Ilmaisia äänikirjoja

Palailen äänikirja-asiaan tarkemmin lähiaikoina, mutta nyt vain pieni vinkki: Ylen sivuilla on kuunneltavina ja ladattavina ilmaisia äänikirjoja ja kuunnelmia, täällä. Suosittelen erityisesti kotimaisten klassikkojen ystäville, sillä äänikirjat ovat em. lajia - vaikka löytyypä sivulta myös mm. 16 minuuttia Satu Taskisen Täydellistä paistia. Olen hyvin satunnainen äänikirjojen kuuntelija, mutta nyt olen pitkästä aikaa innostunut niistä.

Palaan myös kirja-arvioiden pariin jo huomenissa. Nyt menen vällyjen väliin nauttimaan Marguerite Duras'n kirjasta ja avantouinnin jälkeisestä rentoudesta. Jos vielä huomenna olisi vapaapäivä ja voisi jatkaa rentoilua, kaikki olisi täydellistä!

 

Kommentit

Sannikki (Ei varmistettu) http://sannikki.blogspot.com

Kuuntelen paljon niin äänikirjoja kuin Ylen kuunnelmiakin. Joskus on työmatkan äänikirja ollut niin hyvä, että se on pitänyt ottaa kotiin jatkokuunteluun, kun ei ole malttanut odottaa seuraavaan aamuun tai viikonlopun yli. Muutaman kerran on toki käynyt myös niin, ettei tarina ole jaksanut innostaa - silloin on parempi palauttaa äänite kirjastoon ja etsiä parempi. Valikoima vain on niin suppea, että se alkaa olla kahlattu läpi.

Dekkarit pitävät parhaiten kiinnostusta yllä työmatkoilla. Mutta toimii moni muukin, esim. nyt minulla on menossa Tuomas Vimman Raksa, joka on oikein mukavaa kuunneltavaa.

Valittaen täytyy todeta, että mainitsemasi Täydellinen paisti on minusta ihan kamala. Viikonloppu-rutiineihin kuuluu Radio Suomen kuuntelu aamupäivisin, mutta pari kertaa olen sulkenut vastaanottimen, koska Frau Mutti -jutut ovat minusta niin vastenmielisiä. Mutta odotan innolla seuraavaa kirjaa kuunneltavaksi :)

Helmi-Maaria Pisara (Ei varmistettu) http://helmi-maariapisara.blogspot.com

OOh, iik, kiitosta vinkistä!!

Ja mitä mitä, luet elämäni kirjailijatarta, odotan innolla postaustasi ;)

Anders (Ei varmistettu) http://andersvacklin.com/

Kiitos vinkistä! Kuuntelin pitkästä aikaa innostuneena äänikirjan, kun Amazon ja Audible mainostivat, että osta sekä kirja ja äänikirja, niin sun ei tarvitse lopettaa kirjan parissa oloa hetkeksikään. Ajattelin, että onpa aivan kreisi-idea (osta sama juttu kahdesti.) Mutta oli se hauskaa. Ainakin sen yhden kerran ja sen kyseisen kirjan kohdalla.

Luin ja kuuntelin Kate Mortonin "The Forgotten Gardenin" (suureksi yllätykseni The Guardian oli luokitellut teoksen sen lasten kirjaksi - okei, hyvä tietää mihin kohdeyleisöön oikeasti kuulun). Kirjaa kuunnellessa Mortonin kieli kyllä pääsi eri tavalla oikeuksiinsa kuin olisin itse takannut englanninkielistä tekstiä.

Jenni S.

Sannikki, minuakaan ei ole kiinnostanut Täydellinen paisti erityisesti, mutta nyt sille voisi näemmä helposti antaa varttitunnin aikaa.:) Raksan olen lukenut ja se sopii varmaan hyvin äänikirjaksi. Absurdiudessaan sen on varmaan kuultuna hieman kuunnelmamainenkin.

Mä olen kuunnellut kirjoja enemmän radio-ohjelmien podcasteja esim. ulkoillessani ja se on ollut mukavaa. Myös runojen olen huomannut sopivan yllättävän hyvin ulkoillessa kuunneltaviksi, kunhan kuunteluympäristö on ko. runoille sopiva. Palaan näihin tarkemmin äänikirjapostauksessa.

Helmi-Maaria, ole hyvä vinkistä! :) Ja yritän kirjoittaa Duras'n kirjasta vielä tänään. Luin nyt Emily L:n ja se oli hieno pieni suuri kirja.

Anders, kirja + äänikirja -ostos kuulostaa tosiaan ensi ajattelemalta hassulta, mutta tarkemmin mietittynä onkin loistava paketti. Minäkin valitsin nyt kuunneltavakseni kirjan, jonka olen lukenut aiemmin ja jonka omistan. Valitsin sen siksi, että en ole kovin hyvin keskittymään äänikirjoihin. Nyt huomaan kuitenkin, että minua viehättää sekin, että voin vertailla, miten kuunnellessa ja lukiessa kiinnittää huomioita eri asioihin ja että kuunneltuani jonkun kohdan voin katsoa vielä kirjasta, miten se menikään - tai toisin päin.

Olen vierastanut englanninkielisiä äänikirjoja, mutta satunnaisilla kokeilulla huomannut saman: kirjan tunnelma tulee kuunnellessa usein paremmin esiin, kun ei ehdi ihmetellä sanoja ja jumittaa vieraiden ilmaisujen kanssa, kuten printin kanssa voi käydä.

Jenni S.

Löysin muuten äänikirja-aiheisen kokoomasivun: http://äänikirja.com/

Anders (Ei varmistettu) http://andersvacklin.com/

Osasit hyvin pukea sanoiksi mun kokemuksen! Tuo se oli! Innoistuin äänikirja-asiasta, kun kävin kirjailijan sivuilla ja ensimmäisen luvun saattoi kuunnella kirjailijan itsensä lukemana. Kun painotukset ja rytmi tulivat just niin kuin ne olivat alunperin tarkoitettu, tunnelma (ja ehkä tunnekin) välittyi hyvin.

Kari (Ei varmistettu)

Pidän paljon jännityskunnelmista. Jos on kiinnostunut radion jännityskuunnemista, niin täältä löytyy ryhmä.
https://www.facebook.com/groups/626816477337671/

Olen kuunnellut joskus Zane Grayn äänikirjoja

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.