Vohvelibrunssi

Ladataan...
Kivistössä

Kokonaisen brunssin voi rakentaa pelkästään vohvelien varaan, ainakin meillä. Paistelin viikonlopun aloitukseksi kasan vohveleita ja laitoin pöytään suolaista ja makeaa. Eivät paikalla olleet valittaneet.

Siinä möllöttää savumakrilli, yksi tämän tarinan päähenkilöistä. Se pääsi nahoistaan maustaakseen yhden suolaisista täytteistämme.

Kotioloissa en jaksa säilytellä yhden asian vempaimia. Mökin varastoissa taas niille on tilaa. Niinpä tämä herkku on harvinaisehkoa, ja juuri siksi herkkua.

Perusvohvelit

3 kanamunaa
5 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja                     
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
75 g voita sulatettuna

Vatkaa munien rakenne rikki, ja lisää maito. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja vatkaa jauhot ja suola muna-maito -seokseen.  Lisää voisula. Anna taikinan turvota vähintään puoli tuntia. Paista vohveliraudalla.

Savumakrillitäyte

1/2 savumakrillia
1 varhaissipuli tai ruukullinen ruohosipulia
puolikas kourallinen basilikan lehtiä
150 g ranskankermaa
mustapippuria, suolaa.

Silppua sipuli ja basilika ja muussaa makrilli haarukalla. Sekoita kulhossa ranskankermaan ja mausta suolalla ja pippurilla.Lusikoi kuuman vohvelin päälle.

Muina täytteinä meillä oli kermajuustoa ja lammaspalvia sekä yrttejä. Jälkkäriksi vohvelin päälle philadelphiaa ja omia hilloja. Kyllä jaksaa keikkua, miksei jopa vappupäivänä, näillä eväillä.

Share
Ladataan...

Kommentit

Haluan vohveliraudan!! :)

Kommentoi

Ladataan...