Ilta Toven seurassa - eli katso Tove-dokumentti netissä

Tämä(kin) postaus on lyhyt ja pienen pieni, mutta toisaalta sen aihe on ainakin minulle suuren suuri. Avasin juuri Tove Jansson -seuran uutiskirjeen ja luin, että seuran sivuilla on linkki BBC:n tuottamaan dokumenttiin Moominland Tales The Life of Tove Jansson. Kyseessä ei ole mikä tahansa Youtube-linkkivinkki, vaan dokumentti kestää lähes tunnin. 

Oi onnea. Perjantai-illasta tuli juuri täydellinen. Haen juuri lasillisen valkoviiniä, palaan tähän läppärin ja samalla ikkunan ja keväisen maiseman ääreen - peurat ja puput ovat palanneet ja västäräkit kisailevat nurmella - ja alan katsoa kevätillan lisäksi myös Tove-dokkaria. Aah.

Tove Janssonin kirjailijanimikkoseura kerää muuten myös lukumuistoja Tovesta. Ensi vuonna tulee kuluneeksi sata vuotta Janssonin syntymästä, ja lukukokemuksista julkaistaan juhlakirja. Tilaisin sen ennakkoon jo nyt, jos se olisi mahdollista. Lisätietoja Tove Janssonin juhlavuodesta saa sivuilta www.tove100.fi.

Vielä yksi Tove-juttu: huomasin tänään, että Stockmann myy muumisarjakuvasateenvarjoja!

 

Kommentit

heikki-setä (Ei varmistettu)

Kiitoksia vinkistä. Tää on kultaa.

kultahillokala

Oujee! Täälläki yks fani:) Loistavaa, pakko katsoa!!

Pumpuli
Pumpulielämää

Mikä vinkki, ihanaa! Ja sateenvarjot, menen heti odottamaan Akateemisen aukeamista!

Athene
Päivän luku

Kiitos, aivan mainio dokumenttivinkki. Tove-fani kiittää.

Vattu

Kiitos vinkistä! Täälläkin on nyt yksi onnellinen fanityttö lisää. :)

Jenni S.

Kiitos ilahtuneista ja ilahduttavista kommenteista! Tämä fanityttö tosiaan toteutti eilisiltaisen suunnitelmansa ja on ollut siitä lähtien ihan fiiliksissä. Ihana Tove. <3  Ja ihanaa on sekin, että ostin jokin aika sitten The Summer Bookin, ihan sen saman painoksen joka vilahti dokumentissakin, ja pian aion lukea lempikirjani taas kerran, tällä kertaa englanniksi.

A-K (Ei varmistettu) http://sohvannurkassa.blogspot.fi/

Dokumentti oli kerrassaan ihana. Kiitos vinkistä! Löysin blogisi voin viikko sitten ja olen selaillut sitä paljon. Luettavien kirjojen lista sen kuin paisuu, kun siirtyy postauksesta toiseen. Kiitos! =)

Jenni S.

A-K, kiitos mukavasta kommentista! Hauska kuulla, että olet saanut lukuvinkkejä. Tiedän kyllä varsin hyvin lukuvinkkien varjopuolen... No, eipä tule ihan helposti sellaista tilannetta, että olisi lukenut kaiken haluamansa eikä olisi enää kirjoja jäljellä. ;)

Mymlan (Ei varmistettu)

Minäkin ilahduin tästä vinkistä kovin, mutta äh, täällä Saksassa ei tietty voi tätäkään youtube-videota katsoa, niin kuin ei montaa muutakaan... Jos joku tietää jonkun muun videopalvelun mistä tämä dokumentti löytyisi, niin olisin kovin kiitollinen! Omat etsinnät eivät ainakaan vielä tuottaneet tulosta.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.