Vuoden 2011 kirjat New York Timesin mukaan

 

Enpä olisi uskonut, että Twitter on niin kiinnostava kuin miltä se nyt muutaman päivän tuttavuuden jälkeen tuntuu. Olen alkanut seurata sen avulla ulkomaisia kirjasaitteja (lähinnä kustantamojen ja lehtien sivuja); taas asia, jota olin ajatellut jo vuosia, mutten ollut tehnyt asian eteen mitään...

Tänään Twitter toimitti tiedon The New York Timesin listasta 100 Notable Books of 2011.

Katsoin listan läpi ja se oli arvelujeni mukainen. Jeffrey Eugenidesiä, Haruki Murakamia ja Stephen Kingiä toki, mutta suurin osa kirjailijoista oli sellaisia, etten ollut heistä kuullut tai ainakaan heitä lukenut. Heti listan ensimmäisenä oleva Don DeLillo on tosin ollut hilkulla päätyä luettavakseni jo monesti, en sitten tiedä, miksen ole edelleenkään lukenut häntä.

Joka tapauksessa kiinnostava lista! Otan myös mieluusti vastaan muita vinkkejä hyvistä ulkomaisista kirjasivustoista. Tuntuu tosin, että kotimaankin kirja-asioissa ja -sivustoissa riittää seurattavaa, mutta ainakin tutuista kirjoista on kiinnostava lukea lisääkin. (Etenkin silloin, kun tärkeiden kirjojen listalla on Jeffrey Eugenidesin uutuus!)

Kommentit

Karoliina

Minä seuraan aika monia brittiläisiä ja amerikkalaisia kirjablogeja, ja Facebookin kautta seuraan myös monenlaisia englanninkielisen maailman kirjasivustoja (ja Ruotsistakin Bokhoraa), mutta en osaa mitään yksittäistä tähän hätään nostaa esiin. Jos blogit kiinnostavat, voin toki joitakin suositella (useimmilla tuolla maailmalla taitaa olla myös Twitter-tili). :)

Jenni S.

Karoliina, sinun blogisi sivupalkin kautta olenkin joskus käynyt vieraisilla ulkomaisissa kirjablogeissa. :) Jotenkin tuntuu, että seuraan jo niin montaa kotimaista kirjablogia, että ulkomailla kiinnostavat enemmän sitten yleisemmät kirjasivustot, joista saa nopeasti perustietoa eri kirjoista ja kirjailijoista, kirjakampanjoista ja -ilmiöistä jne. Näin ei varmaan saisi bloggarina sanoa, mutta toivon mukaan kaikki ymmärtävät. ;) Ulkomaisten lehtien sivustoilta on löytynyt jo muutamakin kiinnostava artikkeli tms. nosto, olen pistänyt ne ihan koneelle muistiin vastaisuuden varalle. Tällä lyhytaikaisella mutu-tuntumalla vaikuttaa, että esim. (britti- ja jenkki)lehtien sivuilla on ulkomailla enemmän yleistä kirjasisältöä, kun taas Suomessa painotutaan kirja-arvioihin.

Hanna/Kirjainten virrassa (Ei varmistettu)

Mulla on Omegapiste juuri kesken. :)

Jenni S.

Ahaa, Hanna, miltä kirja vaikuttaa?

Salla

Twitter todellakin on kätevä tiedonhaussa! Olen itse aika hidas päivittämään omaa Twitter-statustani. Alkuperäinen taka-ajatukseni kun oli kirjoittaa sinne kirjakommentteja englanniksi, jotta suomalaisenkin kirjallisuuden ilosanoma leviäsi.

Mutta Twitterin kautta olen klikannut seurantalistalle mm. yhdysvaltalaisia kustantamoita, virolaisen kirjakaupan, iClassics-julkaisulistan ja vaikka mitä mielenkiintoista!

Todella kiinnostavaa on tehdä Twitterissä hakuja vaikka suomalaisten kirjailijoiden nimillä. Sofi Oksanen saa paljon osumia, Waltarikin jonkun verran, mutta monista muista ei löydy mittään.

Salla

Ainiin, Margaret Atwoodiakin seuraan. Tuoreenpuoleinen twiittaus Atwoodilta:

 

 

Hamilton Spec article re: visit: Dunno about pics, maybe I need a haircut :( or something

 
 
Aika sympaattista :)

Jenni S.

Salla, kiitos vinkeistä! Tuntuu, että Twitter on oiva väline nopeaan tiedonhakuun. Varmaan osa seuraamieni tahojen viesteistä on mennyt ohikin, mutta silti olen löytänyt jo monenlaista kiinnostavaa. Pitääkin tulla katsomaan, mitä tahoja tarkalleen seuraat.

Atwoodin minäkin bongasin Twitteristä heti, hän onkin ahkera ja hauska päivittäjä!

Ystäväni muuten kommentoi tänään minulle asiaa, jonka oli huomannut tuosta palstan sivupalkin Twitter-listasta. Eli ainakin yksi ihminen on sitä listaa lukenut. :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.