi liemi talteen, poista palsternakka ja erottele lihat luista raviolia varten. Me laitoimme liemen pakkaseen myöhempää käyttöä varten, mutta raviolit voi toki tarjoilla haudutusliemessään.



Kuori ja hienonna sipulit täytettä varten. Kuutioi pekoni ja paista pannulla. Lisää sipulit, kuullota hyvin sekä lisää lopuksi hienonnettu lehtipersilja. Sekoita ylikypsän lihan joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.


Wonton-levyt kuivuvat melko helposti, joten ne kannattaa peittää kostealla liinalla täyttöoperaation ajaksi. Laita nokare täytettä levyn keskelle, kostuta reunat vedellä ja taittele haluamasi mallikseksi nyytiksi.



Kypsennä valmiit wonton-raviolit kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä muuutaman minuutin ajan. Sulata sillä välin kattilassa pieni kimpale voita ja lisää tuoreet yrtit. Anna muhia hetken. Annostele wonton-raviolit lautaselle ja lusikoi päälle yrttivoita. Raasta päälle halutessasi parmesaania ja ropsauta vielä myllystä muutama kierros mustapippuria.


Share

Kommentit

koemaistaja
Koemaistaja

Tämä kuulostaa mielenkiintoiselta. Ehdottomasti testattava. :)

LiisaMaalla
Kivistössä

Joo tässä on tämmöstä itä-länsi vääntöä, vähän tuli mieleen myös pelmenit!

Minna Vuo-Cho (Ei varmistettu)

Voi, kun ovat herkun näköisiä !

Kommentoi

Ladataan...