Miten kirjailijat asuvat? Ja millaisen kissan kanssa?

 

Oi että. Löysin eilen ensin Apartment Therapyn artikkelin Literary Style: 15 Writer's' Bedrooms eli katsauksen kirjailijoiden makuuhuoneisiin. Pääsin kurkkaamaan mm. Virginia Woolfin ja Sylvia Plathin makuukammareihin. Yläkuva on Victor Hugon huoneesta Pariisista,  Place de Vosgesilta.

Ja sitten. Samaisen artikkelin kautta päädyin Writers' Houses -sivustolle.

 

 

Kuten kuvasta näkyy, siellä voi etsiä kirjailijoiden asuinpaikkoja sekä kirjailijan että paikkakunnan perusteella. Kirjailijaluettelo on pitkä. Nykykirjailijoita ei ole ymmärrettävistä mutta harmittavista syistä mukana, olisin mielläni kurkkinut heidänkin koteihinsa.

Vaan hyvä näinkin. Sain parilla klikkauksella selville esim. että Pieni talo preerialla -kirjailija Laura Ingalls Wilder asui näin: 

 

 

Henry David Thoreun kuulu Walden oli näin vaatimaton, 

 

mutta Thoreun nimellä löytyi tällainenkin residenssi.

 

Kiinnostavaa! Ja kun vakoilemaan päästiin, niin tässä vielä vinkki Writers and Kitties -sivustolle, johon olen törmännyt aiemmin parissa blogissakin. Sivu on kuitenkin ainakin kissaihmislukutoukasta niin kiva, ettei sitä voi mainostaa liikaa!

Pääsivulla poseeraa tällä hetkellä Edith Södergran lemmikkinsä kanssa.

 

Sivuilla on lisäksi kuvat myös mm. kuulusta kissanystävästä Bukowskista

 

 

sekä Joyce Carol Oatesista. Kuva-arkistosta löytyy lisäksi monia monia muita kirjojen ja kissojen ystäviä, esim. Stephen King.

 

 

Esitän em. sivustoille pahoitteluni kuva-anastuksista ja kiitokseni hauskoista hetkistä. Toivottavasti muillekin on näistä kurkistuksista iloa!

Share

Kommentit

Ooh, talosivusto vaikuttaa mainiolta! Nykykirjailijoiden asumuksia olisi myös kiinnostava nähdä - ehkä voitaisiin kuvata sellaisia, joista kirjailijat ovat aikeissa muuttaa pois? (Ei häiritsisi fanilaumat oven takana.)

Mutta sitä en ymmärrä miksi lähes kaikki lukijat (ja ehkä myös kirjoittajat) rakastavat kissoja! Ne ovat pelottavia!

Kati Toivanen
Kaksi-nolla

Jes mikä bongaus! Vetää vertoja tälle ja tälle.

Jenni S.

Anna Mai, talosivustolta voi jopa tilata uutiskirjeen. Tilasin! Ja aloin unelmoida, miten ihanaa olisi olla tuollaisen sivun toimittaja. 

Kissahulluna minun on vaikea tavoittaa ajatusta pelottavista kissoista, mutta olen kuullut kissojen pelottavuudesta ennenkin. Tykkäätkö enemmän koirista? Netissä näyttäisi olevan myös kirjailijoiden koiria esittelevä sivusto. Minä pidän koiristakin, joskin jotkut koirat ovat minusta pelottavia. :) Kissoissa on ainakin se hyvä puoli, että ei mene niin paljon aikaa ulkoilutukseen (vaikka meidän kissat käyvätkin hihnassa ulkona), ehtii lukea enemmän. Hajamielisen, laiskan lukutoukan lemmikki. ;)

Kati, kiitos linkeistä! Kirjahyllysivusto oli tuttu, toinen ei. Hmmm, mistäköhän aiheesta ei olisi sivustoa?

Vitamiini

Vau, millaisia sivustoja oletkaan löytänyt! Perjantai-ilta kuluukin rattoisasti näitä tutkiessa. Olisi hauska tietää onko kirjailijoilla ollut eksoottisempiakin lemmikkejä. Ei sillä, etteivätkö kissat ja koirat olisi mielenkiintoisia, päinvastoin, mutta entisenä kilpikonnanomistajana olisin kiinnostunut tietämään onko jonkun kirjailijan kodissa sattunut taapertamaan vaikkapa juuri kilppareita. :)

Jenni S.

Vitamiini, kiitos ja ihan samat ajatukset oli minullakin! Tai en miettinyt kilpikonnia (vaikka olen suuri kilpparien ystävä ja melkein ottanut kilpikonnan joskus minäkin), mutta liskoja ja muita erikoisempia eläimiä kyllä. :) En kuitenkaan löytänyt ainakaan yleistä "kirjailijoiden lemmikit" -sivustoa pikaisella googlaamisella. Google tunnisti (!)  haun authors' turtles, mutta silläkään ei heti noussut hakutuloksiin kilpparisivustoa. Tässä on kenties jollekin markkinarako? ;) 

Helmi-Maaria Pisara (Ei varmistettu)

Kiitos, ihania sivustovinkkejä ja vieläpä mielenkiintoisia!

Olen tavannut ihmisiä, jotka pelkäävät kissoja niin, etteivät voi keskittyä mihinkään, jos samassa tilassa on kissa. Itse voin kyllä silitellä ja pitää sylissä, mutta esim. tuolin selkänojalla, pään vieressä en kissoja siedä. Ja olen kyllä koko ajan varuillaan. Koirat ovat paljon ennalta-arvattavampia, siksi siis vähemmän pelättäviä :) Koirasivusto oli kyllä ihan hauska!

Jenni S.

Helmi-Maaria, kiitos! Minustakin etenkin talosivusto on ihana. Olen kurkkinut sinne tuon tuosta ja tulen kurkkimaankin. 

Anna Mai, kissoissa on kyllä tiettyä arvaamattomuutta! Kissat eivät kuitenkaan ole niin kontaktihakuisia ja kovaäänisiä kuin koirat, jotka saattavat taas minusta olla pelottavia pomppiessaan ja haukkuessaan, tosin eivät tutut koirat. :)

Mielenkiintoinen postaus! Osaatkohan yhtään arvata, kenen kirjailijan kissakuvan kävin heti tarkistamassa ;)

Jenni S.

Villasukka kirjahyllyssä, jos se oli joku jutussa mainitsemistani kirjailijoista, taidan arvata! :) 

Kyllä vain ;)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.