Kirjoja Keniaan ja muut eettiset lahjat

 

Tänäkin vuonna annan joululahjaksi sivukaupalla lukemista - mutta tällä kertaa myös kaukomaille. Lahjoitin juuri Worldvisionin kautta kirjalahjan kehitysmaiden lapsille. Se, ken haluaa lahjoittaa lukuelämyksen sijasta jotakin muuta, voi valita vaikkapa puutarhan, syntymätodistuksen, hiv-testin tai leluja, vaihtoehtoja riittää.

Kepan sivuilla on pitkä lista  eettisiä joululahjoja tarjoavista tahoista, ja paljon erilaisia lahjavinkkejä löytyy myös mm. Toisenlainen lahja -sivustolta.

Ja jos nimenomaan kirjahyväntekeväisyys kiinnostaa, niin monelle on iloa siitäkin, että pistää itselle turhat kirjat kiertoon täällä kotimaassakin. Ainakin pääkaupunkiseudulla on kirjojenkierrätyspiste jokaisessa tietämässäni kirjastossa ja esimerkiksi Kampin bussiterminaalissa. Kirjoja voi viedä myös mm. kierrätyskeskuksiin ja lähetystoreille. Yritin tutkia, olisiko jollakin taholla oikein kirjakeräys joulun kunniaksi, mutten löytänyt vastausta.

Jos tiedät kirjakeräyksestä tai osaat vinkata hyvästä ilmaisesta ja/tai eettisestä joululahjasta, kerro!

Kommentit

Katri / La petite lectrice (Ei varmistettu) http://pieni-kirjasto.blogspot.fi/

Onpas ihana idea ja ajatus! Täytyy itsekin käydä lahjoittamassa :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Kustannustoimittajien yhdistys vinkkasi, että Pelastusarmeijan joulupatoihin voisi lahjoittaa kirjoja.

Helmi-Maaria Pisara (Ei varmistettu) http://helmi-maariapisara.blogspot.com

Oh, taidankin lahjoittaa! Kiitos vinkistä!

Jenni S.

Kiitos kommenteista ja kivaa, jos ja kun muutkin innostuivat kirjalahjasta! Sain myös blogin FB-sivulle hyvän (ja sittemmin kalliiksi tulleen...) vinkin, että Litographs tekee myytyjä julisteita vastaan lahjoituksen International Book Bankille.

Pelastusarmeijan joulupata on hyvä vinkki sekin, kiitos!

voiva

Pelastakaa Lapset ry:n Toivekauppa-sivuilla voi tehdä aineettomia lahjahankintoja ja siinä mielessä jopa kirjallisuuteen liittyen, että yhtenä korttivaihtoehtona komeilee Jari Tervo :)

t. Lotta

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.