Ei niin tyhmä päivä

Finlandia-ehdokkaiden julistaminen on ollut perinteisesti tyhmyyspäivä: ehdokkaat ovat olleet tuntemattomia ja hämmästyttäviä. Tai kai ne kirjat ovat vuosittain olleet hyviä, mutta minulle lukijana on tullut tyhmä olo.

Tänä vuonna on vähän fiksumpi olo. Ehdokkaina ovat

 

Riikka Ala-Harja: Maihinnousu (Like)

Pirjo Hassinen: Popula (Otava)

Heidi Köngäs: Dora, Dora (Otava)

Ulla-Lena Lundberg: Is (Schildts & Söderströms)

Ulla-Lena Lundberg: Jää (Teos & Schildts & Söderströms)

Aki Ollikainen: Nälkävuosi (Siltala)

Juha Seppälä: Mr. Smith (WSOY)

 

...ja hei, tänä vuonna olen kuullut kaikista ehdokkaista ja Ala-Harjan teoksen jopa lukenut. Muutkin kirjat voisin lukea, ja Ulla-Lena Lundbergin Jään luenkin aivan varmasti. Kaikki, mitä olen kirjasta kuullut, viittaa siihen, että tulen pitämään kirjasta monin tavoin.

 

Miltäs ehdokaslista muista vaikuttaa? Onko tuttuja kirjoja? Onko joku kirja "väärä" listalla,  puuttuuko jokin teos?

 

Kommentit

Helmi K
sivulauseita

Veikkasin Ala-Harjan ja Ollikaisen oikein. Fagerholmia ja Korhosta jäin kaipaamaan, mutta Köngäksen nimi listalla on hienoa.

Kirjoitin muuten oman veikkauslistani puoli tuntia sen jälkeen kun ehdokkaat oli jo julki. Syytän kyllä vauvaa :)

Katja / Lumiomena (Ei varmistettu)

Samaa mieltä, hieno päivä. Ja hieno Finlandia-lista. Itse veikkasin Ala-Harjaa, Ollikaista ja Seppälää, arvelin myös Lundbergiä tai sitten Fagerholmia.

Olen ihan varma, että tulet pitämään Jäästä. Dora, Dora on muuten myös hieno romaani. Pidin siitä kovasti.

tiia_

Itse en ole pahemmin ehtinyt mitään veikkaamaan (uuden suomalaisen kirjallisuuden lukuprojektini on ihan täysin jäissä - höh), mutta minäkin olen yllättynyt siitä, ettei Fagerholm ole listalla. 

hdcanis (Ei varmistettu)

Hämmästyttävästi olen melkein kaikista kuullut (se Lundberg ei ole oikein mieleen jäänyt vaikka näkyy niitä kirjoja tulleen useampi) ja Seppälältä olen joskus vuosia sitten jopa lukenut pari kirjaa.
Eli en vieläkään ole ihan samalla aaltopituudella suomalaisen nykykirjallisuuden kanssa mutta...

Noista ei pikaesiteltyinä oikein mikään tarttunut että hei, tuo pitääkin lukea mutta pitää pälyillä kiinnostavia blogiarvioita josko joku päätyisi omalle lukulistalle...

Jenni S.

Kiitos kommenteista! Eilen oli erikoinen Finlandia-julkistuspäivä, sillä en kuullut yhtään Mitä?!-ihmettelyä. Kaikki (ei tosin kovin suuri joukko), joiden kanssa keskustelin Finlandia-asioista, olivat yllättyneitä, kun ehdokasjoukossa oli tunnettuja teoksia, heh. Eihän kaikkea tarvitse seurata eikä varsinkaan lukea, mutta usein Finlandia-ehdokkaista tulee hämmennys, kun muka tietää mitä kirjallisuudessa tapahtuu ja sitten ehdokkaat ovat tuiki tuntemattomia.

Fagerholm pitäisi kyllä saada ehdolle, vähintään! Olen lukenut vasta alkua uutuudesta, mutta olen jo vakuuttunut sen(kin) hienoudesta.

Aion hankkia Jään tänä viikonloppuna siltä varalta, että jonain viikonloppuna pääsisin jos ei jäiseen, niin marrashämyiseen saaristoon sitä lukemaan. Kirjan on sitten syytä täyttää odotukset, olen suunnitellut Jäistä saaristorentoutumista jo kauan!

Vierailija (Ei varmistettu)

Itselleni kaikki olivat täysin tuntemattomia.Tunsin itseni kyllä totaalliseksi idiootiksi,koska mielestäni seuraan kirjallisuutta paljon. Niin tai näin,mutta toivottavasti Popula tai Maihinnousu ei voita. Jouduhn tekemään tänä vuonna tuomioni ainoastaan haastatteluiden perusteella.Nälkävuosi ja Jää vaikuttavat kiinnostavilta. Dora,Doran tulen varmaan lukemaan myös.
Olen ilmeisesti lukenut koko vuoden(klassikoiden lisäksi) vain 2011 kirjoja.. :)

Jenni S.

Vierailija, Nälkävuosi ja etenkin Jää ovat minunkin suosikkejani, vaikken ole lukenut niitä. 

Luulen, etten ole koskaan lukenut kuin yhden tai maksimissaan kaksi ehdokasta, kun F-ehdokkaat on julkistettu. Tämä on ainoa vuosi, jolloin olen kuullut kaikista ehdokkaista, ja koskaan en ole lukenut kaikkia tietyn vuoden ehdokkaita, edes monen seuraavan vuoden aikana. Joten kirjatyhmyys on aika yleinen ilmiö myös kirjallisuutta seuraavien keskuudessa, älä välitä!

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.