Särkänniemen Koiramäki ja muut Tampereen kirjalliset kohteet

 

Terveisiä Tampereelta! Pääsin mieheni työkuvioiden siivellä tänään aamupäiväksi Särkänniemeen, jossa minua kiinnosti erityisesti tänä kesänä avattu Koiramäki-alue. Se ei ollut valitettavasti auki vielä Särkänniemi-visiittimme aikaan, mutta kuvasin Koiramäkeä sekä Näsinneulasta käsin että alueen aidan yli.

Näytti siistiltä ja viihtyisältä, sellaiselta, että aikuinenkin viihtyisi Koiramäessä.

 

 

Koiramäki-kirjojen hahmojen ja rakennusten lisäksi teemapuistosta löytyy mm. maatilan eläimiä. En ole varma, viihtyvätkö ne ihmisvilinässä, mutta ainakin näkemämme eläimet olivat rauhallisen oloisia. 

 

 

Onko kukaan käynyt tutustumassa Koiramäkeen ihan paikan päällä, joko lasten kanssa tai ilman? Miltä vaikutti?

Ja mitä muita kirjallisia kohteita Tampereella on?

 

En tunne kaupunkia juurikaan, mutta kotimatkalla kurvasimme aina ihastuttavan Pispalan harjun kautta ja huomasin Lauri Viita -museon. Kun nyt kurkkasin kuvia museosta tuon linkin kautta, harmitti, ettemme pysähtyneet.

En myöskään ymmärrä, miksen tullut ajatelleeksi, että nyt olisi ollut oiva tilaisuus käydä Tampereen taidemuseon Muumilaaksossa. En ole käynyt siellä koskaan, mikä on suorastaan häpeä. Ensi kerralla Tampereella käydessäni en sekoita päätäni huvipuiston vemputtimissa, vaan tutustun vihdoin Muumilaaksoon.

 

Ja antakaa vinkkejä, missä muualla lukutoukan kannattaisi piipahtaa Tampereella käydessään! Jos taas kesäreissut kulkevat enemmän länsirannikon suuntaan, vinkkaan aiemmasta blogipostauksestani ja sitä seuranneesta keskustelusta, jossa kartoitetaan Turun kirjallisia nähtävyyksiä ja menovinkkejä. Täältä voit katsoa, mitä Turku tarjoaa kirjanystävälle.

Kommentit

Linnea / kujerruksia (Ei varmistettu)

Minä ajattelin mennä käymään Koiramäkeen juhannuksen jälkeisenä viikonloppuna super-Koiramäki-fanin eli miehen kanssa. Muumilaaksossakin voisi olla ihana käydä, mutta taitaa aika loppua kesken kun samalla reissulla pitäisi käydä myös Jyväskylässä katsomassa koiraa vielä kerran ennen kuin se muuttaa meille. <3 Hienolta tuolla kyllä näyttää, odotan kiinnostuksella!

Kipparinmorsian (Ei varmistettu) http://kipparinmorsian.blogspot.fi/

Kävin samaisena päivänä Särkänniemessä monen vuoden jälkeen ja hyvää teki laitteissa kiljua! Kävin toki myös Koiramäen maisemia ihailemassa ja pidin näkemästäni kovin. Lienee ehdottomasti pienempien lapsien suosikkipaikka eläimineen. Yksi pieni mies oli mukana, mutta laitteiden ja delfinaarion jälkeen alkoi jo hyytyä kaikesta kokemastaan. Eli jos lapset ei huuda laitteisiin, menisin itse ensimmäisenä Koiramäkeen.
Kirjallisia vinkkejä Tampereen varalle ei tule mieleen, mutta tein juuri vastaavanlaisen jutun muista käymisen arvoisista kohteista.http://kipparinmorsian.blogspot.fi/2013/06/parasta-tampereella-vinkkeja....

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.