Vaniljakastike

Kivistössä

Mikään ei ole niin hyvää kuin itse tehty oikea, pelkillä keltuaisilla saostettu vaniljakastike. Koska kotimaiset omput tipahtelevat juuri nyt kypsinä syliin, kastikkeen lisäkkeeksi voi pyöräyttää vaikka omenapiirakan tai uuniomenia.

5 dl täysmaitoa tai kerma-maitoa
3 keltuaista
0,25-0,5 dl sokeria makeahampaan mukaan
1 vaniljatanko

Raaputa vaniljansiemenet maitoon, tiputa tanko mukaan ja kiehauta. Anna tangon kiehua maidossa kevyesti n. 5 min. Vatkaa kulhossa keltuaiset ja sokeri, kunnes seos hieman vaalenee. Poista vaniljatanko maidosta ja kaada kiehuva maito munaseokseen koko ajan vatkaten. Kaada seos takaisin kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes se sakenee. Älä päästä kastiketta kiehumaan. Maista kastiketta ennen jäähdyttämistä: jos se maistuu kovin vahvasti kananmunalta, kuumenna vielä hiukan lisää. Ota kattila liedeltä heti, kun se on valmista ja laita kylmään veteen. Tapaan sekoitella kastiketta vielä hetken kylmäksi sen verran, minkä käsi jaksaa.

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Namnam ja SLURPS! <3

aivan upea koostumus ja ylihyvää! Itse käytän 4 dl kermaa ja 1 dl maitoa, ja keltuaiset vatkaan oikeen kunnon vaahdoksi.

MariMaalla
Kivistössä

Aito, itsetehty keltuaisilla saostettu vaniljakastike on kyllä parasta! Ja joo, mitä enemmän kermaa, sitä samettisempaa..

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.