Scotch eggs

Ladataan...
Kivistössä

Tämä ohje on ollut kokeiltavien listalla jo tovin.


Kenellekään ei varmasti ole jäänyt epäselväksi, että tunnen suurta vetoa kaikkea friteerattua kohtaan. Onpa tämä myös erinomaista Hävikistä herkuksi-ruokaa, sillä tähän saa helposti upotettua jo vähän nahistuneet tuoreyrtit, kovettuneet leivänkannikat ja parasta ennen päivämäärän ylittäneet kananmunat.


Scotch eggs on ilmeisesti perienglantilainen brunssi- ja piknik-eväs, joka voidaan syödä kuumana tai kylmänä. Meillä nämä päätyivät nälkäisten lounastajien suihin höyryävän kuumina. Ohje on neljälle hengelle.


300 gr jauhelihaa
6 kananmunaa + 1 muna leivitykseen
200 gr leivänmuruja
3 rkl vehnäjauhoja
suolaa
mustapippuria
puolikas punasipuli
savustettua paprikajauhetta
pieni puntti sileälehtistä persiljaa
sitruunatimjamia
n. 1 l rypsiöljyä friteeraamiseen


Munat voi keittää jo vaikka edellisenä päivänä valmiiksi (itse en toki ollut niin fiksu). Kannattaa tähdätä melko löysään keltuaiseen, sillä muna kypsyy vielä friteeratessa. Jauhelihataikinankin voi tehdä jo ennakkoon (tässäkään kohtaa en ollut niin fiksu).


Sekoita jauhelihaan mausteet, silputtu sipuli ja yrtit. Sotkota yhdellä lautasella muna rikki, mittaa toiselle vehnäjauhot (voit halutessasi maustaa vehnäjauhot suolalla ja pippurilla) ja laita kolmanteen leivänmurut.


Jaa jauhelihataikina kuuteen yhtä suureen osaan. Taputtele kukin n. 3 mm paksuiseksi levyksi. Kierittele kuorittu kananmuna vehnäjauhoissa ja kääri se jauhelihaan.



Kannattaa kastella tai öljytä kädet tätä vaihetta varten, niin taikinan saa helpommin taputeltua tasaisesti munan ympärille. Kun taikina peittää munan kauttaaltaan, dippaa se raakaan kananmunaan ja kierittele vielä leivänmuruissa.




Friteeraa pallerot 180-asteisessa öljyssä  n. 5-8 minuuttia kunnes jauheliha on kypsää ja pinta kullanruskea. Valuta talouspaperin päällä.



Tarjoile munat sellaisenaan majoneesin kanssa tai tee lisukkeeksi raikas salaatti.




Jauhelihataikinan sijaan näissä kannattaa kokeilla myös valmiiden tuoremakkaroiden massaa. Voipa nämä tehdä vaikka viiriäisenmunistakin jos haluaa pientä ja sievää brunssipöytään!

Share

Kommentit

annemi

Voi miten hauskan näköinen annos :)

Anna Karhubear

Vautsi. Ja tosi kivat kuvat taas!

LiisaMaalla
Kivistössä

Kiitos kiitos! Näitä kannattaa kyllä kokeilla, yllättävän helppoja tehdä ja vatsan saa täyteen!

jokihaka kokkaa (Ei varmistettu)

Nämä on minullakin ollut pitkään kokeiltavien listalla. Kieltämättä melko tuhtia purtavaa, mutta pitäähän näitä joskus kokeilla! Näyttää kyllä hyvältä!

LiisaMaalla
Kivistössä

Jokihaka siitä sitten vaan toteuttamaan! Täytyy kyllä myöntää, että jos en omistaisi rasvakeitintä, olisin saattanut jättää useamman friteerausta vaativan ruuan tekemättä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Englantilainen isäni tekee näitä siskonmakkaroista (mainitsitkin tuossa tuoremakkarat), tarkkaa ohjetta en tosin tiedä (käsittääkseni hän myös paistaa ne ihan vaan pannulla uppopaiston sijaan).

LiisaMaalla
Kivistössä

Kiitos vinkistä vierailija! Ei olisi kyllä tullut tuo mieleen, vaikka siskonmakkaraa ollaan kyllä muuten käytetty muutenkin kuin keitossa.

Kommentoi

Ladataan...