Ensi viikonloppuna luetaan Märta Tikkasta!

 

Jipii, ensi viikonloppuna luetaan Märta Tikkasta! Laskin kaikki kimppalukukirjailijoille annetut äänet, ja Tikkanen voitti Eeva Tikan täpärästi. Olen hyvin tyytyväinen, sillä omistan melkein kaikki Tikkasen teokset ja ihailen häntä kirjailijana ja ihmisenä, mutten ole lukenut häntä vähään aikaan, etenkään vanhempaa tuotantoa.

Sääntöjä ei ole, muuta kuin että tervetuloa mukaan kaikki halukkaat ja tutustukaa Tikkasen tuotantoon haluamallanne tavalla. Kirjoitan itse Tikkas-kokemuksistani sunnuntaina viimeistään illansuussa; tulkaa silloin tai myöhemminkin kertomaan omista kokemuksistanne ja huikkaamaan, jos olette bloganneet itse Tikkas-viikonlopusta. Lisään Tikkas-linkit sitten omaan kirjoitukseeni.

Jutun kuva on kaappaus Ylen sivuilta. Yle Areenalla on katsottavissa suomalaisista naiskirjailijoista kertova dokumentti, joka tuli hiljattain televisiosta. Siinä haastatellaan Tikkasen ohella Sofi Oksasta ja Monika Fagerholmia.

Fagerholmista puheen ollen: Liisa Luetut, lukemattomat -blogista lupasi järjestää syksyllä Amerikkalaisen tytön kimppaluvun. Jipii sillekin (ja apua)!

Kommentit

Kirsin kirjanurkka

Hienoa, menestystä Tikkas-viikonlopulle! En nyt malta tähän osallistua, oma luettavien pino kun hipoo jo kattoa ja viikonlopuiksi tahtoo aina jotain ohjelmaa siunaantua näin kesäisin. Kiinnostaisi kyllä muuten, sillä olen pitänyt kaikesta Tikkaselta lukemastani kovasti.

Amerikkalaisen tytön olen onnekseni jo lukenut ;)) 

Jenni S.

Kirsi, voithan silti osallistua keskusteluun aiemmalla Tikkas-kokemuksella! Tai katsoa tuon dokumentin ja jutella siitä. :)

 

Minua kiinnostaa jo kovasti, millaista Tikkas-keskustelua tulee. Pidän itse kaikesta Tikkasesta, mutta en yhtään kummastu, jos joku ei pidä ainakaan koko tuotannosta; esim. vanhemmat romaanit ja uudemmat elämäkerralliset teokset (Kaksi, Emma ja Uno) ovat kuitenkin aika erilaisia. Tutustuin viime syksynä Tikkaseen myös runoilijana, mutten saanyt blogattua aiheesta; tämä teemaviikonloppu on hyvä syy palata siihenkin puoleen Tikkasen tuotannosta.

Sara/Saran kirjat (Ei varmistettu)

Hei Jenni seurailen kiinnostuneena Tikkas-viikonloppuasi! En ole kirjailijan tuotantoon tutustunut, mutta yksi kirja on hyllyssä odottamassa, jota voisin vähän vilkaista...

Vierailija (Ei varmistettu)

Lainasin tänään yhden Tikkasen romaanin ja pari runokokoelmaa. Eiköhän niissä ole ihan sopivasti lukemista viikonlopuksi. Jännittävää, sillä en ole tällaiseen kimppalukemiseen aiemmin osallistunut.

Anna Elina (Ei varmistettu)

Ja se olin minä, joka juuri äsken kommentoin (en hoksannut kertoa, kuka olen).

Olin niin vakuuttunut Eeva Tikan voitosta, että lainasin jo yhden kirjan kirjastosta viikonloppua varten. No, pitää tehdä uusi reissu, ja hankkia Tikkasta. (Olen Tikkasta kyllä jo lukenut, mutta haluan lukea tähän jonkun ennenlukemattoman.)

Ja kiitos tulevan kimppaluvun mainostamisesta :)

Jenni S.

Kiitos kommenteista ja kivaa, että kiinnostusta riittää! En minäkään ole aiemmin osallistunut kimppalukuviikonloppuun tai juuri muunkaanlaiseen nettikimppalukemiseen. 

Liisa, luetaanko Tikkaa vaikka ensi viikolla? ;) Minulla on yksi Tikan novellikokoelma, jonka aion lukea lähiaikoina. Eli kirjoittelen Tikastakin varmasti kesän mittaan - kirjoita sinäkin!

Sara / p.s. rakastan kirjoja (Ei varmistettu)

Satuin juuri maanantaina lainaamaan kirjastosta Tikkasen Emman ja Unon, joten olen myös ehdottomasti mukana Tikkas-viikonlopussa! :)

Jenni S.

Sara, hyvä sattuma - tervetuloa mukaan!

 

Vitamiini

Minäkin ilmoittaudun mattimyöhäisenä mukaan lukemaan Tikkasta, jos vielä mahtuu mukaan! :) Katsoin joku aika sitten tuon linkkaamasi dokumentin, ja jo silloin mietin, että täytyykin lukea Tikkasta ja Fagerholmia, molemmat ovat jääneet lukulistallani jotenkin paitsioon. Asia täytyy korjata nyt heti! :)

Jenni S.

Vitamiini, tervetuloa, kaikki mahtuvat mukaan! Ja nythän tässä on erinomainen tilaisuus lukea ensin Tikkasta ja sitten Fagerholmia. :)

Booksy

Unohdin erityisemmin ilmoittautua... mutta luenpas vaan Tikkasta minäkin. En tosin saanut aikaiseksi lainata sitä Miestä ei voi raiskata, joka olisi listani mukaan kuulunut lukea - mutta tykkään kovasti tästä hyllystä löytämästäni Punahilkasta kyllä. Eiköhän se huomiseksi lukeudu!

 

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.