Hobitti tulee! (Traileri tuli jo)

 

?hd=1

Pikapäivitys: Hobitti-kausi on alkamassa! Bongasin juuri elokuvan uuden trailerin YouTubesta. Vaikkei fantasia ole muuten minun juttuni, Tolkienin kirjat ja niistä tehdyt elokuvat ovat.

Tolkienin kirjojen ystävillekin on nyt hyviä uutisia. Esimerkiksi runoteos Tom Bombadilin seikkailut ilmestyy suomeksi ja Tove Janssonin kuvittamasta Hobitti eli sinne ja takaisin -teoksesta otetaan uusintapainos. Se pitää hankkia Jansson-kokoelmaan!

Onko kukaan muu muuten löytänyt Tolkienin kirjoja vasta aikuisena? Minä luin Taru sormusten herrasta -trilogian ensimmäistä kertaa vasta päälle parikymppisenä. Ensin oli junamatka, josta muistan vain hypnoottisen lukemisen. Sitten luin ja luin kotona ja harmittelin, että oli uusi vuosi ja oli (muka) pakko lähteä ihmisten ilmoille illalla, vaikka olin juuri löytänyt uudenlaisen maailman. Sittemmin olen piipahdellut tuossa maailmassa monta kertaa sekä kirjojen että elokuvien kautta.

Aion kyllä käydä katsomassa Puhdistus-elokuvankin, mutta näin puolisalaisesti tunnustan, että odotan innokkaammin Hobittia.

Kommentit

nansk

Luin Sormusten herran kun olin 11, mutta häpeäkseni tunnustan, että luin Hobitin vasta tänä vuonna eli parikymppisenä - enkä jaksaisi odottaa elokuvaa. 

Olisipa jo joulukuu. (Odotuksen määrää ei ollenkaan vähennä se, että Les Miserables -elokuva tulee myös joulukuussa... Sekin kuuluu lempikirjoihini :)

Katja / Lumiomena (Ei varmistettu)

Minäkin odotan enemmän Hobittia kuin Puhdistusta - ainakin elokuvana. :)

Ja löysin samoin Tolkienin vasta aikuisena. Tai ok, luin osan Hobittia viidesluokkalaisena, mutta jostain syystä kirja jäi silloin kesken. Aloittelin TSH-trilogiaa parikymppisenä, mutta en päässyt sisälle fantasian maailmaan. Mieheni kannusti lukemaan, ja lopulta hieman ennen elokuvatrilogian valmistumista luin "Tarun" ja pidin. En hullaantunut, mutta viehätyin.

Vierailija (Ei varmistettu)

Puhdistus oli ehdottomasti järkyttävin (en keksinyt parempaa sanaa kuvaamaan) elokuva jonka olen nähnyt, kertoo jo minusta paljon kun elokuva loppui ja teatterista ei kuulunut yhtään äänähdystä, ihmiset vain lähtivät vakavina ulos. Kirjaa en ollut lukenut aikaisemmin, mutta onneksi osasin varautua.

Itse ostin myös tuon hobitin uusinta painoksen viime viikolla, ja nyt odottelen vähän lähemmäs elokuvan ensi-iltaa jotta saan koettua molemmat lähekkäin : )

Minä löysin TSH:n vasta muutama vuosi sitten elokuvana. Toki tiesin kyseisen klassikon olemassaolon aiemminkin, ei vain ollut tullut luettua kirjaa/kirjoja tai katsottua elokuvia. Vaikutuin elokuvista niin paljon, että hankin kokoelmateoksen omaan hyllyyn - tosin se odottaa vielä lukemistaan. Hobitti eli sinne ja takaisin juurikin Janssonin (<3) kuvittamana on lainattuna kirjastosta ja odottaa lukuvuoroaan. Sitten on TSH kokoelmateoksen vuoro. (Elokuvat on tullut katsottua jo useampaan kertaan.)

Miia_pau
Kolmas linja

Minä en ole ihan varaukseton Tolkien-fani, vaikka TSH:n luinkin melkein kokonaan ensimmäisen kerran 12-vuotiaana. Innostus hyytyi tuolloin muistaakseni kolmannen kirjan puolivaiheilla, ja myöhemminkin, kun olen ko. kirjat lukenut, meinaa mennä hermo siihen, ettei kertoja osaa lopettaa... :D ja sama vika vaivaa minusta elokuviakin, ne on liian pitkiä, kärsimätön katsoja pitkästyy. Pelottaa tässä Hobitti-leffassa sama juttu, vaikka traileri olikin ihan komeaa katsottavaa.

Tällä pohjustuksella totean, että minua on himottanut ostaa tuo Janssonin kuvituksilla oleva Hobitti jo pitkään (eikös uusintapainos tullut jo viime syksynä tms?), mutta kun, no, olen yrittänyt lukea Hobittia, enkä tunnu pääsevän puoltaväliä pitemmälle, se on niin pitkäveteinen! (ja siedän kyllä muuten kirjoissa ihan hyvin pitkäveteisyyttä, mutta fantasiassa jostain syystä en)

Jenni S.

Nanks, mäkin luin Hobitin vasta vielä myöhemmin kuin TSH:n. Ja samoin, Les Miserables on myös minun suuri suosikkini!

Katja, en tiedä mikä erottaa TSH:n muusta fantasiasta (tai tiedän osin,  mutta en juuri nyt ala pohtia...) mutta mulla on jäänyt kaikki muu paitsi TSH kesken tai ainakin lukukokemus on ollut vaimea, vaikka kuinka olisi suositeltu. Suositteluista ja vinkeistä huolimatta en ole kyllä kauheasti kokeillut, mutta silti.:)

Vierailija, oletan kyllä että Puhdistus on vaikuttava elokuvanakin, vähän kyllä pelottaa sen raakuus ja hurjuus. Olen lukenut sekä näytelmän että kirjan, harmikseni en ole kuitenkaan nähnyt näyttämöllä. En yhtään ihmettele tekstien perusteella, että elokuvalla on tuollainen vaikutus. Hienoa kyllä, että taide voi vaikuttaa noin!

Villasukka kirjahyllyssä, minäkin olen poikkeuksellisesti nähnyt TSH-leffat moneen kertaan! On ne kyllä jo tulleet kai ainakin pari kertaa telkkaristakin, en ole sentään katosnut jotain kierrosta...

Miia_pau, mä olen siis TSH:n ystävä, mutta kieltämättä kirjakokonaisuus on aika pitkä. Olen lukenut aina kokoomateoksen, jossa on koko trilogia, enkä hahmota kuin leffojen kautta, mitä missäkin kirjassa tapahtuu. Leffoista sen verran, että vaikka olenkin pitänyt niistä, niin meinasin nukahtaa toisessa elokuvassa, se oli hurjasta taistelusta huolimatta pitkäveteinen.

Mun tietääkseni Jansson-Hobitti on vasta ilmestymässä. Ostan sen ihan Janssonin takia, Hobittia en kaipaa omaan hyllyyni kuitenkaan. 

Ja mä en siis siedä yleensä minkäänlaista fantasiaa...

 

 

Tintti Tarinoiden taikaa -blogista (Ei varmistettu)

Minä luin TSH:n vasta parikymppisenä. Ekalla kerralla pääsin prologin puoliväliin, sitten kyllästyin. Toisella yrittämällä en olisi lukemista halunnut lopettaa ollenkaan. Leffat olen nähnyt useampaan kertaan, vaikka ne eivät maailman parhaita olekaan. Etenkin kolmososa on puuduttava.

Hobitin olen lukenut sarjakuvaversiona, mutta aion kyllä lukea sen ihan romaaninakin. Minua houkuttelisi ostaa se Tolkienin piirroksilla varustettu versio, jota ainakin Suomalaisessa on ollut saatavilla. Leffa on totta kai mentävä katsomaan!

Velma (Ei varmistettu)

Mä aloitin Tolkienin parissa joskus teininä, ennen TSH-elokuvia. Vaikka tykkäsin tosi paljon lukemistani kirjoista, niin vuosien varrella ne jäi enkä ole lukenut kaikkia suomennoksia. Hobitti on kyllä kaikkein paras. Ja häh, taasko siitä tulee uusi painos? Vastahan siitä vuosi sitten tuli!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.