AleAle, ApuaApua

Kirjatoukat ovat heränneet jouluhorroksestaan, ja olen huomannut pitkin nettiä tietoja, että Akateemisen kirja-ale on alkanut netissä. Iik!

Minäkin iikittelin sitä, kun huomasin Akateemisen uutiskirjeen ja aletiedon. Niinhän siinä sitten kävi, että ensin vain katsoin, mitä voisin ostaa ko. alesta, jos ostaisin. Ja sitten pari tuntia myöhemmin tilasin. Nyt odottelen Aleksis Kiven runoja (vihdoinkin, minulla on ollut ko. runot vain kuunteluversiona eli äänikirjana), Joel Lehtosen teosta Kuolleet omenapuut (nimessä oli jotain kiehtovaa ja kammottavaa samanaikaisesti) sekä Charles Dickensin kirjaa Älä rakasta minua vielä (tässä nimessä oli vain kiehtovaa).

Minusta klassikkoja on aina järkevä ostaa, ja hyvin edullisia klassikkoja vielä järkevämpi. Olen muuten voinut elää pari vuotta niin, että olen ostanut kirjoja vai Akateemisen ja SKS:n talvisesta kirja-alesta (SKS:n ale ei ole vielä alkanut, tarkistin) sekä kesällä Akateemisen pokkarialesta. Jossain vaiheessa sitten sallin itselleni muutkin ostokset, ja sillä tiellä ollaan.

Lilyssä hiljattain Kaikki mitä luin -kirjapalstan aloittanut Koko H. on myös havainnut Akateemisen alen ja listannut sen houkutuksia.

Aiotko tehdä ostoksia kirja-alessa?

Kommentit

Jenna Kämäräinen
Jenna K

En ajatellut, mutta haluaisin kuulla sinulta sitten aikanaan kaiken tuosta Älä rakasta minua vielä -teoksesta. Hyvin hyvin koukuttava nimi teoksella.

Jenni S.

Kiitos, lisää tällaisia toiveita, niin kirjat tulee ehkä luettuakin, ei vain ostettua! Kokemukseni Dickensistä ovat sekä vähäiset että ristiriitaiset, mutta katsotaan, kuinka tuon kanssa käy.

Salla

Minäkin eilen selailin Akateemisen ale-vihkoa, yritän kyllä olla ostamatta mitään. Alkoi vaan naurattaa, kun vihkossa vilisi kirjoitusvirheitä ja niistä yhden lauseen mittaisista kuvauksista ei yleensä voinut yhtään päätellä, mitä kirja pitää sisällään. Totesin tämän niiden kirjojen osalta, jotka olen lukenut... Vaikka eihän se tietty helppoa ole tehdä tiivistä kirjanesittelymainoslehteä!

Koko H.
Ruskeat Tytöt

Kyselinkin Jenni S. sun valintojen perään tuolla, mutta täällähän vastaus jo oli :) Klassikoita tosiaan, en ole kovin montaa hankkinut tai lukenut sen jälkeen kun lakkasin opiskelemasta englantilaista filologiaa, mutta kieltämättä noilla hinnoilla se olisi järkevää.

Hahaha Salla, mä luin jotain vuoden kirjat -koostetta New Yorkerista eilen illalla ja mietin samaa! Mistä tulikin mieleen, että millä perusteella sitä sitten tulee hankittua kirjoja yleensä?

 

Päätin pysyä lujana ja kaukana kirja-aleista, nyt kun tuli shoppailtua deeveedee-asioita joululahjaksi itselleen. Odottelen kesäaletta.. (tosin eipä sieltäkään saisi mitään ostaa, huokaus)

Susa - Järjellä ja tunteella

Linnean tavoin ajattelin nyt olla tiukkana Alen suhteen, enkä tilaa mitään. Eri asia jos pääsisi paikan päälle hiplaamaan noita alekirjoja tarkemmin ;)

En taida uskaltaa edes kurkistaa ale-sivuille. Edellisetkin ale-ostokset on vielä lukematta... (Vannomatta paras!)

hdcanis (Ei varmistettu)

Ale-sivut selasin ja ei sieltä mitään sellaista pakko-ostoa hypännyt silmään (kaikenlaisia "tuonkin voisi lukea joskus" kirjoja toki useita), joten ainakin nettitilaamisen jätän väliin. Fyysiseen aleen pitää kai mennä jossain vaiheessa vaeltelemaan josko sieltä sattuisi iskemään uusia havaintoja. On sieltä joskus löytynyt esim. kiinnostavia yksittäiskappaleita...

Jenni S.

Minä sain alekatalogin vasta tänään ja luulen, että siellä on enemmän kirjoja kuin netissä, ainakaan netin tarjonta ei ollut minustakaan ihan ylitsevuotavan runsas. Ehkä hyvä niin. Minä pelkään, että ostan liikaa fyysisestä alesta, joten yritän piipahtaa vain hakemassa kirjani noutopisteestä. Tai toinen vaihtoehto on, etten saa ostettua paikan päällä alesta mitään, jos siellä on liiaksi tungosta... Nuo kolme ostostani maksoivat yhteensä reilu 11 euroa, joten mielestäni tein hyvät kaupat (etenkin jos saan oikeasti alekirjat, sehän ei ole vielä varmaa).

Miia_pau
Kolmas linja

Tänä vuonna alekatalogi oli minulle jonkinasteinen pettymys, joten saattaa olla, etten tilaa mitään. Harvinaista, sillä yleensä olen tilannut heti tilausalen alettua (alekirjoistakin saatava henkilöstöalennus on aiempina vuosina taannut aleostosten houkuttelevuuden, mutta nyt tarjonta jotenkin kertakaikkiaan jätti kylmäksi, ihme juttu!).

Ehkä pari SKS:n klassikkoa ja jonkun englanninkielisen voisin tilata. Vaatepuolen alesta ehdin sen sijaan saalistaa vähän uutta riepua, mutta tarpeeseen tulivat ne (toisin kuin kirjat, tässä taloudessa...). 

Jenni S.

Miia_pau, ahaa, katalogi tuntuu siis olleen monille pettymys. No säästyypä rahat! ;) Vaatepuolen alesta mulla ei ole mitään tietoa. Säästelen yleensä vaateostoksia aleen ja sitten tuumaan, että en jaksa sinne ruuhkaan. No säästypä nekin rahat - kirjoihin!

Sara / Saran kirjat (Ei varmistettu)

Hei Jenni, kiitos tuosta Akateemisen vinkistä! Ei siellä kovin montaa kiinnostavaa kirjaa ollut, mutta muutaman tilasin! Se on sitten eri asia saanko niitä, kun jotkut kirjat voivat olla jo loppuunmyytyjä. Selviää tammikuussa sitten. Nettiluettelon alekirjoja oli aika vähän, mielestäni!

hdcanis (Ei varmistettu)

Nappasin tuon paperiversionkin selattavaksi jos sieltä nousisi esiin jotain jota en huomannut netistä...mutta ei tullut mitään sellaista mikä saisi etukäteistilaamaan. Pari sellaista kirjaa että ne voisi napata mukaan sitten varsinaisten alennusmyyntien aikaan, jos ovat sitä ennen loppuneet niin se oli sitten kohtalo että minun ei ole tarkoitus saada niitä.

Jenni S.

Sara, toivotaan että saat haluamasi kirjat!  Jos ei, niin pitää sitten ajatella kuten Hdcanis, ettei kirjakohtalo halunnut sinun saavan niitä. :) Minullakin jäi ainakin Barthesin teos kohtalon varaan. Mulla on katalogi vielä tutustumatta. Varasin sen iltalukemiseksi, mutten lukenutkaan.

Kröhöm... Eksyin Adlibriksen alesivuille. Tiedät varmaan miten kävi ;D

Jenni S.

Villasukka kirjahyllyssä, voin aavistaa, miten kävi. Siksi en ole itse noilla sivuilla käynytkään. ;)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.