Tikun nokassa

Kivistössä

Tikkukansaa nuo japanilaiset sanoisin ainakin mitä syömiseen tulee. Kioton Nishiki Marketilla oli lähes joka kojussa myynnisä jotain tikun nokkaan asetettua ruokaa. Nishiki Market on n. kuuden korttelin mittainen katettu kauppahallimainen kompleksi, missä riittää ihmeteltävää. Etenkin alla näkyvät tsukemono-laarit aiheuttivat ihmetystä. Tsukemono on termi japanilaisille pikkelöidyille vihanneksille. Etualan laarissa on ainakin retikkaa useammassa eri "liemessä".Tikun nokasta on kätevää syödä esimerkiksi pieniä täytettyjä mustekaloja tai hieman epäilyttävää friteerattua juustotankoa.


Alla olevasta kojusta lähti mukaan useampi tikku niin kalmaria kuin tuoretta tonnikalaakin. Tonnikalat oli valeltu soijalla tai sitruunavinegretellä ja pyöritelty seesaminsiemenissä, parasta ikinä. Ainakin melkein. Myös höyrytetyt kaalilla ja lihalla täytetyt pullaset hävisivät nopeasti nälkäisiin suihin.


Nälkäisenä ei siis tarvitse turistin Kioton kaduilla kulkea, sillä ruokaa on tarjolla lähes joka kadun kulmassa.

Share

Kommentit

annemi

Voi, mainitsemasi tonnikalatikut saivat veden herahtamaan kielelle... äkkilähtö Kiotoon olisi paikallaan ;)

LiisaMaalla
Kivistössä

Ne olivat kyllä kerrassaan maukkaita :)

k1su (Ei varmistettu)

Oi, tulee ihan ikävä Kiotoa. Jos et halua missata kaupungin parasta ravintolaa, hakeudu herra Miyatan tiskille syömään Kobe beeffiä. Et kadu, sillä parhaassa tapauksessa herra kertoo merkittävän pätkän Japanin historiaa samalla kun syöt elämäsi parasta lihaa. Paras ravintolaelämykseni IKINÄ. http://bit.ly/I1Q3bt

LiisaMaalla
Kivistössä

Tuosta paikasta luin itse asiassa ennen matkaa, mutta emme sitten sinne Kioton etapillamme kerinneet. Löysimme kyllä muita hurmaavia  pikku-izakayoja, joissa tunnelma oli enemmän kuin kohdallaan ja ruoka konstailemattoman herkullista!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.