Vuoden 2013 uutuuskirjoja ulkomailta

Mitä tänä vuonna ilmestyy ulkomailla? Tein pienen kirjakierroksen netissä.

Ainakin näitä odotetaan ulkomailla ja varmaan Suomessakin kovasti:

Isabel Allende: Maya's Notebook. Chileläinen novellisti kirjoittaa nyt amerikkalaisesta teinistä, huumeista ja FBI:stä. Hmmm. Lainasin erään Allenden teoksen siskolta ajat sitten, ehkä nyt olisi sopiva hetki lukea se.

Chimamamanda Ngozi Adichie: Americanah. Nigeriaan sijoittuva nuorten rakkaustarina. En ole koskaan lukenut Adichieta, mikä tuntuu jo aukolta sivistyksessä, kun niin monet ovat häntä kehuneet.

David Shields: How literature saved my life. Jos kirjalla on tuollainen kansi, tuollainen nimi ja se kuulostaa muutenkin hyvältä, onhan siitä pakko kiinnostua.

Khaled Hosseini: And the Mountains Echoed. Myös Hosseini kuuluu luokkaan "muut ovat lukeneet, mutta minä en". Hosseinin suosiosta päätellen päättelen uudenkin kirjan kiinnostavan.

Neil Gaiman: The Ocean at the End of the Lane. Kirjaan on povattu liittyvän myös Gaimanin viimeiseksi jäävä nimmarinjakokiertue. Kirja ja kiertue ovat ajankohtaisia kesällä.

Stephen King: Doctor Sleep. The Shining saa jatko-osan syyskuussa.

 

Näistä kirjoista saat tietoa mm. Flavorpillistä ja BookPagesta. Linkkien takaa löytyy em. kirjasaittien vuoden uutuuskirjakoosteet. Suosittelen kurkkaamaan myös Barnes&Noblesin uutuussivuille: sieltä löytyy valtavasti julkaisuja joka viikolle.

BookPagelta suosittelen vielä erikseen hakusanalla 2013 releases -merkittyjä juttuja. Artikkeleista nimittäin selviää, että myös Margaret Atwood, Jhumpa Lahiri ja - iik! - Donna Tartt julkaisevat tänä vuonna.

Kerro oma vinkkisi tämän vuoden ulkomaisista uutuuksista! Ainakin pohjoismaiset sekä ranskalaiset kirjat kiinnostaisivat, mutta en löytänyt niistä juurikaan tietoa (vika on varmasti etsijässä).

Entä odotatko jotain tässä postauksessa mainituista kirjoista?

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Olen seurannut blogiasi uskollisesti jo jonkin aikaa, mutta kommenttini on ensimmäinen lajiaan.

Hohdon jatko-osa kuulostaa niin kovin pelottavalta. Hohto oli ensimmäinen King-kokemukseni ja järisyttävä sellainen. Painajaisia, kylmiä väreitä, kirja tyynyn alle piiloon ja sauhuille, valot päällä nukkumista ja mihinkään ei voinut kirjaa käsistään laskea. Tiiliskivi kulki käsilaukussa mukana vaikka lähdin kaverin luokse kahville. Voiko mikään seurata tällaisen mahtavuuden jälkeen? Jostain syystä silmissäni siintää Disney-elokuvien jatko-osat. Leijonakuningas 2, Kaunotar ja Hirviö lumottu joulu, Paluu mikä-mikä-maahan. ja niin edelleen. On asioita mitkä pitäisi jäädä siihen ykkösosaan. Mitä jos tässä käy samoin?

Odotan myös Neil Gaimanin kirjaa, Gaiman on jaetulla ensimmäisellä sijalla top 5 kirjailijat -listallani Tove Janssonin kanssa. :)

- Laura

Pekka/Poplaari (Ei varmistettu) http://poplaari.blogspot.fi/

Donna Tartt!! Melkoinen uutinen! En tosin ole vieläkään lukenut hänen toista kirjaansa, mutta se ensimmäinen... Aah.

Ei tule nyt mieleen mitään uutuuksia, mutta odotan kieli pitkällä uutisia esim. Nick Hornbyn ja David Nichollsin suunnalta.

Helmi K
sivulauseita

Donna Tartt! Lahiri!!!! Tänään on hyvä päivä :)

Jenni S.

Laura, en ole lukenut itse Kingiä (koska en uskalla, mutta kommenttisi innoittamana aloin pohtia, josko kuitenkin...) mutta tuolla Flavorpillin artikkelissa juuri aprikoitiinkin, että Hohdon jatko-osa voi olla joko aivan mahtava tai sitten floppi. Enemmän oltiin kallistuttu mahtavuuden puolelle, mutta kieltämättä nuo suuret odotukset tuovat kirjaan oman kauhulisänsä. Gaimaniakaan en ole lukenut, mutta Janssonia sitäkin enemmän. :)

Pekka, niinpä, mulla jäi toinen joko kesken tai huonolle luvulle, mutta se Tarttin eka, aah tosiaan. Ehkä pitää syksyä odotellessa lukea se (taas) uudelleen ja sitten vähintäänkin harkita vakavasti Tarttin uutuuden lukemista englanniksi.

Helmi, niin ja unohdin yhden uutisen: jo huhtikuussa ilmestyy uutta Murakamiakin! Luulen, että senkin lukemista pitää harkita heti tuoreeltaan. Nyt tarvittaisiin vielä se ylimääräinen todellisuus ylimääräisellä kärsivällisyydellä höystettynä, että saisin luettua enkuksi kaiken minkä haluaisin. Onneksi aika moni tämän listan kirjoista varmasti suomennetaankin, mutta milloin, on toinen asia.

 

Kingin Hohdolle kirjoittama jatko-osa kiinnostaa ehdottomasti eniten :) Tosin odottelen rauhassa suomennosta, jonka hankin sitten hyllyyni.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.