Tervehdys!

Joskus yksi sähköpostiviesti voi tuoda mukanaan suuren muutoksen. Se voi johtaa esimerkiksi siihen, että siirtyy Lilyn kirjapalstan pitäjäksi. Blogini Koko lailla kirjallisesti vetää nyt henkeä Bloggerin puolella ja jatkuu täällä Inahduksen Inan tauon ajan.

Olen Jenni, vuosimallia -73. Asun Espoossa aviomieheni kanssa ja työskentelen mainosalalla. Vapaa-aikanani luen, yllätys yllätys. En oikein edes muista aikaa, jolloin en olisi aina pystyessäni nököttänyt kirja kädessä, joten se aika oli ilmeisen merkityksetöntä. Kiinnostus kieleen ja kirjoittamiseen johdatti minut opiskelemaan ensin suomen kieltä ja sittemmin myös kirjallisuutta.

Kolmisen vuotta sitten huomasin ryhtyneeni kissanomistajaksi pikavauhtia ja tarvitsin tietoa ja vertaistukea. Löysin lemmikkieläinblogit, halusin perustaa blogin omalle ihanalle kissallemme ja kas, yhtäkkiä minulla oli myös kirjablogi (ja kas, nykyisin meillä on kaksi kissaa). Bloggaus on tehnyt rakkaasta lukuharrastuksesta entistä tärkeämmän ja monipuolisemman. Koskaan ennen en ole tuntenut näin monia muita lukutoukkia, saanut päivittäin kirjavinkkejä enkä kuulunut yhtä vahvasti kirjan yhteisöön. Asian hyvänä ja vähän huononakin puolena on se, ettei minulla ole koskaan aiemmin ollut myöskään näin paljon kirjoja. Meillä on kolme isoa hyllyä ja liian monta kirjakasaa kotona.

Kirjaan tälle palstalle lukukokemuksiani ja kirjoihin liittyviä ajatuksiani. Vanhan blogini puolella lupasin näin: Aion edelleenkin poukkoilla uutuuskirjoista 1930-luvun mökkipäiväkirjoihin, kirjoittaa runoista vaikken osaa sanoa niistä mitään ja pohtia lukemista ja kirjoittamista usein yleiselläkin tasolla. Toisinaan saatan haastatella kirja-alan ihmisiä. Joka tapauksessa lupaan kirjoitella kaikenlaisesta koko lailla kirjallisesta ainakin muutaman kerran viikossa.

Itseään on vaikea arvioida, mutta luulen, että lukijana olen hieman vakava mutta monipuolinen. Realismi on lähellä sydäntäni, monet lempikirjani ovat klassikkoja, mutta luen paljon uutuuksiakin. Suosikkikirjailijani on ajattoman viisas, sopivan boheemi ja ihastuttavan ilkikurinen Tove Jansson. Tämän vuoden parhaimpia lukukokemuksiani ovat taas olleet mm. Timo K. Mukan Näin hetki sitten ketun ja Lionel Shriverin Jonnekin pois, toisaalta luin äskettäin hyvin mielelläni myös Pekka Hiltusen trillerin Vilpittömästi sinun. Olen siis aika kaikkiruokainen lukija. Esittelen huomenna kirjamessuostoksiani. Viikonlopun mittaan haalimani kirjapino kertonee minusta lukijana - tai ainakin siitä, että olen täysin holtiton kirjashoppaaja.

Aloita Lilyssä iloisena, uteliaana ja jännittyneenä. Tervetuloa keskustelemaan kirjoista ja lukemisesta, uudet ja vanhat lukijat!

Kommentit

Mukana ollaan koko lailla kirjallisesti!

Katja / Lumiomena (Ei varmistettu)

Onnea uudelle palstalle ja blogipaikalle. :)

Kati Toivanen
Kaksi-nolla

Rutistus ja tervetuloa vielä kerran, Jenni!

Minna Ilselästä (Ei varmistettu)

Onnea uuteen!

<3!

Kirjamielellä

Onnea! Blogi on nyt seurannassa! :)

Anna Karhubear

Tervetuloa Jenni! Erityisen paljon kiinnostaisi lukea arviosi Lionel Shriverin uutukaisesta.

Eeva P (Ei varmistettu)

Onnea uuteen blogiin! Seuraan varmasti!

 

Ina
Inahdus

Onnea ja menestystä Lilyyn Jenni ja paljon lukemista! Toivottaa muumi.

Jenni S.

Kiitos kaikille lämpimästä vastaanotosta, tuntuu hyvältä! :)  

Annalle tiedoksi, että kirjoitin Shriverin uusimmasta marraskuun alussa: http://kokolaillakirjallisesti.blogspot.com/2011/10/lionel-shriver-jonnekin-pois.html Saatan kyllä kirjoitella Shriveristä uudestaankin, tai ainakin ennen hänen seuraavan kirjansa ilmestymistä - on sen verran mielenkiintoinen kirjailija, ettei hänestä voi olla paria vuotta hiljaakaan. ;) Uusin teos oli minusta hyvin kiinnostava ja vaikuttava ja ihailen Shriverin tapaa kertoa tympeistä ihmisistä ja kauheista asioista niin koukuttavalla tavalla. Suosikki-Shriverini on Syntymäpäivän jälkeen, mutta tämä uusin on ihan hilkulla päästä jakamaan suosikin paikka. Poikani Kevin on minusta liian kauhea ollakseen suosikkikirja. 

 

 

estella

Jee, seuraan!

Onnea uudesta blogipaikasta!

Sara / p.s. rakastan kirjoja (Ei varmistettu)

Hyvältä näyttää! :) Onnea uuteen blogiin!

Jenni S.

Kiitos kiitos! Nyt tuntuu jo paljon rauhallisemmalta kuin aamulla, jolloin jännitti aika paljon. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Onnea uuteen tupaan! :)

Naakku (Ei varmistettu)

Onnea uudelle haasteelle! Minä siirryn tänne seuraamaan tottakai :)

MammaN

Onnea Jenni! Hieno juttu :)

Pekka Hiltunen (Ei varmistettu)

Onnea uudelle blogikodille!
Löysin tänne vanitygooglaamalla kirjaani, mutta oli hauska nähdä hyvä bloggaaja uudessa ympäristössä.
Meillä on muuten sama lempikirjailija, Tove Jansson, ja olen ylpeä kun pääsen tässä alkutervehdyksessäsi vierekkääseen lauseeseen hänen kanssaan :)
Se on melkein yhtä hienoa kuin se hetki kun jonotin aikoinaan Toven nimmaria ja sopersin sitten jotakin ruotsiksi, kun pääsin hänen eteensä ja halusin olla kohtelias, vaikken oikeastaan puhu ruotsia. Se oli varmaankin "tack för allt" tai jotakin muuta yhtä syvällistä.
Hyvää kirjallista elämää Lilyssä!

pirkko (Ei varmistettu)

Onnea uudelle blogikodolle! Täällä näyttää kivalta. ja mukana seuraan, tottakai:)

Sara/Saran kirjat (Ei varmistettu)

Hei Jenni ja onnea uuteen blogikotiin! Toivottavasti kommenttini menee läpi. :)

Jenni S.

Kiitos onnitteluista vielä näin illallakin. Olipa mukava päivä.  Huomenna sitten kirjaostoshöpinää ja ylihuomenna uskallan ehkä jo julkaista ekan kirja-arvionkin.;)

Jenni S.

Oho, ehdin jo kommentoida ennen kuin huomasin ihan uusimmat kommentit. Pekka Hiltunen, kiitos hauskasta kommentista ja mahtavaa, että Tove Janssonilla on ihailijoita. Olen ajatellut, että joskus saisi tavata jonkun jo edesmenneen kuuluisuuden, se olisi Tove Jansson. Luultavasti siinä kävisi kuitenkin juuri jotenkin noin, joten ehkä hyvä, ettei Toven tapaaminen ole mahdollista. Toisaalta Janssonia lukiessaan tuntee olevansa hänen kanssaan, ainakin minä tunnen.

Kiitos vielä muillekin kommenteista. Suljen nyt koneen - kiittelypäivän päätteeksi. :)

Villasukka kirjahyllyssä (Ei varmistettu)

Löysin perille ;) Hyvältä näyttää, onnea vielä kerran!

Reeta Karoliina (Ei varmistettu)

Onnea matkaan! Mukana pysytään varmasti! :-)

Karoliina

Onnea tästä, ja pysyn tietenkin mukana täälläkin! Alku on heti lupaava. :)

http://aamuvirkkuyksisarvinen.blogspot.com (Ei varmistettu)

Onnea tänne "uuteen kotiin"! Hienoa että Lily ei nyt Inahduksen muista kiireistä huolimatta jää kirjattomaksi. Minä olen kirjailijahaastatteluista jo etukäteen ihan innoissani!

ella/Tuutusen basaari (Ei varmistettu)

Onnea uuteen blogiin! Monen kissaihmisen tavoin pidän lukemisesta minäkin. Sillä edellytyksellä tietenkin, ettei molemmilla käsillä tarvitse juuri silloin rapsuttaa kissan massua :)

Jenni S.

Huomenta kaikille ja kiitos kommenteista! Teen kaikkeni, ettei Lily jäisi kirjattomaksi. :)  

 

Vierailija (Ei varmistettu)

Onnea, Jenni! Postauksiasi on aina ilo lukea. Terveisin Nora exlibris

Jenni S.

Kiitos Nora! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Miten IHMEESSÄ pystyn liittymään tämä blogisi seuraajaksi? Tuolla oikeassa reunassa on tuo Blog lovin' -liittyminen, mutta se ei kai auta nyt, kun olet Lilyssä. Apua!

Jenni S.

Hei vierailija, ei hätää! Tätä palstaa (ja muitakin Lilyn palstoja) voi seurata monella tavalla. 
 

Tässä perusohje, jonka tein syksyllä vanhan blogini puolelle: 
 

Voit seurata Lilyn palstoja esim.:

a) Rekisteröitymällä Lilyyn. Rekisteröityminen vaatii sähköpostiosoitteen. Lisätietoja täältä.

b) Lisäämällä Lilyn palstan RSS-syötteen Bloggerin seurantalistaan. Koko lailla kirjallisesti -palstan syöte on http://www.lily.fi/palsta_rss/22234. Palstakohtainen RSS-syöte löytyy jokaisen Lilyn palstan  vasemmasta sivupalkista. Voit myös kopioida Bloggerin seurantajärjestelmään palstan osoitteen: http://www.lily.fi/palsta/koko-lailla-kirjallisesti.

c) Blogilistan ja Bloglovinin kautta. Koko lailla kirjallisesti löytyy kummastakin nimellä, Bloglovin'-osoite on http://www.bloglovin.com/fi/blog/3150301/koko-lailla-kirjallisesti#

 

Toivottavasti tästä oli apua! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

KIITOS! Nyt on blogisi yläpalkissani. Tapaamisiin siis!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.