Kirjamessut - päivä 1

 

Helsingin kirjamessut alkoivat. 

Saalis näkyy kuvassa. SKS:n osastolta tarttuivat mukaan tietokirjat Metsän autuus ja Veden valtiaat. Olin liikkeellä yhtä kirjahullun, yhtä SKS-fanin ja yhtä kirjanhaalivaisen ystävän kanssa. Metsän autuudesta käytiin suurin piirtein tällainen keskustelu:

 

- Tää vaikuttaa tosi kiinnostavalta.

- Niin mustakin. Mutta mä epäilen, tulisiko mun luettua sitä oikeasti.

- Niin mäkin. Tästä tulee mieleen... (kirjaluettelo, useita SKS:n kirjoja). Nekin mä oon ostanut messuilta enkä oo lukenut.

- Niin mäkin. Enkä mäkään oo lukenut niitä.

- Niin...

- Mutta mä ostan tän kirjan silti.

- Mäkin!

 

Hyvin järkevää keskustelua siis. Mutta jotkut kirjat on pakko saada. Epätavallinen lukija piti saada jo siksi, että se maksoi euron Basam Booksin osastolla!

 

Fiilis ei ollut ihan yhtä inspiroiva kuin edellisvuosina. Ihmisiä oli yllättävän vähän ja osastot olivat jotenkin epämääräisempiä kuin ennen: matalampia ja avoimempia, tilaa ei ollut yhtä helppo hahmottaa kuin aiempina kertoina. Ehdin paikalla vasta kolmen maissa, ja silloin kaikki minua kiinnostanut ohjelma oli jo alkanut, moni loppunutkin. No, yritän livistää huomennakin paikalle, ja lauantaina ainakin. Lauantaina ei ainakaan tarvitse valittaa ihmiskatoa, siitä olen varma.

 

Tulos oli melkein se, että jouduin ulosheitetyksi messuilta! Meitä oli lopulta kolme ystävää Messukeskuksen baarissa viinilasillisella. Tunnustan: puhuimme muista kuin vakioaiheista eli kirjoista. Vielä pahempaa oli se, että kun yksi lähti kuuden maissa kotiin, me toisen ystäväni kanssa jäimme rauhassa viettämään aikaa ja suunnittelemaan, millä osastolla vielä käytäisiin kirjoja katselemassa. No, ei käyty millään, sillä messut loppuivatkin jo yllättäen klo 18! Tuli kiire lähteä, mutta selviydyimme viimeisten joukossa ja kunnialla ulos Messukeskuksesta. Pihalla nauratti, että hurjinta mitä lukutoukalle saattaa käydä on joutua heitetyksi ulos kirjamessuilta. 

 

Huomenna tai viimeistään lauantaina suuntaan siis taas messuilemaan. Yritän päästä kuuntelemaan esityksiäkin, niin että seuraavassa messuraportissa olisi jotain asiaakin.

 

Oletko jo ollut tai aiotko käydä Helsingin Kirjamessuilla? Mikä messuilla erityisesti kiinnostaa?

 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Minäkin sorruin SKS:lla! Mukaan tarttui Anna-Leena Siikalan Suomalainen samanismi ja Katajala-Peltomaan & Toivon (toim.) Paholainen, noituus ja magia – kristinuskon kääntöpuoli.
Molemmat vain 10e/kpl!!

Vierailija (Ei varmistettu)

Siis SKS:lla myös sortunut vierailija on Morre :)

Jenni S.

Mun kirjamessutraditoihin kuuluu SKS:lla sortuminen! Oikein odotan sitä. ;) Tällä kertaa sortuma-aineistoa ei vain mielestäni ollut ihan niin hyvin kuin joskus ennen, jolloin on ollut hyvin edullisia ja sekalaisia SKS-julkaisuja vuosien varrelta ja niitä onkin sitten pitänyt raahata kotiin kassikaupalla... Mutta, messut ovat vasta alkamassa!

Samanismikirjaa en muista huomanneeni, mutta tuon paholaiskirjan kyllä, vaikutti kiinnostavalta. Messukaveri taisi sen ostaakin.

Katja / Lumiomena (Ei varmistettu)

Haa, Morre, Suomalainen samanismi! Vanha tenttikirjani! :)

Jenni teit hyviä ostoksia. Hauska juttu tuo "ulos heitetyksi" joutuminen. Kaikenlaista voi sattua kirjamessuilla!

Salla

Ja minä en pääse messuille ennen kuin lauantaina... olisi kyllä varmasti kätevämpää käydä siellä torstaina tai perjantaina niin olisi vähemmän tungosta. No vapaa-ajan mukaan mennään...

hdcanis (Ei varmistettu)

SKS:n tiskin kolusin läpi myös mutta tällä kertaa sieltä ei tullut ostettua mitään, pari nimeä jotka voi jossain vaiheessa pälyillä kirjastoista. Uusia kirjoja ostin tällä kertaa vain Savukeitaalta, loput sitten divariosastolta...

Mutta se tila oli tosiaan hieman hankala hahmottaa, luulen että suunnilleen näin mitä kirjaosastolla on tarjottavana mutta on ihan mahdollista että on joku käytävä jäänyt kokonaan huomiotta.

Mamma N (Ei varmistettu)

Minä ostin Epätavallisen lukijan viime vuonna Kirjamessuilta, luin ja tykkäsin <3

Messuilen sunnuntaina :)

Susa Järjellä ja tunteella (Ei varmistettu) http://jarjellajatunteella.blogspot.fi

Hih, ihan paras tuo alun keskustelu ;) Niin tuttua, niin tuttua!

Hesan kirjamessuilla on olen käynyt vain vuonna 2005. Tänä vuonna oli kova tohina kyllä tulla, mutta töissähän tämä loppuviikko vierähtää.

Mukavia messuja!

Miia_pau
Kolmas linja

Avauduinkin jo omalla tontilla aiheesta, mutta tämän vuoden ensimmäinen vierailu messuille meni vähän puihin: missasin jokseenkin kaikki kiinnostavat keskustelut enkä muutenkaan oikein saanut hommasta mitään irti. Ostoksetkin koostuivat yhdestä neulekirjasta ja teepaketista, historiallista :D

No, minäkin ajattelin tehdä vielä uuden iskun ja ehkä jopa nähdä jotain ohjelmaa. Ja tarkastaa uudelleen Savukeitaan ja Sammakon valikoimat, niistä on yleensä löytynyt kiintoisia juttuja!

Jenni S.

Kiitos kommenteista! Oli onnistunut messuviikonloppu, mutta lopulta kävin messuilla vain kahtena päivänä ja aika pikaisesti, kun pe en ehtinyt ollenkaan ja tänään en jaksanut. Se tungos vie voimat... Ainoa esitys, jonka todella katsoin, oli Eeva Kilven haastattelu, mutta se oli kyllä kaiken arvoista. :)

Mun tämän vuoden shoppailusaaliskin jäi hämmentävän laihaksi. Ostin eilen vielä muutaman kirjan, mutta lahjaksi. Messuote lipsuu pahasti!

Tuntuiko muuten muista, että messuilla oli tänä vuonna aiempaa enemmän vain yksittäisten kirjailijoiden haastatteluja ja vastaavasti vähemmän paneelikeskusteluja? Yleiset keskustelut olisivat kiinnostaneet minua enemmän kuin kirjailijahaastattelut, mutta nyt en nähnyt yhtään sellaista. Torstaina olisi kyllä ollut päivällä parikin kiinnostavaa paneelia.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.