Most Anticipated Books - eli mitä maailmalla ilmestyy 2012?

 

 

 

Otsikko kertookin jo postauksen idean. Keräilin puhtaan subjektiivisen pikku listan niistä ulkomailla tänä keväänä ja ensi kesänä ilmestyvistä kirjoista, jotka kiinnostavat minua ja joiden toivon päätyvän myös suomennettaviksi. Mukana on linkkejä kustantamojen kirjaesittelyihin ja ulkomaisille kirjasaiteille.

 

 

Lionel Shiver: The New Republic (ilm. maaliskuussa)

En ole ollenkaan varmaan, saanko luettua Shriveria englanniksi, mutta aion yrittää. Kirja kertoo ainakin ulkopuolisuuden tunteesta, reportterin työstä ja terrorismista sekä pohtii, miksi jotkut ovat karismaattisia ja toiset eivät. Kustantamo kuvailee kirjaa juonivetoiseksi trilleriksi.

 

 

Toni Morrison: Home (ilm. toukokuussa)

Nobelistin seuraava romaani kertoo Korean sodan veteraanista, rasismista sekä henkisen että oikean kodin etsimisestä. Kustantamo kertoo, että kirjassa on vain 160 sivua, mutta tarina on koskettava.

 

 

Nell Freudenberger: The Newlyweds (ilm. toukokuussa)

Luin Nell Freudenbergerin Lucky Girls -romaanin vuosia sitten ja olen siitä asti harmitellut, ettei Freudenbergeriä ole suomennettu. Tänä keväänä ilmestyvä The Newlyweds kertoo nuoresta parista, bangladeshilaisesta naisesta ja amerikkalaisesta miehestä, kulttuurien törmäämisestä ja sopeutumisesta. Lisätietoja kustantamon sivuilta.

 

 

John Irving: In One Person (ilm. toukokuussa)

Kuten pari postausta sitten kävi ilmi, minulla on Irving vielä lukematta, hyi minua... In One Person kertoo biseksuaalista kuusikymppisestä miehestä ja on Irvingin kautta aikojen toinen minäkertojan kautta kerrottu romaani. Kustantamon mukaan tarina on poliittinen, rohkea ja kunnioittaa ihmisten erilaisuutta. Myös ajankuvaa pitäisi olla tarjolla, mm. 80-luvun AIDS-epidemiaa.

 

 

Chris Cleave: Gold (ilm. heinäkuussa)

Suositun Little Been kirjoittajan seuraava romaani kertoo kahden naisurheilijan ystävyydestä ennen Lontoon olympialaisia ja kysyy, mitä olisit valmis uhraamaan ystävyyden tai menestyksen vuoksi. Kustantaja kehuu kirjaa mm. tyylikkääksi ja humoristiseksi.

 

Ja toki ilmestyy paljon, paljon muutakin! Poimin nämä viisi makupalaa seuraavien mm. englanninkielisten sivustojen Most Anticipated Books -listoilta:

Themillions.com

Flavorwire.com

BookPage.com

 

Etenkin ensimmäisen ja viimeisen linkin takaa löytyy paljon tietoa tämän vuoden (englanninkielisistä) uutuuksista. Otan mieluusti myös lisävinkkejä vastaan, etenkin muilta kielialueilta. Mitä jäi uupuumaan listalta? Entä minkä kirjan ilmestymistä odotat?

 

Share

Kommentit

Kirsin kirjanurkka

Kiihkeänä (!) Irving-fanina ykkösuutinen on tietysti uuden Irvingin kirjan ilemstyminen. Suomennosta jään tosin odottelemaan. Morrisonin tulen mysö lukemaan, hänkin on suosikkejani jo entuudestaan, ja oikeastaan voisin odotellessa lukea jonkin aiemman teoksen uudelleen. Kiitos linkeistä, harvoin enää jaksan ulkomaisia sivustoja skannailla :)

Zephyr (Ei varmistettu)

Irvingin uutuus kuulostaa erittäin mielenkiintoiselta, samoin Cleaven kirja! Täytyykin selata noita uutuuskirjalistoja läpi, kiitos linkkivinkeistä! :)

Jenni S.

Kirsi ja Zephyr, kiitoksia! Minä olen vasta löytänyt ulkomaiset kirjasivustot ja jonkin verran niitä tulee seurattua, luen erityisen mielelläni sivuilta yleisiä teema-artikkeleja (Parhaat kirjat aiheesta X, Mitä lukea tilanteessa Y jne.) ja noita listoja. Toisaalta tuntuu, että kirjavinkkejä saa aivan tarpeeksi jo kotimaisiltakin sivuilta, niin että mitä sitä itseään kiusaamaan vielä lisävinkeillä! Aion kuitenkin lukea enkuksi ainakin Shriverin ja Freudenbergerin teokset, myös Irving kiinnostaa ainakin sitten suomeksi (oletan, että se suomennetaan jossain vaiheessa). 

Karoliina

Ah, mulla meni tämä juttu jotenkin ohi, vaikka sen Facebookissa bongasin. Tosi hauska postausidea! Ja oikeastaan kaikki vinkkaamasi kirjat kiinnostavat minuakin. Seuraan ja ostan työnkin puolesta suomentamattomia uutuuksia, eikä ehkä siksi ole tullut koskaan edes mieleen kirjoittaa niistä blogissa (siis ennen lukemista), mutta oli tosi ihanaa ja piristävää nähdä tällainen juttu täällä. Kiitos!

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei, kommentoin vähän jälkijunassa mutta kun harvoin ehdin koneella lukemaan blogeja ja kännykälläni Lily ei toimi... Luin nyt monta postaustasi putkeen, ja pakko kiittää etenkin tästä kiinnostavasta katsauksesta. Etenkin Toni Morrisonin kirja kuulostaa sellaiselta, jonka haluan joskus lukea. Kiva haistella vähän uusia, kansaivälisiäkin kirjatuulia välillä :).

Toisessa postauksessasi kyselit Pukstaavista; Marja-Leenan kirjahylly -blogista löytyy paikasta mielenkiintoinen "matkakuvaus" kuvineen.

Maria/Sinisen linnan kirjasto (Ei varmistettu)

Huoh, laitoin varmasti tuon nimen tuohon yläkenttään äsken... Mutta ylemmän viestin kirjoitti siis Maria :)

Jenni S.

Maria, ja vastailen vähän jälkijunassa, anteeksi. :) Kiitos vinkistä, pitää etsiä tuo Pukstaavi-juttu ja alkaa myös suunnitella Pukstaavi-vierailua...

Kiva, että kansainväliset kirjauutiset kiinnostavat!  Kirja on ainakin aika ohut, ehkä se menisi englanniksin.

http://aamuvirkkuyksisarvinen.blogspot.com (Ei varmistettu)

Kiva postausidea tosiaan! Minut se herätti lähinnä siihen, että en kyllä oikeasti yhtään tiedä mitä maailmalla on ilmestymässä :).

Jenni S.

Aamuvirkku yksisarvinen, kiitos! Enpä mäkään niin aktiivisesti seuraa kirjamaailman tapahtumia, että tietäisin uutuuksista oikein muuten kuin tuollaisten listojen kautta. Onneksi netti on täynnä listoja, niistä on helppo käydä kurkkimassa tulevia ja haaveilla lukuelämyksistä. :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.