Saitko kirjan joululahjaksi? (Minä sain! Monta!)

 

Ei joulua ilman kirjapinoja! Ohessa (lähes kaikki) minun ja mieheni muilta ja osin itseltämmekin saamat kirjat: joululahjat olivat pääosin kirjallisessa muodossa.

Saatiin siis Richard Dawkinsin The Great Show On EarthEsko Valtaojan Kaiken käsikirja, Will Wilesin Puulattian kunnossapito, Rubionin ja Waterstonin toimittama The Complete Journals of L. M. Montgomery The PEI Years, 1889-1900, Kaari Utrio SunnevaMarjukka Vainion maailman kaunein valokuvateos Maan valoa sekä kaiken huipentumana - hmmm, ainakin toiselle meistä - Suuri moottoripyöräkirja.

Olen nyt viettänyt kaiken liikenevän ajan Sunnevan seurassa, ja olen ihastunut. Suuri ilonaihe on myös sukulaisten yhteinen joululahja minulle:

 

 

Kunhan ensimmäinen lehti ilmestyy postilaatikkoon, saatte varmasti kuulla vaikutelmia.

Mutta - nyt takaisin Sunnevan ääreen.

 

Saitko tai annoitko kirjalahjoja? Kerro, mikä kirja kirja ilahdutti tänä jouluna!

 

Kommentit

Salla

Oijoi, Montgomeryn päiväkirjoja! Noita olen meinannut lukea jo kauan, mutten ole saanut aikaiseksi. Luethan pliis äkkiä ja bloggaat. :)

Minulle joulupukki ei toistaiseksi ole tuonut kirjalahjoja, mikä ei kyllä haittaa, kun lukemattomia kirjoja on niin paljon muutenkin. :)

Jenni S.

Salla, niinpä, tuo päiväkirjateos on aikamoinen oijoi!:) Mutta ensin Sunneva... Olen tahkonnut sitä koko päivän, mutta vieläkin on ainakin kolmannes jäljellä. Mutta ei se mitään: nautin joka sanasta ja juonenkäänteestä, ja niitä käänteitä kyllä riittää. 

Minäkään en varsinaisesti ollut kirjalahjojen tarpeessa, mutta...

Ihana kirjapino!

Minä sain mieheltä havittelemani viidennen osan Anu Holopaisen Syysmaa-sarjaan (nyt voin lukea koko sarjan putkeen, jes!) ja äidiltä Naisena olemisen taidon, joka vaikutti ihan vinkeältä. Lisäksi saimme keittokirjan ja mies uusimman Austerin, jonka ajattelin myös lukea. 

Kirjalahjat ovat aina ihania vaikkei niitä varsinaisesti tarvitsisikaan.. Minulla on nyt ties monetta viikkoa kesken Richard Powersin tiiliskivi Laulut joita lauloimme, huomenna ajattelin vihdoin ehtiä lukea sen loppuun.

Ihana kirjapino!

Minä sain mieheltä havittelemani viidennen osan Anu Holopaisen Syysmaa-sarjaan (nyt voin lukea koko sarjan putkeen, jes!) ja äidiltä Naisena olemisen taidon, joka vaikutti ihan vinkeältä. Lisäksi saimme keittokirjan ja mies uusimman Austerin, jonka ajattelin myös lukea. 

Kirjalahjat ovat aina ihania vaikkei niitä varsinaisesti tarvitsisikaan.. Minulla on nyt ties monetta viikkoa kesken Richard Powersin tiiliskivi Laulut joita lauloimme, huomenna ajattelin vihdoin ehtiä lukea sen loppuun.

Finlandia voittaja Jää oli kontissa (niinkuin varmaan monella muullakin) ja oli siis toivelistallani, joten JEE! Lisäksi sain finlandia ehdokkaan Maihinnousun, jonka itseasiassa onnistuin jo lukemaankin. Ihan kelpo kirja vaikkei ehkä mitenkään erityinen. Itseäni ehkä harmitti eniten se, että kirja oli todella nopea lukuinen, itselläni kului vain vajaa 4h. No en voi kuin toivoa, että jää on parempi ja pidempi lukukokemus.

Ja oi, tuo Kaiken käsikirja muuten pitäisi hankkia..

Vierailija (Ei varmistettu)

Lahjakortin kirjakauppaan sekä kaikki linnunradan käsikirjan liftareille - trilogian kirjat samoissa kansissa.

Mamma N (Ei varmistettu)

Minun pukinkontistani löytyi Jää, ja kukapas muu sen olisi ostanut etten minä itse :)

t. Mamma N

tiia_

Hieno kirjakasa! Kirjat ovat kyllä ihan parhaita lahjoja, niitä on ihana pysähtyä aattoillan hämärtyessä lukemaan. Itse en saanut tänä vuonna lahjaksi kirjoja - harmi yhtäältä, mutta toisaalta aika on nyt niin kortilla, etten ehkä olisi pystynyt lisäämään lukujonoon yhtään uutta kirjaa. Tosin toivoin salaa Jäätä, mutta se jäi nyt saamatta kuitenkin. :)

NY Review of Books on kyllä ihan huippulahja!  Olen kateudesta vihreä! :)

Jenni S.

Linnea, kiitos  monista kommenteista! Ja kyllä kaikki kirjalahjat toisaalta ovat tarpeellisia, ainakin meille kirjahulluille. :) Kaiken käsikirja menee minullakin ehdottomasti lukulistalle, vaikkei se ollutkaan minun paketissani... Eilen sain kuin sainkin Sunnevan valmiiksi ja se oli ihanaa myös siksi, että onnistuin sittenkin lukemaan yhden tiiliskiven tänä vuonna. Palaan Sunnevaan ihan lähipäivinä.

NinaMaria, Maihinnousu on todellakin nopealukuinen: se muistutti lyhyessä ja nopeassa kerronnassaan minusta ranskalaista kirjallisuutta, mikä tietenkin sopiikin Ranskaan sijoittuvalle romaanille. Minustakaan lukuelämys ei ollut aivan tyrmäävä, mutta kirja oli hyvin kirjoitettu ja muistan sen vielä elävästi. On aina hyvän kirjan merkki, että teos pysyy mielessä kauemmin kuin pari päivää. Jää pysyy minulla varmasti vielä kauemmin mielessä, toivottavasti sinäkin pidät siitä!

Vierailija, kirjakaupan lahjakortti olisi kutkuttava lahja! Ja Linnunradan käsikirja on hyvä, sen mitä olen lukenut (ja katsonut leffan). Meillä on tuo samainen yhteispainos ja joskus vielä luen sen ihan kunnolla.

Mamma N, on hyvä varmistaa itse, että saa mieleisen lahjan. Olen varma, että tykkäät Jäästä!

Tiia, en ehtinyt lueskella aattoiltana kauheasti (kahden kyläpaikan jälkeen en jaksanut), mutta siitä sitten kiihtyvällä tahdilla joka päivä. En muista, milloin olisin lukenut yhtä paljon kuin eilen, oli ihana päivä.:)

NY Review of Books on todellakin huippulahja! Eräs lähipiirissäni sai sen viime vuonna ja kyllä, minäkin kadehdin. Tänä vuonna ilmoitin, että haluan saman lahjan. :D

Silmäilijä (Ei varmistettu) http://sivusilmailya.blogspot.fi/

Minä sain Pulkkisen Vieraan ja Oksasen Kyyhkyt; lisäksi sain lahjakortin, jolla aion ostaa Hassisen Populan ja Köngäksen Dora, Doran. Jääkin kyllä kiinnostaa, täytyy jossakin vaiheessa sekin hankkia.

Itse annoin pojalleni (6v.) Kunnaksen Aarresaaren ja sukulaistytöille (4 v. ja 1 v.) yhteiseksi Pikku Prinssin kuvakirjaversion, jossa on kolmiulotteiset kuvat.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kirjakaupan kääreestä paljastui Kun kyyhkyset katosivat, sekä kunnon lahjakortti, jolla taatusti saa jotain mukavaa! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiva nähdä ihania kirjalistauksia!

Itse annoin lahjaksi Kunnaksen Piitlesin, Hiltusen Vilpittömästi sinun & Sysipimeää, Maddenin teoksen The Dead of Winter (sitä toivottiin kovasti). Myös Pulkkisen uusin oli toivelistalla, joten paketoin "vieraskirjan" :)

Toivoin Dora, Dora -kirjaa, samoin Jää-teosta - molemmat sainkin! Lisäksi sain Montgomeryn Pesänjakajat-kirjan, josta
aiemmin olen kyllä lukenut alkuperäisteoksen The Tangled Web. Pidin siitä, mutta en ihan niin paljon kuin Sinisestä linnasta. Toivoin vielä Saarikosken Sanojen alamainen -kirjaa, mutta tällä kertaa pukki ei ollut sitä mukaan pakannut. Mutta ehkä sitten synttärilahjaksi tulee..Itselleni ostin Tätinä taipaleella -kirjan ("koska olen sen arvoinen", ja koska vaellus Compostelaan olisi varmasti hieno kokemus, vaikka itselläni se jää mitä suurimmalla varmuudella nojatuolimatkailuksi.) Nyt palautuu mieleeni, että taisin joulukuun alussa ostaa sen Malmbergin Hehtaarinkin ikään kuin varhaiseksi joululahjaksi itselleni, hm, mutta hyviä kirjoja ei koskaan voi olla liikaa.

Sunneva on muuten ikisuosikkini Utrion kirjoista, vaikka pidänkin niistä melkein kaikista. Mutta nuo tuotannon alkupään romaanit ovat vaan rakkaimmat, ja olen lukenut ne moneen kertaan.

Eeva H

Lundbergin Is ja Fredrik Långin uutuus Av vad är lycka, ne oli pukki minulle varannut.

Huvittava tuo Valtaojan kirjan nimi - ihanaa itseironiaa ripaus. Toisaalta jotenkaan en sulata Valtaojan kaikentietävyyttä... en hirveästi hänen tyylistään ole innostunut.

Mitä joululahjoihin vielä tulee, niin mikä jännintä, oli pukinkontissa myös iriver Story HD. Lukulaite. Hmm.  Sen verran kevyt ja näytöltään miellyttävän oloinen tämä kapistus on, että saatanpa innostuakin.

Jenni S.

Yhdyn aiempaan kommentoijaan: ihanaa kuulla toisten kirjalahjoista, niin saaduista kuin annetuista! Mukavaa ja kiinnostavaa, kun eri lukijoilla on osin samoja ja osin aivan erilaisia kirjoja. Minä annoin lahjana mm. Pessin ja Illusian, joka on minusta kaunis, ajaton ja tärkeä - ja uuden painoksen myötä taas ajankohtainen.  Piitlesin ja Aarresaaren olin antanut jo aiemmin tänä vuonna lahjoiksi.

Eeva H:n tavoin oletan, että Valtaojan teoksen nimessä on hitunen itseironiaa. Selvinnee, jahka joskus uskallan tarttua kirjaan (en ole aivan varma, ymmärränkö siitä mitään).

Lukulaite on kyllä jännittävä lahja sekin! Luin juuri uutisen, että Yhdysvalloissa jo 25 % lukee sähkökirjoja, joten kyllä ne tännekin tulevat, yhä enenevässä määrin. Uskon kuitenkin, että perinteinenkin kirja pitää pintansa - ja toisaalta toivon, että sähköinen kirja voi jopa lisätä lukemista, kun kirjan voi hankkia eteensä supernopeasti. Toivon, ettei tämä ole vain kirjafriikin toiveajattelua.

Annika/Lukemisen ilo (Ei varmistettu)

Tänä vuonna en antanut kirjalahjoja, mutta sain lahjaksi J. K. Rowlingin Paikka vapaana. Nyt odotan rauhallista hetkeä, jolloin voin aloittaa lukemisen.

yrtti
Yrttitarha

Minä sain Aki Ollikaisen Nälkävuoden sekä myöskin J.K. Rowlingin Paikka vapaana.

kultahillokala

Oi sain, ihanaa:) Margaret Atwoodin Herran tarhurit, ja neuleoppaan ja puutarha-alan kirjoja..me very happy! Vielä kun olisi aikaa alkaa ihan tosissaan lueskelemaan!

Pukki toi J.R.R. Tolkienin Hobitin ja Stephen Kingin Auringonlaskun jälkeen :) Meidän perheeltä lähti lahjaksi mm. Tuomas Kyrön Mielensäpahoittaja ja pari muuta, jotka kaikki onneksi osuivat maaleihinsa.

Jenni S.

Annika (ja muut), Rowlingin teos on tainnut löytyä aika monesta kirjapaketista! En ole juurikaan lukenut siitä (ainakaan kehuvia) arvioita, joten mielenkiinnolla seuraan, alkaako arvioita tulla alkuvuodesta enemmän.

Yrtti, luinkin Nälkävuosi-kirjoituksesi, sinä(kin) saat kirjan kuulostamaan kyllä tärkeältä ja muutenkin kaikin puolin lukemisen arvoiselta!

Kultahillokala, jee, Atwoodia ja etenkin jee, pino harrastekirjoja. Niitä voi selata, selata, selata... aah.

Villasukka kirjahyllyssä, Hobitti on ihana ja ajankohtainen lahja (jonka meinasin antaa itse itselleni).  Ja King on varmasti ilahduttanut sinua!

Jori (Ei varmistettu) http://kaikenvoilukea.blogspot.fi

Minä aloin juuri lukea Dawkinsin Geenin itsekkyyttä Enqvistin kirjojen innoittamana. Saitko tuon Dawkinsin toivottuna vai ihan yllärinä?

Jenni S.

Jori, ko. kirja tuli itse asiassa yllätyksenä miehelleni, mutta hänelle varmaan vähemmän yllätyksenä minä olen jo selaillut sitä hieman. Vaikuttaa sujuvalukuiselta ja kiinnostavalta, eli palailen kirjaan joskus alkuvuoden aikana. Miltä Geenin itsekkyys sinusta vaikuttaa?

 

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.