Sitruunainen kevätkeitto

Ladataan...
Kivistössä

Kliseehän se on mutta kyllä kevällä vaan tekee mieli kaikkea raikasta talven pataruokien jälkeen. Ja erityisesti jotain raikasta teki mieli lomalla nautittujen herkkuterriinien, -juustojen, -pateiden ja -viinien jälkeen. Kauhaa ja rakkautta Eevan muutama viikko takaperin tekemä salaatti avokadosta ja soijapavuista toimi inspiraationa. Koska kevät on ollut jotakuinkin viileä, ei salaatti kuitenkaan tuntunut vielä tarpeeksi tuhdilta vaihtoehdolta, ja siksi päädyinkin keittelemään soppaa.



Keitetty riisi tekee keitosta mukavan ruokaisan ja tasapainottaa liemen sitruunaisuutta. Tämä on siitäkin kiva keitto, että raaka-aineita voi vaihdella sen mukaan, mitä primöörejä kaupasta löytyy tai käyttää pelkästään pakasteherneitä. Keiton maku myös syvenee jääkaapissa ja se säilyykin kylmässä useamman päivän. Ainoa mikä kärsii on vihannesten väri, mutta koska keitto on niin herkullista se nautitaan silmät kiinni, joten sekään ei haittaa!


Kevätkeitto (4-6 hlölle)

2,5 dl keitettyä riisiä
2 ps pakasteherneitä
1 puntti vihreää parsaa
1/2 varhaiskaali
1 salottisipuli
3 rkl tuoretta minttua
2 luomusitruunaa
8 dl kasvis- tai kanalientä
1 tl suolaa


Hienonna sipuli ja siirrä syrjään. Pese sitruunat ja raasta niiden kuori sekä purista mehu. Napsauta parsoista puiseva osa pois ja pilko n. sentin pätkiksi. Suikaloi puolikas kaalinpää ja tuore minttu.


Kuullota sipuleita oliiviöljyssä kattilan pohjalla muutaman minuutin ajan. Lisää sitten kasvisliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää puolet sitruunanmehusta, sitruunoiden raastettu kuori, suola ja sekoita. Lisää sitten keitetty riisi, kaali, parsat ja herneet ja kuumenna taas lähes kiehuvaksi. Keitä n. 7 minuuttia tai kunnes parsat ovat suutuntumasi mukaisia. Maista ja lisää sitruunanmehua ja suolaa tarvittaessa (minä laitoin kaiken). Lisää silputtu minttu juuri ennen tarjoilua.



Ajatelkaas kuinka hyvää tästä tulisi tuoreilla härkäpavuilla höystettynä.. Ensi kesän satokautta odotellessa! 

Share

Kommentit

Tiina - Fanni ja Kaneli (Ei varmistettu) http://www.evitalehti.fi/blogit/fanni-ja-kaneli

Heti kun jossain lukee sitruuna, niin pakko lukea ohje! Tämä on kivan simppeli ja samalla ilahduttavan erikoinen. Oi, ja härkäpavut vielä tähän mukaan!

jokihaka kokkaa (Ei varmistettu) http://jokihakakokkaa.blogspot.fi/

Hieno soppa! Pakasteherneisiin voi aina luottaa sitä uutta satoa odotellessa.

LiisaMaalla
Kivistössä

Tiina, härkäpavut sopis tähän kyllä kuin nenä päähän!

Jokihaka, tattista! Mä en ole jotenkin osannut käyttää pakasteherneitä mihinkään mut nehän on oikeesti tosi hyviä!

Minnan (Ei varmistettu) http://minnankeittokirja.blogspot.fi/

Sitruunaa ei ole tullut keittoon koskaan laitettua, mutta tämän ohjeen luettuani pakko joskus kokeilla.

LiisaMaalla
Kivistössä

Minnan, kannattaa kokeilla, oli yllättävän hyvää!

Hykerryttävä lause: Koska keitto on niin hyvää, että se nautitaan silmät kiinni. Pakkohan sellainen keitto on keitellä.

LiisaMaalla
Kivistössä

Jonna, keiton viehätys piilee kyllä sitruunan ja mintun raikkaudessa. Ihan erilainen makuelämys kuin mitä lämpimältä keitolta voisi odottaa. 

Kommentoi

Ladataan...