Syksyllä vaihdetaan kukat ja puretaan yrttiseinä

Kivistössä

Kesä meni: kesäkukat kuivuivat liian vähään veteen tai hukkuivat liikaan. Tai sitten niiden vain oli aika mennä. Niinpä otimme lompakkomme ja pakenimme ostamaan tyhjennettäviin ruukkuihin ja emalivateihin syyskukat. Tuossa ne nyt ovat, kesän parhaassa hankinnassa, maitokärryissä, menossa kohti loppusijoitustaan.

Syyskukat! Mitä hulluutta. Kuka hitto laittaa hyvää, muuhunkin kelpaavaa rahaa syyskukkiin? Kohtahan tulee talvi ja ne kuolee pois muutenkin. No niinpä. Mutta kannattaa kokeilla. Se tuntuu hyvältä ja symboliselta, jonkinlaisen laskeutumisen aloitukselta.

Kirkkaat kesäiset värit saivat kenkää. Taimimyymälän kesäloppuunmyynnistä valittiin tummia ja lempeitä värejä ja rauhoittavasti huojuvia heiniä. Hektisen hyötypuutarhan hoitojakson jälkeen tuntui hyvältä miettiä sävyjä ja sommitelmia. Älkää ymmärtäkö väärin, mikään ei ole minun silmääni niin kaunis kuin itse huolehdittu kukoistava ruokapelto, mutta rakastan ruukkuja (pelottavan paljon) ja sitä, miten ne muuttavat ilmettään, kun niihin muuttaa asukkaita*.

Yrttiseinäkin purettiin, se alkoi vedellä viimeisiään. Muutamat monivuotiset laitettiin maahan, loput kompostiin. Nyt pötkitään loppukausi kaupan ruukuilla, kunnes synkkä yrtitön ajanjakso saapuu yhdessä hämäryyden kanssa. Vielä ei olla onneksi siellä, ja syksyn lapsi nauttii joka hetkestä.

*asukit ei mun kirjoissa tarkoita niitä pirun kusiaisia vaikka ne joka paikkaan muuttavatkin, mm. kukkaruukkuihin ja tomaattien juurille.

 

Kommentit

Riikka/ Vatsasekaisin Kilinkolin (Ei varmistettu)

Joo, onhan toi aika mummoilua, mutta näyttävät ihanilta! Mä olen hurahtanut näihin syksyn väreihin, tänään yritin ostaa luumunväristä kynsilakkaa, mutta en vielä löytänyt just prikulleen oikeaa sävyä. Jatkan etsintöjä.

MariMaalla
Kivistössä

No vähän kaupunkiuskottavampaa toi luumun värisen kynsilakan etsintä! Ja kiitos kehuista. Mietin eka, että pitäiskö seivata jollain kynsilakka- tai vaikka syyskenkähöpötyksellä vielä, mutta näillä nyt kuitenkin mennään. Minkäs sille sisäiselle mummolleen mahtaa.

Hella & houkutus (Ei varmistettu)

Ihania värejä ja kukkia!! Oikein kaunis on myös päivitetty blogibanneri! :)

Tusla / Soppakellari (Ei varmistettu)

Mummoilu kunniaan. Mä olen sitten vissiin ollut jo yli 10 vuotta ainakin sisäsinen mummo. Ja ekat "syyskukat" ostin tänä vuonna jo ainakin 2 viikkoa sitten. Estetiikka ennen kaikkea! :)

Mummoilu on selkeästi uusi kotoilu. Syyskukat on siirtymäriitti, joka valmistaa ihmisen mieltä vastaanottamaan marraskuun eli nautitaan vielä, kun tätä ihanaa, aurinkoista syksyä kestää. Minäkin aion käydä loppuviikosta vähän tyhjentämässä lompakkoa lähipuutarhalla, se on halvempaa kuin käynti terapeutilla - ehkä...

MariMaalla
Kivistössä

H&h: kiitos! Syksyä sen pitää bannerissakin olla :)

Tusla ja jonna: ihanaa, kiitos tuesta! Mummoillaan ylpeinä. Vaikka kyllä mä uutta kynsilakkaakin etsin...

Soul Kitchen

Voi elämä mitkä värit!  Kyllä minäkin syyskukan laitan aina parvekkeelle ennen niitä talven kanervia, mutta tämä mun parvekekasvatus on niin pienimuotoista, että yksi kukkanen riittää. Maitokärrylle iso sydän, tulee aivan lapsuuden rallileikit mummulassa tuosta mieleen...

MariMaalla
Kivistössä

Tämä oli mulle niin uusi aluevaltaus (Liisan ehdotus siis) etten ollenkaan tajunnuyt, että kohtalonsisaria löytyy näin paljon. Siis ihan tolkun ihmisistä!

Ton maitokärryn olis joku herra halunnut heti kauppojen jälkeen auton katolta ruokakaupan parkkiksella ostaa. Nostalgiaa niissä siis kai riittää :)

Minna/Keittiössä, kotona ja puutarhassa (Ei varmistettu)

Sain lahjaksi pöytä puutarhan vai miksi niitä nyt kutsutaan. Saa nähdä saako sillä yrttejä kasvatettua talven aikana. Kukkiin löytyy aina rahaa... :D

Riitta (masutoaitemu) (Ei varmistettu)

No tietenkin syyskukat pitää hankkia, juurikin ennen mustaa talvea!

MariMaalla
Kivistössä

Minna ja Riitta, ihanaa että tekin ilmoittauduitte tähän pieneen kerhoomme! Jatkoimme harrastusta viime viikonloppuna myös..

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.