Kiinnostavimmat kirjallisuustapahtumat - kerro vinkkisi!

Alan valmistautua pääkaupunkilaisen lukutoukan kirjavuoden erääseen kohokohtaan eli Helsingin Kirjamessuihin. Messuohjelma löytyy täältä, ja henkilökohtainen messuagendani on toivon mukaan hahmoteltu lähipäivinä. (Sen messuagendan kanssa on kuin kesäkirjojen: on ihana haaveilla ja suunnitella ja sitten romuttaa h-hetkellä suunnitelmansa.)

Kirjamessumietteissä aloin pohtia myös muita kiinnostavia kirjallisuustapahtumia ja muita kirjojen ystävän menovinkkejä ja nähtävyyksiä.  Kyllä, olen toivoton kirjanörtti, sillä eräs haaveeni on päästä joskus Kustaviin Volter Kilpi -viikoille. Haluaisin kovasti tutustua myös Pukstaaviin, suomalaisen kirjallisuuden museoon, jossa on usein kiinnostavaa ohjelmaakin.

Ja ja ja.... vaan enpä kerro lisää, vaan pyydän muita kertomaan kirjallisia menovinkkejä ympäri Suomen ja miksei muualtakin. Minne kannattaa mennä ja mihin osallistua tai missä haluaisit käydä? Otan mieluusti vastaan erityisesti pääkaupunkiseudun ja Etelä-Suomen ulkopuoliset vinkit, koska niistä en osaa vinkata itse etupäässä vain kotikonnuilla kököttävänä kovin hyvin.

 

 

Kommentit

LiisaMaalla
Kivistössä

Mulla ei kyllä ole antaa vinkkejä tapahtumista mutta saisko sen sijaan toivoa juttua ruoka- tai keittokirjoista? Ois kauheen mielenkiintoista!

Vierailija (Ei varmistettu)

Tämän viikon lauantaina Jyväskylässä on Lokacon http://scifi42.fi/lokacon/

Jenni S.

LiisaMaalla, hmmm, kiitos kiinnostavasta juttuvinkistä! En ole kovin aktiivinen ruokakirjaharrastaja, mutta mulla on muutama luottokirja. Lisäksi voisin tarkkailla tilannetta noilla kirjamessuilla. Erityisruokavalioisena (ja hyvän ruoan ystävänä) minua kiinnostavat ruoka-asiat jonkin verran pakostakin. Palaan siis asiaan - jollain tavalla, joskus! :)

Vierailija, kiitos! Juuri tuollaiset vinkit ovat hyviä, en itse huomaa kaikkea enkä sattuneesta syystä seuraa kuitenkaan aktiivisesti koko Suomen tapahtumia. (Voisin kyllä mieluusti ryhtyä kiertäväksi kirjallisuustapahtumareportteriksi, jos jollakulla olisi sellainen paikka haussa...)
 

Turussa tänään (Ei varmistettu)

Tässä yksi nopea>>

Kirjailijat Taina Latvala, Riku Korhonen, Annukka Salama ja Pete Suhonen Turun kaupunginkirjaston matineassa 17.10. klo 16 - 1730. Linnankatu 2

http://www.turku.fi/Public/default.aspx?contentid=393463&nodeid=5091

Vierailija (Ei varmistettu)

Runokarhut - runoa karjalan, suomen ja venäjän kielillä pe 19.10. Turussa

Rockmuusikko ja kieliaktivisti Santtu Karhun kirjan "Hyvästit Karjala, Terveh Petroskoi" julkaisutilaisuus on perjantaina kortteliravintola Hugossa, Stålarminkatu 2 klo 19-22. Santtu Karhu tunnetaan parhaiten yhtyeestään Talvisovat, jonka kaikki biisit ovat karjalan- eli livvinkielisiä.
Kirjan kustantaja on Savukeidas.

Illan aloittaa Andrei Karpin venäjänkielisine runoineen. Terhi Hannulan Runokohtauksia-hankkeessa tekemät suomennokset lukee Jaakko Palviainen.

Daniil Kozlov esittää omia venäjän- ja suomenkielisiä runojaan.

Kirjan suomentaja Timoi Munne lukee Karhun lyriikoita karjalaksi ja suomeksi.

Illan päättää duo Santtu Karhu (laulu ja mandoliini) ja Fedja Astashov (kitara).

Juontajana Savukeitaan kirjallinen johtaja Ville Hytönen.

Tapahtuman järjestävät Kulttuurisauna ry, Kirjan talo, Karjalan Sivistysseura ry, Runokohtauksia-hanke ja Savukeidas.
Kiitämme myös M.A.Castrénin seuraa.

Magdalena Hai (Ei varmistettu)

Kirjailijakekkerit Turun pääkirjastossa lauantaina 10.11. klo 13-14.30: Hanna van der Steen, Netta Walldén ja Magdalena Hai jutustelemassa lukijoiden kanssa kirjoista ja kirjoittamisesta. Ohjelmassa myös kirja-arvonta ja jotain naposteltavaakin löytyy. :)

Jenni S.

Kiitos vinkeistä, toivottavasti tavoittavat turkulaisia! :) Kuulostavat kyllä hauskoilta tapahtumilta, Runokarhut-nimi on hieno!

Vierailija (Ei varmistettu)

Katri Lipsom Sysmän kirjakaupassa lauantaina 20.10. klo 12-13 .

jukka s.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kesällä ehdoton menovinkki on Sastamalan Vanhan Kirjallisuuden Päivät.
http://www.vanhankirjallisuudenpaivat.com/
Mahtavat maisemat, kaupungin kirjakaupassa myös aarreaitta Kirjakellari ja yleensä samaan aikaan pidetään myös usein Antiikki- ja keräilymessut. Herra Hakkaraisen Talo käy vierailukohteesta pienimmille ja yleensä kirjapäivillä on tarjolla myös kirjansitojien tuotantoa, sijaitseehan Sastamalassa maamme ainoa jäljellä oleva, kirjansidontaa opettava oppilaitos.
Kirjaentusiasti lupaa, että jos käyt, et kadu. Paitsi ehkä tämän jälkeen täysinäisyyttään vinkuvaa ja valittavaa kirjahyllyä...

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.