Taulutaikaa

Asetelma ei lähtökohtaisesti ole minusta kovin kiinnostava taulun aihe. Jokin aika sitten löysin kuitenkin asetelmakategorian, joka on saanut minut naputtamaan Googleen book art still life jo monta kertaa. Hakusanojen järjestys voi vaihdella, mutta sanoilla pääsee aina ihastuttavan näyn äärelle, katsokaa vaikka. Satoja kirja-aiheisia tauluja!

Haaveiluharrastukseni "etsi netistä maailman ihanin talo" on haastettu "etsi paras taulu" -leikillä. Jostain syystä olen innostunut etenkin kirja + pääkallo -asetelmista.

Kirjoista en ole ehtinyt tällä viikolla innostua ollenkaan niin paljon kuin olisin halunnut. Olen kuitenkin lukenut Monika Fagerholmia, ja kirjoittelen Amerikkalaisesta tytöstä viimeistään huomenna. En enää ymmärrä, miksi olen vuosien ajan pelännyt Fagerholmin kirjoja. Nehän ovat upeita! Hassua kyllä olen alkanut ajatella vähemmän upeiden kirjojenkin kohdalla, että jos Fagerholm kirjoittaisi tästä, niin... no, palaan tarkemmin asiaan aivan lähiaikoina.

Hyvää viikonloppua! Minkä kirjan parissa vietät sen?

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Viikonloppuuni kuuluu Jean M Untinen-Auelin Luolakarhun klaani (noin 50 kertaa luvussa), Kobie Krugerin Riistanvartijan vaimo (tai joku sellainen, olen töissä ja kirja kotona), miljoona kuppia teetä ja toivonmukaan sohvannurkka ja neuletöitä. Ja ihanomaa perhevapaata äitiaikaa, jos hyvä tuuri käy. Työ ja perhe haittaa harrastuksia.

Jenni S.

Vierailija, ihanan rennon ja kodikkaan kuuloista! :) Tuttuja kirjoja, vaikken olen lukenut tuota Riistanvartijan vaimoa tms. (enkä minäkään ole ihan varma kirjan nimestä). Toivottavasti saat ikiomaa harrastusaikaa!

 

hdcanis (Ei varmistettu)

Jos kirjat ja pääkallot taulun aiheina kiinnostavat mutta kaipaa asetelmiin hieman vaihtelua niin vilkaise hakusanoja "st jerome", pyhä Hieronymus kun perinteisesti kuvataan kirjan kanssa mutta vanitas-tyylisesti eli se pääkallokin on yleensä kuvassa mukana...

Kirsin kirjanurkka

Kirjataulut ovat kivoja, mutta pääkalloista en niin tykkää ;)

Menossa on Pia Kaikkosen dekkari Kuoleman varjo, se pitäisi lukea, ja sitten aloitettu on myös Juha Itkosen Hetken hohtava valo. Eiköhän siinä viikonloppu kulu, varsinkin kun huomenna kärvistellään työkoulutuksessa.

tiia_

Asetelmafani ilmoittautuu! Mulla kolahtaa kirja-aseltelmien lisäksi perinteisemmät kukka-, hedelmä- ja keittiötarvikeasetelmatkin. :)

Viikonlopun kirjavalinta on mulla vielä auki. Pöydällä kököttäis kesämökin kätköistä kaivettu Ahon Rautatie, mutta se ei nyt kyllä oikein inspiroi. Voi olla, että vietän viikonlopun 1990-luvun Batman-sarjakuvien parissa. Kerrankos sitä. :)

 

yrtti
Yrttitarha

Minulla viikonloppu ja varmaan ensi viikkokin kuluu Karl Ove Knausgårdin Taisteluni, II kirjan parissa. Siitä postaan varmaan myöhemmin blogissani.

Jenni S.

Hdcanis, kiitos vinkistä, katsoin - löytyi kaikkea kiinnostavaa!

Kirsin kirjanurkka, en mäkään tiennyt vielä vähän aikaa sitten, että pääkallotaulut ovat kivoja.;) Tuo Kaikkosen kirja ei sano minulle mitään, mutta Itkosesta on kiva lukea mielipiteitä - omani kun ei ollut kirjalle täysin mairitteleva...

Tiia, Batman-viikonloppu kuulostaa hauskalta! Tai en tiedä, mulla on enemmän tuota Aho-kokemusta. :D

Yrtti, hienoa, tulen sitten kurkkimaan blogiisi! Ihailen myös päämäärätietoista lukemista... itselläni on tällä hetkellä monta kirjaa kesken ja kävin vielä kuin vahingossa kirjastossakin. No, kaikki kirjat tulevat varmaan ennemmin tai myöhemmin luetuiksi (paitsi eräs bestseller, jonka keskeyttämistä juuri harkitsen, mutta ehkä annan sille mahdollisuuden, palaan asiaan lähiaikoina, kävi miten kävi...)

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.