Mitä luet tänä syksynä? Mitä kirjaa odotat eniten?

Syysviimaa vastaan kannattaa varustautua jo hyvissä ajoin tukevilla kirjapinoilla, eikö? Olen viime aikoina huomannut tuon tuosta klikkailevani kirjatilauksia verkossa, ja tällaisen pinon olen saanut haalittua.

Tänä syksynä aion lukea englanniksi, se on syksyn lukemisteemani! Olen yllättänyt itseni. Luin ensin Lessingiä, ja nyt olen hyvää vauhtia Haruki Murakamin The Wind-up Bird Chroniclen kimpussa. Ostin myös Lionel Shriverin uusimman, koska en tiedä, miten pian se suomennetaan. Nell Freudenbergeristä en tiedä, suomennetaanko häntä koskaan, joten piti tilata häntäkin alkukielelellä.

Muita syksyn kirjahankintoja ovat Kirsi Kunnaksen runokokoelma Puut kantavat valoa ja Helmi Kekkosen novellikokoelma Kotiin, jonka olen lukenut kun se ilmestyi. En kestänyt enää, että olin kadottanut ko. kokoelman, piti ostaa uusi. 

Tieto siitä, että syksyllä julkaistaan Miten kirjani ovat syntyneet -sarjan viides osa, sai aikaan äkillisen kirjankeräämistarpeen. Osat 1-3 löytyivät nettiantikoista, mutta nelosta ei vielä. Kutkuttavan kiinnostava sarja, suosittelen!

Pete Suhosen Hitlerin kylkiluu on nyt tuossa markkeeraamassa syksyn uutuuksia: kirja saapui Pienen esikoiskirjakerhon kautta. Muita kiinnostavia kirjasyksyn 2012 kirjoja olen listannut jo alkukesästä: tässä koostejutussa on linkkejä useiden kustantamoiden kuvastoihin, keskustelussa on vielä monta linkkiä lisää. 

Olen yllättänyt itseni myös syksyn uutuuskirjojen suhteen. Huomaan odottavani kaikista eniten dekkaria! Ja vielä kirjailijalta, jonka teoksiin suhtauduin vielä alkuvuodesta pelonsekaisella kunnioituksella ja sillä ajatuksella, että hienoja kirjoja, mutta en koske niihin. Vaan luettuani ensin Ihanat naiset rannalla ja sitten Meri-esseekokoelman olen nyt ihan innoissani, että Monika Fagerholm julkaisee tänä syksynä dekkarin. Luen sen heti, kun käsiini saan!

Ja sitten luen niitä kesäkirjoja, jotka ovat edelleen lukematta. Ja oman hyllyn aarteita. Ja yöpöydällä iät ajat olleita ystävien ja sukulaisten lainaamia kirjoja. Ja sen Fifty Shadesinkin kai. Ja kirjastostakin on monta kirjaa lainassa.

Entä muut: mitä suunnittelet lukevasi tänä syksynä, onko sinulla lukemisteemoja, minkä uuden tai vanhan kirjan lukemista odotat eniten?

Kommentit

Miia_pau
Kolmas linja

Ihania suunnitelmia sinulla :)

Minä olen ihan älyttömän epäsuunnitelmallinen lukija, mutta ainakin tuo Shriverin uusin on nyt kirjastosta lainassa, joten sen varmaan ainakin luen piakkoin. Ehkä jatkan George R. R. Martinin parissa, jos jaksan ja pari kesädekkariakin odottelee vielä lukemistaan. 

Menin tänään myös akateemiseen ostamaan Kerouacin On the Roadin, kun ajattelin elokuvan innostamana ottaa sen uusintalukuun, mutta nyt alkukielellä. Mukaan jotenkin kummallisesti tarttui myös Christopher Hitchensin esseekokoelma ja espanjankielistä scifiä (Pablo Tussetin uusin Oxford 7), joista varsinkin jälkimmäinen vähän jännittää. Pitää kokeilla kuitenkin!

Lisäksi vannoin tänä vuonna lukevani enemmän kotimaisia romaaneja. No, vuosi on jo aika pitkällä, että sen asian suhteen pitäisi varmaan ryhdistäytyä, etenkin kun on tullut niin mielenkiintoisia uutuuksiakin!

Kirsin kirjanurkka

Odotin kovasti pari vuotta Sofi Oksasen seuraavaa kirjaa (vaikka kaksi ekaa ovat lukematta), mutta nyt olen jo kurkkuani myöden täynnä kirjaa, joka ei ole vielä ilmestynyt!! Miten tässä näin kävi, sen saa selville lukemalla vaikka blogistani (mainos!). 

Odotan eniten Sirpa Kähkösen Hietakehtoa, koska Kuopio-sarja on hienointa, mitä kotimaisella nykykirjallisuudella on tarjottavana. Nih. No joo, olen jo aivan vannoutunut Kähkös-fani, eikä ole pelkoa, että hänelle kävisi Oksaset, vaikka tavallaan se on säälikin.

Jenni S.

Miia_pau... Ja ihania suunnitelmia sinulla! Espanjankielistä scifiä! Tai en tiedä, onko se ihanaa, mutta mielenkiintoista ainakin.:) Ja tulen tarkkailemaan, milloin kirjoitat Shriveristä ja Kerouacista, kumpikin kiinnostaa kovasti. Olen lukenut Matkalla joskus suomeksi ja aikonut siitä lähtien lukea sen joskus uudestaan jollakin kielellä. Tätä aikomusta on kestänyt nyt varmaan 15-20 vuotta, joten kovin suunnitelmallinen en ole minäkään lukemisissani, tai ainakaan nopea.

Kirsin kirjanurkka, kävinkin jo aiemmi katsomassa Oksas-kirjoitustasi. Seuraan Oksas-ilmiötä kaikkineen hyvin kiinnostuneena, mutta vähän ristiriitainen olo tuosta kaikesta minullekin tulee. Kirjan on syytä olla todella hyvä kaiken tuon huomion jälkeen! 

Mulla on kauhea Kähkös-aukko lukemisissani, vaikka omistan yhden Kähkösen kirjankin. Ja vaikka kaikki luottolukijat häntä kehuvat. Vaikka luen aina Kähkösen haastattelut. Voi voi. Toivottavasti saan aukon paikattua joskus, olen varma, etten tule pettymään.

Katja / Lumiomena (Ei varmistettu)

Voi, kirjasyksyllä on niin paljon, mitä odottaa. Minä odotan muutamaa tiettyä uutuuskirjaa: Riikka Pulkkisen romaania, AS Byattin ja Ulla-Lena Lundbergin kirjoja sekä mielenkiinnolla myös uutta Risto Räppääjää sen uuden kuvituksen vuoksi.

Toivon myös ehtiväni muutaman hyllyssäni kauan odottaneen kirjan pariin (mm. Kawabatan Lumen maa), tutustuvani paremmin e-kirjaan ja lisäksi suunnittelen paria teemaviikkoa blogiini. Saa nähdä, miten käy!

Eniten kuitenkin odotan sitä, että syyshämärät koittavat. Mikään ei voita takkatulta ja pimenevää iltaa, jonka saa viettää kirjan parissa.

Jenni S.

Katja, minä odotan myös A. S. Byattin kirjaa, kovastikin, mutta samalla on hieman tukava olo, kun upea Lasten kirja on vieläkin kesken, vaikka aloitin sen heti alkuvuodesta! Ehkä se odottaa jotain tuollaista takkatuli-iltaa...

Lue ihmeessä Lumen maa pian, olisi kiinnostavaa tietää, mitä siitä pidät! Ja e-kirja on aina kiinnostava aihe.

Minä en ole suunnitellut teemaviikkoja, mutta paria teemaviikonloppua kylläkin, koska kesäinen Märta Tikkas -viikonloppu oli niin antoisa. Ainakin E. Tikan ja M. Durasin kirjoja on jo kertynyt sopivasti teemalukemista varten. Toisaalta vaikka japanilaisteema kiinnostaisi: minullakin on kotihyllyssä yksi lukematon Kawabata, samoin Tanizakia.

Unni (unnilukee.blogspot.fi) (Ei varmistettu)

Minulla ei ole sen kummempaa lukusuunnitelmaa, luen suosikkikirjailijoideni uutuuksia ja satunnaisia muita mukaantarttuneita. Oman kirjahyllyn lukemattomia olisi myös mukava saada luettua.

Yhdestä kirjasta olen tehnyt kirjakauppaan ennakkovarauksen ja sitä malttamattomasti odotan. Puhelin kuulemma piippaa viestin merkiksi heti kun tuo kirja on kaupan hyllyllä. Kyseessä on Kähkösen Hietakehto.

Ulkomaisista eniten odotan Joyce Carol Oatesin uusinta.

Reeta Karoliina, http://kertomusjatkuu.com (Ei varmistettu)

Minä odotan tuota Oksasta kovasti ja aina pelokkaana. Onkohan se hyvä? Ja FAGERHOLM! Tietysti! :-D Niin ja odotan kyllä kovasti myös Karoliina Timosen esikoista ;-) Toivottavasti se olis hyvä!

Muuten jatkan vanhalla linjallani ja luen enemmän vanhaa kuin ihan uutta kirjallisuutta.

Nafisan
Yöpöydän kirjat

Minun odotetuimmat kirjani painottuvat nuorten osastolle. Eniten odotin juuri ilmestynyttä Magdalena Hain Kerjäläisprinsessaa (ja en joutunut pettymään). Lisäksi syksyn kohokohtia ovat Lauren Oliverin dystopia sarjan toinen osa, Pandemonium - Rakkaus on kapinaa sekä Salla Simukan Toisaalla.

Cecelia Ahernilta muuten suomennetaan Tapaaminen elämän kanssa. Häneltä olen aiemmin lukenut Tyttö peilissä ja Mitä huominen tuo tullessaan. Olisi tarkoitus jossain vaiheessa tutustua hänen vanhempaankin tuotantoonsa eli ainakin P.S. Rakastan sinua, jonka olen monet kerrat katsonut leffana ja itkenyt sekä Suoraan sydämestä. Molemmat löytyvät myös omasta hyllystä. Hänen tyylinsä uppoaa minuun, vaikka aluksi luulin hänen teostensa olevan mukavuusalueeni ulkopuolella.

Karoliina

Hehei, latasin tuon Newlywedsin juuri äänikirjana, mutten ole ehtinyt vielä aloittaa, kun on vielä edellinen äänikirja kesken.

Syksyn uutuuksista odotan esimerkiksi Linn Ullmannin Aarteemme kallis -romaania ja Sami Hilvon Rouva S.:ää. Vanhemmista aion lukea ainakin Ota riski ja rakastu kirjaan -haasteessa minulle nakitettuja teoksia, joista omassa hyllyssä on muutama ja kirjastosta lainassa MacDonaldin Linnuntietä. Haluaisin myös vihdoin lukea ensimmäisen Vivi-Ann Sjögrenini, aloitan varmaan Kissan kasvot ja Lassen kioski -lapsuusmuistelosta.

Ja sitten aion lukea innolla Carpelanin Lehtiä syksyn arkistosta sekä vihdoin Fitzgeraldin Kultahatun (katsoin juuri leffan, sen 70-luvun version ja sain uutta pontta).

Jenni S.

Karoliina, kiitos viestistä ja muistutuksesta! Carpelan on minunkin lukulistallani, koska se jäi viime syksynä kesken, ja Kultahatun aion myös lukea, kunhan ensin löydän sen (tarvitsen kirja- ja lukemisassistentin!).

Jee, ainakin kaksi Newlywedsin lukijaa/kuuntelijaa siis! Ja toki odotan myös sinun kirjaasi tän syksyn kirjasadosta.:)

Helmi K
sivulauseita

Odotan ihan täpinöissäni Riku Korhosen sekä Monika Fagerholmin romaaneja. Sofi Oksanen kiinnostaa myös, vaikka kaikki tohina sen ympärillä tuntuu ihan älyttömältä, en mitenkään ymmärrä sen pointtia. Myös Karoliina Timosen esikoinen ja Sami Hilvon romaani ovat luettavien listalla. Olen käynyt viime aikoina omia hyllyjä läpi ja taas muistanut kuinka paljon vanhojakin kirjoja on lukematta. Voi kun kaikki ehtisi!

ps. kerrassaan ihanat kirjahankinnat ;)

Jenni S.

Helmi, kerrassaan ihanaa löytää kommenttisi täältä! Tulin juuri töihin ja luin junassa novellejasi ja meinasin pakahtua, kun ne ovat niin hienoja ja koskettavia minusta.<3 Tarkempaa ihastelua tulossa blogiin lähiaikoina. Sitä ennen taidan kuitenkin kirjoittaa toisesta kirjasta, joka aiheutti myös suuria tunne-elämyksiä julkisessa liikenteessä jo jokin viikko sitten. Ihanaa, kun voi kadota maailmalta junassa, mutta kauheaa, kun tekee mieli alkaa hihkua tai itke kirjaliikutuksen vallassa, ja siinä sitä sitten vain kuitenkin istuu ja lukee ja yrittää olla cool. 

Pitäisi joskus ihan listata, mitä kaikkia ongelmia lukeminen voikaan aiheuttaa...

Reeta Karoliina, http://kertomusjatkuu.com (Ei varmistettu)

Niin, odotan siis Oksasta AIKA pelokkaana, en AINA pelokkaana :-D

jukka s.

Kirjastosta, menossa Epämukavuuusalue, kesken Nimeltään Kekkonen, odottamassa Mazzarellan Pääsiäinen, Foenkinosin Vaimoni eroottinen potentiaali, Röyhkän Kaksi aurinkoa, Snellmanin Öisin olemme samanlaisia. Zafon olisi voinut jättää Tuulen varjon seuraajat kirjoittamatta. Postista odottelen Blondia ja P.Rajalan kirjaa Veikko Huovisesta. Oksasen uuden odotan ilmestyvän divariin euron hintaan kuten Stalinin lehmätkin. Hyvää syksyä.

Minun kirjasyksyyni kuuluu seikkailuja (Viisikot, Surmankarin vangit), vampyyreja (sukellus Sookie Stackhousen maailmaan), fantasiaa (Hobitti eli sinne ja takaisin), suomalaista draamaa (? Kähkösen Kuopio-sarja) ja pino muita kirjoja ;) Jotain uuttakin aion lukea (parhaillaan menossa Punaisten lyhtyjen kaksoset)...

Kati Toivanen
Kaksi-nolla

Riku Korhosen uutta odotan paljon. Sofi Oksanen kiinnostaa tietty myös; harvoin on tämmöistä härdelliä uuden kirjan ympärillä Suomessa, mutta uskon, että tämä ei ole mikään paljon melua tyhjästä -keissi.

Jenni S.

Jukka s., monipuolinen kirjavalikoima, hienoa! Kerrothan sitten, millainen Veikko Huovis -kirja on. Kirja kiinnostaa minua, mutta en aio lukea sitä ainakaan aivan heti, koska olen lukenut pari muuta Huovisen elämäkertaa viime vuosina.

Zafonista luulen olevani samaa mieltä, vaikka olen lukenut vain Tuulen varjot. Samoin hyvää syksyä!:)

Villasukka kirjahyllyssä, jee Viisikkoja! Tulee aina iloinen olo kun kuulee jonkun lukevan niitä, ovat niin nostalgisia. :) Tolkien kiinnostaa  minuakin ja, kuten sanottu, Kähköstökin haluaisin joskus lukea. En tiedä, miksen sitten koskaan lue!

Kati, niinpä, en muista ylipäätään kuulleeni moisesta kirjahärdellistä. Just luin, että noin tuat ihmistä on hankkinut lipun julkkarimatkalle. Ja vaikka kirja on suuri salaisuus, käännösoikeuksia on myyty moneen maahan. Hienoa! Ja vähän kummallista.

Riku Korhonen tulee ehdottomasti lukuun mullakin!

 

http://aamuvirkkuyksisarvinen.blogspot.com (Ei varmistettu)

Hienoja suunnitelmia! Minulla englanniksi lukeminen taitaa myös olla syksyn teema, tosin ennemminkin olosuhteiden pakosta. Toisaalta taas luen suomeksi varmaan kaiken mitä käsiini saan, eli odotan aina jännityksellä Elisa-kirjan kuukauden kirjaa :).

Tiia-Kristiina (Ei varmistettu)

Ihana aihe, tosi mielenkiintoista lukea, mitä te odotatte. Itse odotan innolla Hassisen Populaa. Pirjo Hassinen on mun kaikkien aikojen lemppari! Toinen odottu uutuus on Fagerholm. Amerikkalainen tyttö oli sellainen herkkupala, ettei toista.

Jenni S.

Kiitos kommenteista! Minustakin on aina hyvin hauskaa ja mielenkiintoista kuulla, mitä muut aikovat lukea - toteutuivatka lukusuunnitelmat oikeasti tai eivät. :)

En ole muuten varma, olenko lukenut Pirjo Hassista lainkaan. Asia pitänee korjata!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.