DIY kosmetiikka - Raikas suolakuorinta

Koti Kumpulassa

 

Tämänkertaiseen vartalon suolakuorintaan käytin hieman erilaista öljypohjaa sekä uutta eteeristä öljyä. Suolakuorinta on sellainen ihonhoitotuote, jota tulee käytettyä oikeastaan aina suihkussa, sillä se saa nesteet liikkeellä ja vartalon muhkurat loistavasti sulatettua. Öljypohja takaa sen, että minun ei tarvitse rasvailla ihoani enää suihkun jälkeen ja eteeriset öljyt hoitavat ihoa. Suolakuorinta on helppo ja nopea tehdä, joten jopa minä viitsin sitä valmistaa.

 

 

Tällä kerralla suolakuorintaan sekoitin pohjalle manteli-, makadamiapähkinä-, oliivi- sekä avokado-sitruunaöljyjä, lisäsin eteerisistä öljyistä Peppermintiä, Lemongrassiä, Lavenderia, Copaibaa sekä uutena tuttavuutena Tea Treetä. Lemonia en tällä kertaa laittanut, sillä avokadoöljyssä oli sitruunaa jo mukana. Muuten Lemon kuuluu kyllä ehdottomasti vakiöljyihini. Suolana käytän ruususuolaa eli himalajansuolaa. Kaikkia aineita lisään oman mieleni mukaan, mutta manteli- ja oliiviöljyjä laitan pohjalle eniten ja siihen sitten lisäilen loput.

Tuoksusta tuli raikas ja vaikka manteliöljy oli minulle uusi, täytyy todeta, että ei sitä ihan turhaan ihonhoidossa kehuta. Aion käyttää sitä jatkossakin niin kuorinnoissa kuin muissakin tuotteissa. Olen aiemminkin kirjoitellut, että tykkään jättää kuorinnan koostumuksen melko öljyiseksi, jotta kosteutusta ei tarvita enää suihkun jälkeen.

 

-R

 

Kommentit

jennajohannasi
Pirtti

Voi että nää sun kosmetiikkaohjeet on ihania :) Tänä syksynä lopetan jahkailun ja teen itsekin jotain! Aineksiakin löytyy jo valmiiksi, aikaansaamisesta vain kiinni :D

Riika V.
Koti Kumpulassa

Kiitos! :) Kannattaa ehdottomasti kokeilla.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.