Ladataan...
Koti Kumpulassa

 

Helsingin reissulla käytiin kotiinpaluumatkalla Fazerin tehtaalla kahvilla ja mä rakastuin! Siis aivan mahtava kahvila. Sisustus oli ihan täydellinen. Lamput, materiaalit, värimaailma ja trooppinen puutarha keskellä kahvilaa. Kaikki aivan minun makuuni.

 

 

Näitä kuvia olen nyt fiilistellyt viikon verran enkä vielä ainakaan ole päässyt kyllästymään. Jotenkin nuo mustat yksityiskohdat tuovat ryhtiä sisustukseen, puiset pinnat ja harmaat tekstiilit taas pehmentävät fiilistä. Sitten vielä nuo kultaiset, valkoiset ja pronssiset metallivalaisimet kruunaavat kokonaisuuden. Kaikki ulkoseinät olivat lasia, joten valoa vain tulvi sisään!

 

 

Eikä kakku- ja kahvitarjoiluissakaan ollut valittamisen varaa. Juustokakku- ja chilisuklaakakkuviipaleet olivat suussasulavia eikä cappucinokaan päässyt pettämään. Menkää ihmeessä kahville!

 

-R

 

Share

Ladataan...
Koti Kumpulassa

 

Olohuoneen divaanin taakse jäi minun mielestäni vähän hölmö tyhjä kolo kun divaanin täytyy olla aika pitkällä seinästä, jotta siitäkin näkee edes jotenkuten telkkaria. Kolo häiritsi päivä päivältä enemmän ja enemmän, joten se oli täytettävä jotenkin. Ensin mietin sinne jotain pientä pöytää, mutta sitten sain iskältä synttäripäivänäni flamingonkukan ja keksin, että kukka tai joku kasvi ylipäänsä olisi ihan täydellinen sinne koloseen.

 

 

Muistin, että meillä on ollut kotona vaikka kuinka kauan sitten korkea kukkajalka, jota tuskin olisi minnekään heivattu, sillä se on ihan oikeasti vanha. Varastosta mies kävi sen hakemassa kun oikein kauniisti pyysin, putsasin siitä pölyt, raahasin koloseen ja sinnehän se flamingonkukan kanssa sopii! Nyt kolonen ei enää häiritse ja kukkakin pääsee oikeuksiinsa. Tarvitsee vain koittaa pitää se hengissä!

Rakastan kukkia ja kasveja sisustuksessa, mutta viherpeukalolla minua ei ole siunattu! En vain ole kykeneväinen pitämään kukkia tai kasveja elossa, jos niitä tarvii hoitaa millään lailla. Kaktukset ja mehikasvit, joita ei juurikaan tarvitse edes kastella, ovat pysyneet hengissä yllättävän kauan! Mutta toivotaan nyt, että muistan kastella tätä sen kerran viikossa niin kuin ohjeissa neuvottiin niin saadaan nauttia edes muutama viikko tästä ihanuudesta.

 

-R

 

Share

Ladataan...
Koti Kumpulassa

 

Kosmetiikkakeittiössä valmistui tällä kertaa kahviset sokerikuorinnat huulille ja vartalolle. Huulikuorinta oli Sofian toive ja Pinterestistä löytyi vaikka mitä ohjeita, joista me valitsimme mieleisemme. Myös vartalon suolakuorinta-aine oli lopussa, joten intouduin tekemään satsin kahvikuorintaa myös vartalolle.

 

 

Huulten kuorinta-aineeseen tarvittiin kookos-, avokado-, oliivi-, makadamiapähkinäöljyä, hunajaa, ruokosokeria, kahvinpuruja ja Thieves -eteeristä öljyä. Kookosöljy sulatettiin ja sekaan lisättiin avokado-, oliivi- sekä makadamiapähkinäöljyt ja hunaja. Seos vispattiin hyvin sekaisin ja laitettiin jääkaappiin hetkeksi jäähtymään. Viilentyneeseen seokseen lisättiin pari tippaa Thievesiä, ruokosokeri sekä kahvinpurut. 

Kuorintaan voi tehdä juuri haluamansa kaltaisen koostumuksen tasapainottelemalla öljyjen ja kiinteiden aineiden suhteilla. Avokado-, oliivi- sekä makadamiapähkinäöljyjä voi laittaa ihan reippaasti kookosöljyn sekaan, jotta seos ei pääse jähmettymään viileämmässäkään, sillä kookosöljyhän jähmettyy jo aikalailla huoneenlämmössä.

Mutta siis aineet sekaisin oman maun mukaan ja kuorinta-aine purkkiin! Tulee muuten pehmeät ja kosteutetut huulet.

 

 

Vartalon kahvikuorintaan en käyttänyt pohjaöljynä kookosöljyä vaan pelkästään avokado-, oliivi-, makadamiapähkinäöljyjä. Avokadoöljyssä oli itseasiassa sitruunaakin mukana, joten se toi kivan lisäyksen kuorinta-aineeseen. Lisäksi käytin ruokosokeria, kahvipuruja sekä Peppermint ja Lavender -eteerisiä öljyjä. Jauhan kahvit meillä pavuista itse, joten purut olivat todellakin tuoreita! Kaikki käyttämäni eteeriset öljyt ostan Young Livingiltä ja minuun voi ottaa yhteyttä, jos öljyistä sattuu olemaan kysymyksiä.

Aineet vain hyvin sekaisin, kuorinta lasipurkkiin ja valmista. Myös tämänkin kuorinta-aineen koostumusta voi muunnella mielensä mukaan. Itse tykkään jättää sen melko öljyiseksi, jotta ihoa ei tarvitse erikseen kosteutella enää suihkun jälkeen. Kahvikuorinta kosteutuksen lisäksi myös vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja saa nesteet liikkeelle. Kannattaa kokeilla!

 

-R

 

Share

Pages