Ketä kirjailijaa seuraat netissä?

 

Niin, olisi kiva kuulla vastauksia otsikon kysymykseen ja samalla saada kenties itsellekin uusia seuraamiskohteita. Kerro siis - ja mieluusti linkin kera!

 

Minä seuraan esimerkiksi:

 

- Margaret Atwoodin nettisivuja ja Facebook-sivua. Atwood on kiinnostava jo siksi, että hän on hyvin aktiivinen someilija ja jakaa usein myös kirjoitusvinkkejä. Atwood löytyy myös Twitteristä.

- Haruki Murakamia Facebookissa. Tuntuu pieneltä lahjalta saada vaikkapa kesken työpäivän (jolloin tietenkin pidän Facebookia auki vain työtarkoituksissa) hieno kirjasitaatti tai kurkistus ulkomailla ilmestyneeseen Murakamin teokseen. Joko Murakami jakaa vain parhaat palat tai sitten hänen kirjojensa ulkoasu vain on aina hieno kieli- ja kulttuurialueesta riippumatta.

- Kaari Utriota Facebookissa. Olen kehunut monille Utrion Facebook-toimintaa. Hän on aktiivinen, muttei tunnu mainostavan itseään vaan on aidon vuorovaikutteinen. Olen pienestä pitäen ihaillut Utriota, ja on hyvin kiehtovaa kuulla hänen työtavoistaan ja joskus jopa päästä keskustelemaan tulevan kirjan asioista. Utrio nimittäin kyselee välillä mielipiteitä ja neuvoja Facebook-tykkääjiltään, ja minä ainakin tykkään sellaisesta tyylistä.

 

Näitä seurattavia yhdistää aktiivisuuden lisäksi sekin, että pidän kaikkien kolmen kirjoistakin. Voisin kuitenkin seurata myös tuntematonta tai en niin fanittamaani kirjailijaa, jos tämän nettisivulla, blogissa tai muussa some-kanavassa olisi yleisesti kiinnostavaa sisältöä. 

Eli: ketä sinä seuraat ja miksi?

Kommentit

nansk

Seurailin Diana Gabaldonia Facebookissa, kunnes sieltä alkoi tulla ikään kuin maistiaisia seuraavasta kirjasta. En mä halua lukea mitään pikkupätkiä etukäteen, mä haluan vetäistä sen tuhat sivua kerralla! En muista piilotinko vain vai lakkasinko "tykkäämästä", mutta joka tapauksessa palailen asiaan syksyllä uusimman kirjan ilmestymisen jälkeen.

Dennis Lehane on toinen. Saattaa niitä olla lisääkin, mutta muita en muista...

Jenni S.

Nansk, minusta taas on ihanaa, kun saa kirjamaistiaisia Facebookin kautta! Riippuu toki siitä, miten nuo maistiaiset tarjoillaan, eli kuinka paljon ne paljastavat kirjan tapahtumista - eivät saisi paljastaa, jos minulta kysytään. Lyhyet sitaatit ovat kivoja "Facebook-yllätyksiä".

 

nansk

Lyhyet sitaatit ehkä, mutta siinä tuli varmaan sivullinen tekstiä kerralla! Liikaa. Haluan upota kirjaan kokonaan enkä dipata yhtä varvasta.

helinel
Wings of Desire

Minä myös Haruki Murakamia! Ensi kosketus kirjailijaan oli Sputnik, rakastettuni, ihastuin kirjoitustapaan niin, että olen hiljattain lukenut myös The wind-up bird chroniclen, sekä The Norwegian woods. Uusi lempikirjaillija on löytynyt, en malta odottaa kun saan jostain käteeni teoksen Dance dance dance. Facebookissa levinneet sitaatit vaikuttivat niin inspiroivilta.

Seuraan FB:ssa myös Paolo Coelhoa, kaipaan säännöllistä elämänviisaus- sitaatti annostusta. :)

Jenni S.

Helinel, minäkin olen lukenut nuo Murakamin teokset (Dancea lukuun ottamatta). Olen myös bloggaillut niistä, jutut löytyvät Lilyn haulla, jos kiinnostaa.

Minustakin Sputkik oli hyvin ihastuttava, jotenkin ihana ensisivuilta, vaikkei Murakami oikeastaan kirjoitakaan mitenkään "ihania" kirjoja. Wind-Up Birdistä pidin myös kovasti ja se kannusti lukemaaan Murakamia jatkossakin myös englanniksi. Onneksi Murakamilla riittää teoksia - luulen, että tulen vähitellen lukemaan ne kaikki!

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Käyn silloin tällöin kurkkaamassa Sofi Oksasen kuulumisia Facebookissa:

https://www.facebook.com/sofioksanen

Jenni S.

Kahvittelija, kiitos linkistä! Minäkin seurailen Sofi Oksasta FB:ssa ja hänkin on kivan aktiivinen FB-päivittäjä.

Stazzy
Stazzy

Suurin osa kirjailijoista, joita seuraan facebookissa, on myös jollakin tasolla kavereita. Mutta niistä joita en tunne noin muuten, tulee mieleen Kristiina Vuori ja Helena Waris. Olen keskimäärin kiinnostuneempi suomalaisten kuin ulkomaisten kirjailijoiden edesottamuksista.

Twitterissä seurattuja onkin sitten isompi liuta.

Jenni S.

Stazzy, minäkin seuraan kirjailijoita paljon Twitter-tilini kautta. Twitter on kätevä väline sellaiseen "pikaseurantaan" ja olen pitänyt siitä sen vuoksi erityisesti ulkomaan kirjauutisten seurantavälineenä. Toisaalta Twitterin huono puoli on juuri tuo nopeus: kun uusia twiittejä tulee jatkuvasti, suurin osa niistä menee väistämättä ohi, koska en jaksa useinkaan tutkia enää jälkikäteen, miten jokin ihminen tai taho onkaan viime aikoina twiittaillut.

Jenni S.

Enpä ollut tajunnutkaan, että Sinkkuelämää-fiilistelyäkin voisi harrastaa somessa. Kiitos vinkistä, lähden tutkimaan asiaa! :)

FFFifi
Fitness Führer

Ainoastaan Katja Kalliota. Jonka uudehkon FB-sivun löysin blogisi kautta :) Oli pakko mennä seurailemaan, koska Kallio on sellainen, jota olen väijynyt aktiivisesti perinteisen median kautta, siis jos naistenlehdessä on haastattelu niin ostan lehden. Ainoa kirjailija (ja toinen julkkis ylipäätään, toinen on Courtney Love :P) jota seuraan näin.

Tykkään Kalliosta kirjoittajana, mutta ennen kaikkea pidän siitä tavasta, jolla hän näkee maailman. Siinä on paljon tuttua, viimeksi lukemassani haastattelussa tuli vuoroin sellainen olo, että hei tämä on minun ajatukseni ja toisaalta juu noinhan se on, miten en olekaan tajunnut! Tämä on se syy miksi kyttään, en kirjakuulumisten takia.

Jenni S.

Hei, hauskaa, että löysit Kallion FB-sivun tätä kautta! Minäkin seurailen sitä mielelläni - ja samoin kuin sinä, kaikkea muutakin Kallioon liittyvää. Minäkin pidän Kallion teoksista, mutta sen lisäksi, vaikken olen koskaan nähnyt edes häntä kauempaa, pidän hänestä ihmisenä. Minustakin tuntuu, että Kallion tekstien ja haastattelujen äärellä kokee usein ahaa-hetkiä ja on muutenkin sellainen olo, kun juttelisi sympaattisen ja fiksun, maailmaa tarkasti ja herkästi havainnoivan ystävän kanssa. 

Pätkis

Helmi Kekkosen blogia olen seurannut sen alusta asti. Siinä on rauhallinen ja syvällinen tunnelma - kuvia myöden. http://www.lily.fi/blogit/sivulauseita/kesan-heina-hiljaa-hetken

 

Jenni S.

Pätkis, Helmin blogi onkin ihana. Kaunis, viisas, rauhallinen - kuin kirjoittajansa kirjat.

Melina G

Seuraan Patrick Rothfussin blogia. Hän kirjoittaa tosi hauskasti, ja hänen Kingkiller Chronicle -trilogiansa (kolmas osa vielä ilmestymättä) on ehkä lempikirjojani. 

Jenni S.

Melina G, kiitos vinkistä! Käyn tutustumassa. :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.