Sytykekävyt

Kivistössä

Kommentit

Jenni S.

Oi, ihana idea ja kopioin sen varmasti. Kiitos! Sytykeävyt ovat selvästi paljon helpompia ja kauniimpia tehdä kuin munakennoruusut, vaikka kivoja ovat nekin.

Toivotan Kivistön väelle tunnelmallista ja mukavaa joulunaikaa!:)

LiisaMaalla
Kivistössä

Jenni, tämä ei tosiaan vaadi paljoa enempää vaivaa kuin käpyjen ja kynttilän jämien keräämisen. Tunnelmallista joulua sinullekin!

jokihaka kokkaa (Ei varmistettu) http://jokihakakokkaa.blogspot.fi/

Hienoja käpyjä! Kelpaa sytytellä tulia talvea vastaan..
Hyvää joulunaikaa Kivistöläisille!

LiisaMaalla
Kivistössä

Kiitos Jokihaka, leppoisaa joulunodotusta myös sinne!

Tusla / Soppakellari (Ei varmistettu) http://soppakellari.blogspot.com

Kyllä te ootte niin käteviä emäntiä, ihkua! :) Tuohon jopa anti-askartelijakin eli minä pystyisin. Ja saisin kerrankin sen puuhellan syttymään ilman hillitöntä tuskaa...

Tuskailut sikseen ja oikein ihanan leppoisaa, nautinnollista ja herkkuisaa joulua Kivistöön ja sen isäntäväelle!

LiisaMaalla
Kivistössä

Tusla, kätevyteensä lisäksi nämä kävyt ovat kauniita pitää esillä. Etenkin jos vertaa keskiverto sytytyspalaan, jotka haisevatkin aika pahalle. Herkkurikasta joulua myös Soppakelkariin!

Kirsi/Kirsin keittiössä (Ei varmistettu) http://kirsi1974.vuodatus.net/

Hyvää Joulua Kivistöläisille!!

LiisaMaalla
Kivistössä

Samoin sinulle Kirsi!

Vierailija (Ei varmistettu)

Sama toimii, kun käpyjen sijasta käytetään kananmunakennoja... kuten olen oppinut pojat luokan marrasmarkkinoiden askarteluilloissa.
Ei tosin ole päästy vielä testaamaan. Takkaan ei voi laittaa tulta, kun nuorimmainen kiipeää takkaan heti jos siellä jo jotain vähänkin kiinnostavaa. Se on niitä avotakan riemuja.

LiisaMaalla
Kivistössä

Vierailija, juu näin olen kuullut! Voin kuvitella, että perheen pienimpiä kiinnostaa takka ja tuli. Toivottavasti pääsette jossain vaiheessa nauttimaan takkatulen rätinästä!

Vierailija, Eeva-Riitta (Ei varmistettu)

Aloin etsiä italialaisen omena-kanelikakun ohjetta ja tänne päädyin. Uskon tuohon valurautaleipään. Täytyykö sitä kohottaa yön yli? Miksi?
Äitini laittoi aikanaan pullataikinan jämän voidellulle paistinpannulle. Pohja oli erityisen hyvää.Samoin Madeiran reisulla siellä oli leipä tehty jossain astiassa.
Minulla on parast aikaa vehnä-kauraleipää alumiinisessa kakkuvuoassa paistumassa.Voitelin ja jauhotin, kuten kakuille. Varasuunnitelmassa kokoan lämpimiä voileipiä kerroksittain aukileikatuille ruskistetuille levyille. En ole aikaisemmin kokeillut, mutta kaapissa on sieniä ja juustoraastetta odottamassa.
Voihan se olla, että leipää ei huomenna enää ole.Eihän se leipä syömällä lopu, kun laittaa uuden taikinan tulemaan.

LiisaMaalla
Kivistössä

Eeva-Riitta, pitkä kohotusaika parantaa taikinan rakennetta ja vaikuttaa myöskin makuun. Voithan toki tehdä taikinan aamulla ja paistaa leivän illansuussa!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.