Lukuhaasteita ja kirjapalkintoja

Mistä tietää loppuvuoden koittaneen? Ensin on kirjamessuja ja sitten alkaa Finlandia-kohina. Tänään julkistettiin Finlandia Junior -ehdokkaat, ja myös kirjabloggarit tiedottivat tämän vuoden Blogistania-kilpailuista eli kaikille kirjabloggareille avoimista kirjaäänestyksistä. Tänä vuonna kisasarjoja on peräti kolme. Kotimaiseen aikuisten proosaan keskittyvää Blogistanian Finlandiaa emännöi Sallan lukupäiväkirja, jonka "kisakoontijuttuun" linkitän: Sallan kirjoituksesta saa siis tietoa kaikista kisasarjoista ja osallistumisehdoista.   Käännöskaunokirjallisuuspalkinto Blogistanian Globaliaa emännöi Kirjava Kammari -blogi ja lastenkirjallisuuteen keskittyvää uutuutta Blogistanian Kuopusta Saran kirjat -blogi.

Näihin äänestyksiin saavat siis sääntöjen puitteissa osallistua kaikki kirjabloggarit. En ole itse vielä päättänyt, mihin ja miten osallistun. Itse asiassa tuntuu, että minun olisi tänä vuonna helpompi äänestää tietokirjoista, klassikoista tai ylipäätään vaikuttavista lukuelämyksistä kuin juuri noiden haluttujen kategorioiden mukaan. Mikään ei tietenkään estä minua listaamasta vuoden kirjasuosikkejani muuten vain loppuvuodesta.

Kirjabloggarien kirjallisuuspalkinnot jos mitkä ovat esimerkki yhteisöllisestä lukemisesta, mutta löytyypä sitä yhdessä lukemista muualtakin, esimerkiksi erilaisista lukuhaasteista. 

Lilyn toimitus julkaisi tänään aika pahan haasteen: lue oman kirjahyllysi lukemattomat kirjat! Auts. Tunsin piston sydämessäni. Kyllä mä koko ajan yritän, mutta kun se hylly täyttyy nopeammin kuin ehdin lukea... Lilyn toimitus oli saanut idean haasteeseen Aasinsiltoja-palstalta, jonka seuraajaksi liityin oitis. Ja ainakin seuraan tuon lukuhaasteen edistymistäkin, ties vaikka osallistuisinkin...

Ainakin aion ottaa osaa Nuoren Voiman Liiton novellienlukuhaasteeseen, joka on osa kiinnostavaa Novelli palaa! -hanketta. Palaan tähän haasteeseen vielä tarkemmin lähiaikoina, nyt vinkkaan vain, että kirjoitin haasteesta ja novellien näkymisestä kirjablogeissa novellihankkeen sivuille. Sivuilta Novelli.fi löytyy mm. novellitietopankki sekä novellistivinkkejä.

Nyt aion kuitenkin vetäytyä vähemmän yhteisöllisesti yksin kirjan taakse. Aloitin eilen kirjan, joka oli ensin ihan tylsä, sittenkään ei muka erityisen hyvä, mutta joka nyt pyöriikin jatkuvasti ajatuksissa. Kerron pian, mistä on kyse!

Hyvää ja toivottavasti lukuhetkiä sisältävää iltaa!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.