Tove Tove, Haru Haru! Eli kesän ihanimmat ostokset

Tässä postauksessa on vain kaksi kuvaa - johon toiseen on vielä ikuistunut meidän peikonlehtikin - ja tekstiäkin vain pari riviä... Mutta tietäkää, että tämä on yksi tärkeimmistä ja mieluisimmista kirjablogipostauksistani!

 

On nimittäin iloa kertoa, että Tove Jansson -fanin kesä on ollut mahtava. Kävin Pellingissä (en Klovharussa, mutta lähempänä sitä kuin koskaan), Kuukausiliite teki jutun Janssonin kesäpaikasta Pellingissä, ostin Galleria Brondasta ajatukseni Pellingin maisemiin vievän Tuulikki Pietilän graafikanlehden Jäätynyt meri ja - tadaa! - sain vihdoin ja viimen ikiomaksi Tove Janssonin ja Tuulikki Pietilän yhteisteoksen Haru, eräs saari. Lähetän sydämelliset kiitokset Linnealle, joka vinkkasi, että teos on Huuto.netissä myynnissä.

 

Oi onnea. Olen myös lukenut Janssonia, kuten kesätraditioihini kuuluu, mutta siitä lisää myöhemmin. Nyt lähden suunnittelemaan, mihin tuon taulun ripustaisi. Oikeastaan tiedän jo, tietenkin seinälle lähelle kirjahyllyä ja sen Jansson-kokoelmaa.

Kommentit

Katri / La petite lectrice (Ei varmistettu)

Haru, eräs saari on ihana kirja. Kuten tietenkin kaikki muukin Toven kirjoittaman. Siinä tosiaan oli nainen paikallaan.

Jenni S.

Katri, toden totta! Niin lahjakasta, monipuolista ja sympaattista ihmistä ei voi kuin ihailla. (En tietenkään tiedä, millainen Tove J. oikeasti oli, mutta hänen teoksissaan on aina sellainen läsnäolon tuntu, että  lukija/katsoja tuntee tuntevansa tekijän, tai minulla on ainakin sellainen olo.)

hdcanis (Ei varmistettu)

Onnittelut Harusta ja grafiikkalehtikin näyttää hienolta!

Pitää minunkin kai mainita että löysin sen Kämmenenkokoisia tarinoita, ja ihan sopuhintaan vieläpä. Ja muutenkin tuli harjoitettua tässä viime viikolla laajamittaisempaa divarikiertelyä ja mukaan tarttui kaikenlaista jännää, satunnaisista impulssiostoista sellaisiin joita olen vähän vilkuillut jo pitempäänkin. Ikään kuin hyllyssä ei olisi ollut jo muutenkin tarpeeksi tavaraa...

Jenni S.

Hdcanis, kiitos! En oikein edes muista, miten satuin löytämään tuon Pietilän teoksen lomalla netistä, mutta yhtäkkiä tieto siitä oli vain edessäni ja oli pakko lähettää kysely galleriaan. Klovharun maisemia! Juuri tuota kuvaa ei ole kyllä kirjassa, mutta kuva on silti hyvin harumainen... Sitten löytyi tosiaan tuo kirjakin, se sai mut tekemään ensimmäistä kertaa Huuto.nett-tarjouksen. Olin varma, että KK-liitteen artikkeli nostaa hintaa ja kiristää kilpailua, mutta ei. Oikein hyvä Haru-saalis tänä kesänä!

Ja Kämmenenkokoisia tarinoita, mahtavaa, onnea! Kannattaa siis sinnikkäästi jatkaa haluamiensa kirjojen etsimistä. Joskus voi näemmä löytää niitäkin, joiden ei melkein usko olevan myynnissä! "Kaikenlainen jännä" kuulostaa kyllä hyvin tutulta antikkasaaliilta sekin. Olen huomannut, että AINA tarttuu jotain matkaan, joten jos ei aio ostaa kirjoja, ei kannata lähteä muuten vaan kiertelemään antikoihin.;) Ja joskus voisi myös viedä kirjoja myyntiin... mutta ainakin mulla on tapana kierrättää kirjat vain tutuille tai varastonnurkkaan, en ole ikuisuuksiin vienyt mitään antikvariaattiin.

Vierailija (Ei varmistettu)

Onneksi olkoon! Tämähän on loistava uutinen. :)

Mamma N (Ei varmistettu)

Siis miten en osaa varmistaa, että tuo Mamma N nimimerkki näkyisi??!! Yläpuolella on nimittäin minun kommenttini :)

hdcanis (Ei varmistettu)

Minä sentään onnistun käymään divareissa myös niin ettei mitään tule mukaan mutta tokihan niitäkin juttuja tulee että kas, en tiennytkään että tämä kirjailija on kirjoittanut tällaisen teoksen (tai että se on käännetty suomeksi) tai tämänhän joku taisi kiinnostavasti mainita jossain ja niin edelleen. Ja sitten tietty on niitä muutamia kirjoja joiden kohdan aakkosjärjestyksessä tulee melkein aina vilkaistua, ja joskus tärppää...
Tosin käväisin myös sortumassa ostamaan nettikirjakaupasta jokusen opuksen vaikken mokomia juurikaan harrasta, mutta jotkut menevät niin hämäriksi ettei niistä ole mitään realistista toivoa löytyä kirjakaupoista tai divareista.

Mutta kyllä niitä kirjoja myös lähtee, nykyään kiikutan ylimääräisiä kirjoja Emmauksen kirpputorille (ja tiedän että ainakin jotkut divarinpitäjät käyvät sieltä poimimassa myös jälleenmyytäviä kirjoja...)

Upea, upea grafiikka! Pitää pitää silmät auki jos Pietilää tulisi itsellekin vastaan. Mutta ensin luen ehdottomasti kirjan, toivottavasti pian. Olen niin iloinen että sait sen nyt omaksesi!! <3

Kati Toivanen
Kaksi-nolla

Oho, kaikenlaista! Mulla oli Hesari loman ajan tauolla, joten kiitos Kuukausiliite-vinkistä. Haluun lukea tuon kesäpaikkajutun.

Reeta Karoliina, http://kertomusjatkuu.com (Ei varmistettu)

Onnea! Ihana grafiikantyö ja mahtavaa, että löysit Haru-kirjan! :-D

Mahtavaa!!! Onnea molemmista hankinnoista :)

Jenni S.

Kiitos kommenteista! Arvasin, että onneni saa täällä ymmärrystä.:)

Mamma N, jos olet kirjautuneena Lilyyn, nimimerkki tulee ainakin varmasti oikein. Et ole ollut kommentoidessasi, kun nimen perässä on tuo "ei varmistettu". :) Kiitos ostosonnitteluista!

Hdcanis, ei mullakaan joka divarista tule ostettua, mutta aina kun käyn niissä, tulee sieltä kierrokselta kuitenkin jotain mukaan. Se on hienoa ja välillä vähän rasittavaakin.;) Suunnittelen vieväni kirjoja joskus kirpparille/antikkaan, mutta en muista koskaan ottaa niitä mukaan ja raahaaminen tuntuu hankalalta, kun meiltä on kaikkialle aika pitkä matka. Kierrätyskeskukseen tulee vietyä tavaraa, pitää ehkä kierrättää opuksiakin sinne.  Onneksi melkein aina kun joku käy kylässä, saa antaa kirjan pari ilahtuneelle vastaanottajalle.

Olen muuten suunnitellut, että pitäisi laittaa lompakkoon lista noista eniten etsittävistä kirjoista. Kirjahullun oireyhtymään kuuluu (minun kohdallani) että joskus antikassa tulee melkein paniikki: mitä kaikkea mä etsinkään, apua jos unohdan jonkun tärkeän!?!

Linnea, joo, olen kyllä todella tyytyväinen sekä tauluun että kirjaan, jota en olisi ilman sinua saanutkaan. Kiitos vielä supervinkistä!:)

Kati, Kuukausiliitteeessä oli monen aukeaman juttu, jossa Jansson veljentytär ja Moomin Charactersin vetäjä Sofia Jansson palaa Klovharuun ja muistelee, millaista siellä Toven ja Tootin aikaan. Jutussa ei ollut varsinaisesti mitään uutta minulle, mutta ihania kuvia - ja sellainen aihe, että luen siitä aina mielelläni. Olisi hienoa päästä joskus Klovharuun tai jopa vuokrata se, mutta eipä sinne oikein pääse ilman  venettä ja harva vene edes pystyy rantautumaan sinne. Siispä retki jää yhä haaveeksi, onneksi pari muuta haavetta toteutui nyt.

Reeta Karoliina, kiitos! Kirja on kirjaston poistokappale, mutta ei haittaa. En keräile keräilyharvinaisuuksia vaan kirjoja, jotka haluan omistaa ja joita haluan selata, hiplata ja lukea useita kertoja.

Villasukka kirjahyllyssä, kiitos! Nyt mulla ei olekaan mitään Pakko Saada -kirjahaavetta, mutta eiköhän sellainen kehity ajan myötä...

 

Estonia (Ei varmistettu)

Oikeaan saareen ja naiseen olet ihastunut. Viime kesänä ajoin Klovharun edustalle. Saarta saa vuokrata. Vedet ovat karikkoiset, lähestyminen tapahtuu pohjoisesta Pellingin suunnasta.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.