Osallistu lukumaratoniin (tai jatka lomamatelua, kuten minä)

Kirjojen ystävät ja kirjoista(kin) bloggaavat, olettehan huomanneet, että huomenna järjestetään Blogistanian kesälukumaraton nro 2? Tarkemmat tiedot ja ilmoittautumiset blogissa Hys, äiti lukee nyt! Ideana on siis lukea vuorokauden aikana niin paljon kuin jaksaa, ehtii ja haluaa ja raportoida lukemisistaan blogiin ja kenties muihinkin some-kanaviin. Ensimmäinen kirjabloggareiden yhteinen lukumaratontempaus oli alkukuusta. Olin silloin itse nettiyhteyksien ulottumattomissa Virossa, mutta bloggailujen perusteella yhteinen tempaus onnistui hyvin, samoin monien kirjabloggarien itsenäisesti kesän mittaan pitämät lukumaratonit ovat olleet antoisia.

Minuakin ajatus 24 tunnin lukemiskokeilusta tavallaan kiehtoisi, mutten aio maratoonata huomennakaan. Olen ollut koko kesän aikeissa "puolimaratoonata" eli viettää yhden yön ulkona lukien ja pihamaamme tapahtumia tarkkaillen. Tein niin pari kesää sitten ja kokemus oli innostava, etenkin tuon luonnontarkkailun osalta. Paras ajankohta ulkoiluyölle olisi tietenkin valoisa alkukesä, mutta vaikka aioin kesäkuussa joka perjantai-ilta parkkeerata itseni viltin kanssa terassillemme yöksi, en koskaan jaksanut tai pystynyt muulta ohjelmalta. Heinäkuussakin on ollut liikaa loma-aktiviteetteja - paitsi nyt, kun säät eivät ole erityisen suosiolliset ainakaan meillä Espoossa.

Enkä totta puhuen ole oikein lukemistuulellakaan. On tapahtunut tyypillinen lomailmiö: luen lomalla vähemmän kuin arkena. Näin on käynyt ennenkin: haaveilen lomasta, jolloin voin vain lukea, mutta kun loma koittaa, teen kaikkea muuta. Olen lukenut heinäkuun aikana kokonaan Eeva Kilven Perhonen ylittää tien -runokokoelman ja kolme romaania, lisäksi muutama aiemmin aloitettu kirja on kesken. Joskus luen melkeinpä noin paljon viikossakin... No, minusta on luonnollinen ja hyväkin juttu, että lukemisessa on erilaisia kausia. Lupaan nyt kuitenkin ryhdistäytyä sen verran, että kirjoittelen edes yhdestä romaanista tarkemmin tänne blogiin vielä tänään, ja loppuviikon teemakseni otan noiden keskeneräisten lukemisen loppuun, niin pääsen sitten taas lukemaan ikään kuin puhtaalta pöydältä.

Vaikuttaako loma lukemisiisi? Oletko kiinnostunut lukemistempauksista?

Kommentit

Jenni S.

Hyvän kuuloinen, monipuolinen kesäkirjasto! Mitä luit Landerilta, entä mitä pidit Sinisalosta? Minulla on ollut ajatuksena lukea Sinisaloa lomallani, mutta katsotaan nyt, puoli viikkoa aikaa... Jostain syystä luen kesäisin usein enemmän kotimaista kirjallisuutta kuin muuten, etenkin kotimaisia klassikkoja. Toisaalta joskus kesälomista on tullut kuin vahingossa teemalomia kirjojen suhteen: on ollut Anni Swan -kesä, L. M. Montgomery -kesä ja Carol Shields -kesäkin. Ja sitten on näemmä tällaisia ota lomaa lukemisesta -kesiä, pöh.

Jenni S.

Olenkin lukenut Sinisaloa ja kaikki kirjat ovat hienoja, mutta Ennen päivänlaskua ei voi on aivan omaa luokkaansa. Itse asiassa olen ajatellut juuri sitä mahdollisen kesäyön lukumaratonini kirjaksi ja eilen jo aloin suunnitella, josko kuitenkin valvoisin nyt tulevan yön kirjan kanssa (kun maanantaina pitää taas mennä töihinkin). Asiaa ei puolla, että heräsin nenä tukossa ja silmät tulehtuneina, mutta aion kokea ihmeparannuksen.

Mutta tosiaan, Ennen päivänlaskua ei voi on mieletön. Kirjan lukemisesta on jo vuosia, mutta silti kirja palaa usein mieleeni, joten haluan ehdottomasti lukea sen joskus uudestaan.

Landerilta kiinnostaisivat nuo molemmat mainitsemasi teokset. Tummien perhosten koti -elokuvan olen nähnyt, se oli hyvin vaikuttava.

Pumpulipesä

Mä olen lomalukija, eli lukeminen lisääntyy räjähdysmäisesti lomalla. Toki arkenakin luen aina kun vain suinkin aikaa liikenee, mitä kyllä tapahtuu aivan turhan vähän (vaikka omista valinnoistahan se pitkälti on kiinni). Lukumaratoni kiinnostaisi kovasti, mutta olen luvannut itselleni keskittyväni tämän viikon graduun (eli olen tänään mm. siivonnut innokkaasti. Mutta huomenna on pakko ryhdistäytyä) - ehkä joku toinen kerta siis (ketään kun ei varmastikaan kiinnosta lukea bloggauksia siitä jos maratonlukisin gradukirjoja...).

Jenni S.

Minusta oli hyvin hämmästyttävää huomata, että kun olin joskus puoli vuotta vapaalla työelämästä, luin vähemmän kuin tavallisesti, vaikka olisin kuvitellut ihan muuta. Näemmä haluan sittenkin tehdä elämässäni myös jotain muuta kuin vain lukea, lukea, lukea. ;)

Tsemppiä gradun kanssa! Ehkä voit antaa lukumaratonluvan itsellesi palkinnoksi, kun gradu on edistynyt tarpeeksi? Minä luulen, että maratonaan joskus syksymmällä jonain rauhallisena (ja laiskana) viikonloppuna. 

 

tiia_

Mulla ei ole ollut niin pitkään aikaan loma-lomaa, siis sellaista kunnollista "virallista" lomaa, joten en oikein edes muista, millaista normaali lomakäyttäytyminen on! :D Kesälukemiseni on ehkä enemmän sellaista... ranta- tai pihalueskelua, riippumatta siitä, onko loma vai ei (useimmiten siis ei). Vähän menee aiheen vierestä, mutta mä olen kylläkin varmaan jonkinlainen "vuodenaikalukija". Tiettyinä vuodenaikoina kiinnostaa tietyt teemat, ja lukeminen rytmittyy sen mukaan. Kesällä aloitan yleensä aina uudestaan Rikoksen ja rangaistuksen, sitten ahdistun, pää ei kestä, jätän sen sadatta kertaa kesken, ja luen vastapainoksi jonkun Agatha Christie-dekkarin. Poirot'n, tietysti, koska Marplet eivät kuulu kesään. :D

Lukemistempaukset eivät oikein jaksa innostaa... Mä olen niin holtiton ja epämääräinen siellä-täällä-lukija, ettei multa löydy kurinalaisuutta. :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.