Ruusupannacotta

Ladataan...
Kivistössä

Ruusu on hiipinyt muodikkaaksi varkain. Tuo tuoksu, joka muistutti vanhoista mummoista ja niiden käsivoiteista sekä vanhojen sukulaisten muovitapettisista vessoista ja niiden käsiruususaippuoista. Yhtäkkiä vanha tuoksu onkin tuore, ja pesen sillä naamani, voitelen käteni ja haudutan siitä juomani. Ja teen jälkkärini.

Viikonloppuna kilisteltiin kivan asian kunniaksi kellarin viimeiset cavat. Hempeäksi seuraksi hyydyttelin pannacottaa, jonka maustoin ruusuvedellä. Pohdiskelin maun kaipaavan jotain kermaa hieman pyöreämpää parikseen, joten sekoitin joukkoon tuorejuustoa. Tulos oli täyteläinen ja täydellinen.

Ruusupannacotta (4:lle)
3 dl kermaa tai kerman ja täysmaidon sekoitusta
1 rasia philadelphia-tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
3 liivatelehteä
2 rkl ruusuvettä
(1-2 tippaa punaista elintarvikeväriä)

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita sokeri ja kerma kattilassa ja kuumenna, kunnes sokeri on sulanut. Vatkaa sillä aikaa tuorejuusto notkeaksi ja sekoita joukkoon ruusuvesi ja halutessasi muutama tippa väriä. Purista vedet liivatteista ja sekoita kuumaan kermaseokseen. Kaada seos tasaisena nauhana tuorejuuston sekaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada pieniin muotteihin ja nosta kylmään hyytymään. Tarjolle laittaessasi kasta vuoat pieneksi hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa lautasille. Tarjoa sellaisenaan tai esim. pistaasirouheella koristeltuna.
 

Share

Kommentit

Tiina Garvey
Fanni ja Kaneli

Ihana juttu ja resepti! Ja teidän matkaraportteja on ollut mukava seurata. Niin ja vielä kolmas kehu, tuo uusi header on kyllä hieno!

Minna Vuo-Cho (Ei varmistettu)

Ihanan näköinen ja maistui varmaan herkulle. Minäkin innostuin jossain vaiheessa tekemään ruusulla maustettuja marenkeja ja se uunista tuleva tuoksu oli kyllä jotain aivan ihanaa...

MariMaalla
Kivistössä

Kiitos tiina x3! Headeri on viime lauantailta: ruvettiin leikkimään kesää, kun  kerran aurinkokin paistoi. Hangista viis.

Minna: herkkua oli, taidan tehdä vapuksi juustokakkuversion :) Ruusumarengit ovat kyllä romattisuuden huipentuma! Kuulostaa hyvältä.

Voi luoja mitä herkkyyttä.... Mulla tulee jostakin syystä vauvan ristiäiset mieleen. Jos olisi "ristiäispäivälliset" tämä olisi ehdottomasti jälkiruoka....niin kaunista!

www.trulykira.com (Ei varmistettu)

Ihanan herkkää ja kaunista! En ole ikinä uskaltanut kokeilla ruusua/ruusuvettä ruuanlaitossa, olen pelännyt että maku olisi liian parfyyminen...Mutta ehkä pitäisi rohkaistua ja pistää testiin!

Kiitos jälleen inspiroivasta reseptistä!

Kira

MariMaalla
Kivistössä

Nanna, no eikö? Herkkyyttä jopa siinä määrin, että pohdin, meneekö  tunnelma siirappiseksi :)

Kira, kiitos! Parfyymisuutta mäkin aiemmin ruusussa kaihdoin, mutta kun maistoin ruusunnupuista haudutettua juomaa, huomasin olevani hakoteilla. (Appelsiininkukkavesi taas ei tipu yh-tään edelleenkään.) Tässä tuo tuorejuustokin taittaa vielä kukkaista makua ehkä hieman jopa toffeiseen suuntaan.

Sirkku (Ei varmistettu)

Onpas upea tuo otsikkokuva! Ja uskomattoman kaunis ja herkullisen näköinen ruusupannacotta.... Olen tainnut aiemmin jo kehua sun taitoa kirjoittaa.... näitä juttuja lukiessa sukeltaa samantien tuoksuihin ja tunnelmiin. Kiitos, Mari!

Olet taas ihan ruokatrendien aallonharjalla. Viime päivinä ruusu on tullut vastaan siellä sun täällä, mutta edelleen minulla on selvittämättä, mistä saan ruusuvettä.

MariMaalla
Kivistössä

Sirkku, kiitos!

Suolaa&hunajaa: etnisistä kaupoista löytyy!

Kommentoi

Ladataan...