Ladataan...
Koti Kumpulassa

Harvinaisen kiireinen ja rankka viikko takana kevätnäytöksineen ja sairasteluineen. Yleensä siivoan kodin perjantaisin, mutta viime viikolla ei perjantaille siivoustuokiota mahtunut ja homma jäi sunnuntaille. Paljon mukavampi aloittaa uusi viikko kun edellisen mukanaan tuomat hiekat on imuroitu ja lattiat pesty. Tällä kertaa lattianpesu jäi, mutta imuroitu sentään täällä on.

 

 

Yleensä siivousta ei ehdi edes saada valmiiksi asti kun jo porukka tulee ulkoa sisälle ja hiekkaa, lehtiä ja mitä lie sammalta on eteisessä, keittiössä ja vessassa ainakin. Olisi ihana nauttia siisteistä lattioista edes hetki ilman, että paljain jaloin kävellessä tuntuu jatkuvasti hiekkaa ja kaikenmaailman murusia jalkapohjissa. Mutta ei se vaan ole mahdollista! Koira viimeistään ravistelee kilon hiekkaa ja vähintään yhden kuivuneen männyn neulaset ympäriinsä.

Siivouksenjälkeiseen ahdistukseen auttaa ajatus siitä, että nyt hiekat ovat puhtailla, siisteillä, lattioilla ja ilman siivousta lattiat alkaisivat muistuttaa Saharaa tai vähintäänkin hiekkalaatikkoa. Koskakohan hiekka muuten loppuu laatikosta kun tuntuu, että sisälle sitä on jo yksi laatikollinen tullut. Oli miten oli, taistelu hiekkaa vastaan jatkuu ja tänään pesen vielä lattiat ja pyyhin pölyt niin pari minuuttia on taas siistiä.

 

-R

Blogia voit seurata myös Facebookissa, Instagramissa (@kotikumpulassablogi) ja Bloglovin'ssa. :)

 

Share

Ladataan...
Koti Kumpulassa

Meillä on suunnitelmat selvillä parille seuraavalle päivälle. On taas se aika keväästä kun juhlitaan balettikoulun kevätjuhlaa. Tähän mennessä Sofialla on aina ollut vain yksi tanssi, mutta tänä vuonna onkin jo kaksi - baletti ja JustDance. Neitiä jännittää hurjasti, mutta toisaalta hän on aivan innoissaan!

 

 

Minä katsoin illalla kaikki vaatteet ja tarvikkeet valmiiksi ja eväätkin käytiin ostamassa päivällä. Huomenna alkaa kenraaliharjoitus neljän maissa ja näytös sitten puoli seiskalta. Paikkana on Sorin Sirkus Nekalassa ja jos kiinnostaa, kannattaa ehdottomasti tulla katsomaan! Kyseessä on todella laadukas näytös (ei mikään perus kevätjuhla) ja aivan huippuhyvä tanssikoulu. Väittäisin Tampereen parhaaksi, sillä olenhan siellä itsekin tanssimisen aloittanut nelivuotiaana. 

Baletti- ja Tanssistudio Teija Suovan kevätnäytös
Sorin Sirkus
ti 23.5. ja ke 24.5.2017 klo 18.30
liput 20 eur

Ihanaa ja taidokasta tanssia siis luvassa!

 

-R

Blogia voit seurata myös Facebookissa, Instagramissa (@kotikumpulassablogi) ja Bloglovin'ssa. :)

Share

Ladataan...
Koti Kumpulassa

Sain äitienpäivänä Sofialta lahjaksi ihania taideteoksia ja mahtavan kortin, jossa luvattiin viedä roskat, siivota omat jäljet ja hakea postit. Ja ne hommat hoidettiin kyllä viimeisen päälle! Ihana eskarilainen.

Samsungin tablettini on ollut lasten käytössä ja tuntuu, että aina kun tarviin sitä, siitä on joko akku loppu tai se on käytössä. Topi otti ilmeisesti suorasta vinkistä vaarin ja osti mulle uuden Huawei MediaPad M2 -tabletin lahjaksi. 

 

 

Tykkään ensinnäkin Androidista. Niin puhelimessa kuin tässä tablettiasiassakin. Se on ihanan muuntuvainen ja monikäyttöinen. Selkeä, looginen ja sitä on helppo käyttää. Ei löydy kaikenmaailman ihmeellisiä koukeroita, millä saa sovellukset toimimaan. Minulle Android sopii ja tuntuu, että kun käytän esim. Applen laitteita olen ihan hukassa. Ne tuntuvat niin kömpelöiltä ja hankalilta. Esimerkiksi kuvien siirtäminen koneelle on yhtä tuskaa! Androidin laitteissa sekin hoituu tosi helposti ja tapoja on monia.

 

 

Käytän tablettia useimmiten Logitech K480 -bluetoothnäppiksen kanssa ja yhdistelmä on kyllä hyvä. Kirjoittaminen on helppoa ja kuvat saa näppärästi siirrettyä tabletille puhelimesta tai kamerasta, käsiteltyä siinä ja ladattua esim. blogiin. Tietokonetta ei tule tällä hetkellä käytettyä muuhun kuin kameran kuvien tallennukseen. Minun arkikäytössäni kaikki muu hoituu tabletilla tai puhelimella.

 

 

Huawei on myös yksi suosikkini. Laitteet toimivat kuin ajatus ja ne ovat todella kauniita. Tykkään Huawein valikoista ja aloitusnäytöistä. Tykkään siitä, että kaikki sovellukset latautuvat ns. aloitusnäyttöön ja siitä saa sitten järjestellä oman mielen mukaan. Tämä itseasiassa on se ominaisuus, josta tykkäsin iPhonessakin. Tykkään kun teemoja voi aina vaihtaa, muunnella ja muokkailla niin, että laite näyttää taas ihan uudelta. Nettisivut ja lomakkeet toimivat moitteettomasti ja tiedostot aukeavat tostanoinvaan. Tykkään!

 

 

Oma tabletti-ihanuuteni on etupuolelta valkoinen ja takaa kultaa! Siitä löytyy sormenjälkitunnistin, kamera salamalla ja sisuskalut ovat täyttä dynamiittiä. No, en tiedä mitä ovat, mutta tabletti toimii kuin salama. Paketissa tuli lisäksi tuollainen pattereilla toimiva kynä, jota en ole vielä testannut. Ilmeisesti sillä saa piirrettyä ja esimerkiksi leikattua kuvia. Otan asiakseni kyllä tutustua siihen, jotta saan tabletistani kaiken irti.

 

-R

Blogia voit seurata myös Facebookissa, Instagramissa (@kotikumpulassablogi) ja Bloglovin'ssa. :)

Share

Pages