Uusimmat kirjataidelöydöt

Tiedän: tällä palstalla on hiljattain tehty kirjatiiliskiviä ja nämä tämän postauksen kirjataide-esimerkit olen jo vinkannut blogin Facebook- tai Twitter-tilien kautta. Nämä ovat kuitenkin jääneet niin voimakkaasti mieleen, että päätin sittenkin esitellä ne myös palstalla.

Etenkin nuo yläkuvan kirjaveistokset ovat aivan uskomattomia. Bongasin ne Weburbanistin artikkelista. Jos tuollaisia olisi näyttelyssä, olisin valmis matkaamaan pitkänkin matkan niitä ihmettelemään!

Jokin aika sitten löysin myös romaanijulisteita myyvän nettikaupan Novel Posterin. Olen kehitellyt mielessäni "tekstijulistetta" eräästä Marguarite Durasin teoksesta, joten ihastuin heti kaupan yksinkertaisen tyylikkäisiin julisteisiin. Tässä esimerkkinä Great Gatsby Poster:

(Kuulin muuten juuri, että The Great Gatsbysta on tulossa leffa loppuvuodesta - official trailer täällä). 

Miten tuo kirjataide onkin niin kiehtova aihe! Tunnustan tässä, että olen alkanut haaveilla kirjataidenäyttelyn pitämisestä. Vielä sinne ei olisi juuri mitään laitettavaa, mutta jos minulla joskus on suuri (ja onnistunut!) kokoelma kirjatauluja ja -julisteita, kirjatiiliskiviä, ties mitä... Haaveilu on kai ainakin sallittua. Kirjataiteilija olisi myös aika kiva ammatti. 

Vinkkejä kiinnostavasta kirjataiteesta otetaan siis vastaan - nauttimis-, inspiroitumis- ja hieman matkimistarkoituksissakin! :)

Kommentit

Helmi K
sivulauseita

Oi miten hieno tuo juliste! Gatsby on mun ehdottomia suosikkeja. Ja odotan elokuvaa vähän sekavin tuntein koska edellinen, jossa Mia Farrow ja Robert Redford ovat täydellisiä, on niiiiin hyvä. Mutta tämä taitaa olla hieman erilanen, Mouln Rouge henkinen. Voi onnistuakin, ehkä :

Jenni S.

Helmi, minullekin tuli julisteesta ja trailerista halu lukea Gatsby (olen lukenut kirjan, vanhaa leffaa en ole nähnyt), mutta en löytänyt kirjaa, vaikka ainakin joskus olen ihan varmasti sen omistanut! Tarvitsisin henkilökohtaisen kirjahyllynjärjestäjä-lukemisassistentin...

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.