Päivän parhaat kirjauutiset

Tämä kirjapäivä on alkanut hyvin: olen kuullut kaksi kivaa ja yhden vähintäänkin kiinnostavan uutisen.

Ensimmäinen uutinen on se, että Särkänniemeen tulee ensi kesänä Koiramäki. Lisätietoa täältä. Laitoin asiasta heti tietoa lapsekkaalle siskolleni, vaikka olen kyllä niin innokas Koiramäki-fani, että voisin mennä tuonne hyvin ilman nk. rekvisiittalastakin. 

Muillekin eteläsuomalaisille Koiramäki-faneille tiedoksi: myös lähempää pääkaupunkiseutua löytyy Koiramäki-kohde, sillä Seurasaaren Antin talo ollut kirjojen Koiramäen esikuvana.

 

 

Toinen ilouutinen on se, että Liviltä tulee tänään klo 21 elokuva Pikku naisia.  Ilahtuisin tiedosta joka tapauksessa, mutta erityisen mukavalta se tuntui juuri nyt, kun olen hiljattain lukenut kirjan ja verrannut lapsuuden ja aikuisuuden lukukokemuksia.

 

 

Kolmantena uutisena pitää jakaa tämä tieto. Rosebudin kirjakaupasta löytyi Sofi Oksasen Kun kyyhkyset katosivat samettikantisena ja signeerattuna (ja kalliina) versionsa. Olen kuullut enemmän kuin yhden henkilön kertovan, että osti kirjan heti kun se ilmestyi, mutta kansi ei houkuta lukemaan. Entäs tämä kansi? Minustakaan romaanin taviskansi ei ole varsinaisesti kiehtova, mutta kirjan alun - jumitan siis siinä edelleen - perusteella sopii kyllä kirjaan.

Päätän silppua ja sälää kirjamaailmasta -utiskatsaukseni tähän. 

Kommentit

Minäkin ilahduin Koiramäki-uutisesta ja mies ilmoitti samantien että kai minä tiedän, että meidän on mentävä tuonne. Sanoin että sopii. :)

Tällaiset silppua ja sälää kirjamaailmasta -osiot on kivoja :) Jokohan Särkänniemi tänä vuonna kutsuisi meitä kun siellä kerran on Koiramäkikin... Täytynee tallentaa Pikku naisia myöhempää uudelleenkatsomista varten!

kultahillokala

Kaunis Kyyhkysten kansi, mutta ei se tavallinenkaan nyt niin vastenmielinen oo..erikoinen vaan, kai:)

Jenni S.

Linnea, Koiramäki-uutinen on kyllä hieno! Mäkin olen saanut jo paljon matkaseuraa. Kaikki viisaat ihmiset tietävät, että tuonne on mentävä. :)

Villasukka kirjahyllyssä, kiitos! Mikään aiheista ei tuntunut siltä että minulla olisi ollut siitä enemmän kerrottavaa, joten päädyin silppusälään.

Kultahillokala, tavallinen Kyyhkysten kansi on minusta kirjaan sopiva, mutta ymmärrän pointin, ettei se varsinaisesti houkuttele. Toisaalta, miksi pitäisi, kun kyseessä ei ole mikään houkutteleva ihana kertomus kuitenkaan? (Mutta toisaalta myös: Puhdistuskin on hurja, mutta siinä on kaunis kansi...)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.