Rapeaa porsasta crispy duckin tapaan

Kivistössä

Tämän talven intohimonani on näköjään riivitty ylikypsä liha. 

Ja mikäs siinä, se on niin vaivatonta valmistaa ja sitä voi varioida niin monella tavalla! Syksyisellä Manchesterin-matkalla söin ensimmäistä kertaa sielläpäin hyvinkin suosittua crispy duckia. Ja hyväähän se oli yksinkertaisine tykötarpeineen (kurkkua, kevätsipulia, hoisin-kastiketta ja lettusia).  Ajattelin että samaan makumaailmaan pääsisi maustamalla porsaan lapa samalla tavalla ja hauduttamalla sitä uunissa yön yli. Päätin myös jossain kevennyspuuskassani korvata lettuset kiinankaalilla. 

Tarvitset:

n. 1 kg porsaan lapaa

5 cm pätkä inkivääriä

kiinalaista viismaustetta

suolaa

Lisäksi:

1/2 kurkku

2-3 kevätsipulin vartta

kiinankaalia tai vahvalehtistä salaattia

hoisin-kastiketta

Laita uuni lämpenemään 150-asteeseen. Raasta inkivääri ja hiero se lavan molempiin puoliin. Sirottele päälle roimasti viismaustetta ja suolaa ja hiero molemmin puolin lihansyihin. Käytin tähän itse asiassa "Chinawürtzer"-mausteseosta, joka on tarttunut mukaan joltain Saksan-reissulta. Luulen, että se ei pitänyt sisällään täysin samoja mausteita kuin oikeassa viismausteessa, mutta kelpasi paremman puutteessa. 

Laita lapa uunipataan ja lorauta pohjalle vettä niin, että n. puolet lihasta peittyy. Anna hautua uunissa kannen alla yön yli tai niin pitkään, että lihan saa helposti riivittyä haarukalla säikeiksi.

Siirrä riivitty liha kulhoon odottamaan ja jäähdytä padan pohjalle jäänyt liemi niin, että saa kuorittua enimmät rasvat päältä pois. Sekoita jäljelle jäänyt nestehyytelö lihan joukkoon. Näin se pysyy mehevänä ja saadaan kaikki maut talteen.

Puolita kurkku ja poista siemenet. Suikaloi se tikuiksi. Suikaloi myös kevätsipuli. Jos käytät kiinankaalta niin suosittelen ohentamaan lehtiruotia. Silloin lehti taipuu helpommin kääröksi.  Paista possua vielä ennen tarjoilua pannussa niin saat siihen rapean pinnan. Sitten vaan possua kaalin- tai salaatinlehdelle, sipulit ja kurkut päälle ja viimeiseksi sopivasti hoisin-kastiketta, lehti rullalle ja rulla suuhun. Toista.

Tämä on mukavaa seurusteluruokaa ja mahdollisesta ylijääneestä lihasta ja kaalista syntyy seuraavana päivänä maukas wokki!

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Ahh, ihanaa! Pitkään kypsytetty ja revitty liha on myös ollut mun talven "it" juttu. Juuri viime viikonloppuna tein hieman samantapaista tosin meksikolaisittain.

Tämä menee myös kokeiluun!

Kira
www.trulykira.com

Tiina Garvey
Fanni ja Kaneli

Komppaan mukana myös täällä - pulled pork on munkin juttu! Noista tähteistä tekisin kunnon herkkuleivän. Kiitos hyvästä ohjeesta!

LiisaMaalla
Kivistössä

Juu Kira mä huomasin, että sielläkin on kypsytelty :)!

Tiina, herkkuleipä on erittäin varteenotettava vaihtoehto tähteiden käyttämiseen! 

 

Minulla oli mennyt tämä juttu kokonaan ohi. Hieno resepti, to-do-listalle siis. Voisin kokeilla myös ihan siitä ankasta.

LiisaMaalla
Kivistössä

Jonna, nopeasti ne unohtuu. Onhan tuosta jo hyvänen aika sentään melkein vuosi vierähtänyt! Tämä taisi muuten olla ensimmäisiä nyhtöpossuja, jonka kokkasin.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.